Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11411 tot 11415
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Ook de EU bevestigt nu principe-akkoord met Griekenland

Een definitief akkoord over een derde steunprogramma voor het noodlijdende Griekenland is in zicht. De technische gesprekken over de voorwaarden voor een nieuwe miljardenleningen tussen de experts van Griekenland en zijn geldschieters zijn afgerond. Een aantal kleine details staat nog open, maar die zaken zullen naar verwachting dinsdag nog worden afgerond.

Dat meldde een woordvoerster van de Europese Commissie dinsdagmiddag. Er is ,,in principe” een akkoord bereikt, zei de zegsvrouw. Details wilde ze niet geven zolang er nog geen definitieve, politieke overeenstemming is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

11 augustus: het deelakkoord met Griekenland en 8 andere dingen die je moet weten

De EU heeft een deelakkoord met Griekenland. Maar het hete hangijzer – het verlichten van de schuldenberg – is nog onaangeroerd. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Analist Arne Petimezas van AFS Group houdt je dagelijks op de hoogte van de dingen die je moet weten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Opec produceert meer olie – met dank aan Iran

De productie van oliekartel OPEC is in juli naar het hoogste niveau gestegen in ruim drie jaar, onder meer omdat Iran zijn productie flink verhoogde. Dat blijkt uit cijfers die het kartel dinsdag bekendmaakte.

De OPEC-productie steeg vorige maand met meer dan 100.000 vaten (van 159 liter) per dag naar 31,5 miljoen vaten per dag. Iran schroefde de dagelijkse productie met ruim 32.000 vaten op naar 2,86 miljoen vaten. Ook Angola en Irak produceerden meer olie. Het belangrijkste OPEC-lid Saudi-Arabië verlaagde zijn productie juist naar 10,4 miljoen vaten per dag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

WikiLeaks biedt 100.000 euro voor tekst handelsverdrag TTIP

Klokkenluiderswebsite WikiLeaks doet een beroep op hebzucht binnen de kleine groep mensen die bekend is met de inhoud van het omvangrijke handelsverdrag waar de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten over onderhandelen. Wie de uiteindelijke tekst doorspeelt aan WikiLeaks, krijgt daar 100.000 euro voor, zo beloofde de site dinsdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Speculeren op de absolute bodem voor zilver, hoeft niet!

De zilverprijs veerde de afgelopen dagen meer dan 5% op, na de daling van juli. Het sentiment in de “papieren” edelmetaalmarkt zat einde juli dan ook compleet onder nul.