Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11411 tot 11415
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Column Kees de Kort | Hyperventileren

Waarom begint iedereen te hyperventileren als de rente wat omhoog dreigt te gaan, vraagt BNR's macro-econoom Kees de Kort zich af. Het ging toch zo lekker met de economie?

Gisteren meldde persbureau Bloomberg dat de Europese Centrale Bank Nederlandse hypotheekleningen wil opkopen. Bij Kees de Kort kan het idee op geen enkel begrip rekenen. “Misschien dat Mario wil dat de Nederlandse huizenmarkt verder opgeblazen wordt”, oppert hij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Rusland zegt “njet” tegen Saoedische vrijage

Opmerkelijk nieuws dat een beetje naar de achtergrond verdween toen OPEC het lidmaatschap van Indonesië bevestigde: het Arabische oliekartel maakte Rusland het hof. Tevergeefs.

Opmerkelijk voorstel van Riyad, aangezien Rusland zich zelden of nooit wou associëren met de Saoedi’s. Sterker nog: Rusland probeert al een aantal jaren om Iran los te weken van OPEC, voorlopig zonder enig succes.

OPEC zelf verklaart dat ze met Rusland een “unity of purpose” delen. Wat dat purpose dan wel mag zijn, daar hebben we het raden naar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

ABN AMRO: negatieve vooruitzichten voor goud

In januari 2014 verwachtte ABN Amro voor 2016 nog dat de goudprijs weer zou stijgen. Eergisteren kwam zij in een nieuw verslag met het vooruitzicht dat de goudprijs eind 2016 de 800,- aan zal doen. Of dit in dollars of euro’s is uitgedrukt mag de lezer zelf verzinnen. Zij stelt in ieder geval dat goud nog steeds te duur is.

Vooral in verhouding tot andere grondstoffen zal goud gaan inleveren, zo stelt de ABN. Cyclische grondstoffen zoals koper, platina, palladium en olieprijzen hebben slecht gepresteerd waarvoor verschillende redenen aan te dragen zijn. De vertraging in wereldwijde groei en een overaanbod in voornamelijk olie zijn daar voorbeelden van. Goud is geen cyclisch actief en heeft daarom minder te lijden gehad.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

'China kan voor wereldwijde recessie zorgen'

De kans dat China de wereldeconomie in een recessie stort is 55 procent. Dat is de voorspelling van hoofdeconoom Willem Buiter van de Amerikaanse bank Citigroup. 

De Nederlander ziet donkere wolken samenpakken boven de op een na grootste economie ter wereld.

Zonder een op consumenten gericht steunplan zal de economische groei van China wegglijden tot onder de 4 procent, meent Buiter. Dit zou een wereldwijde recessie kunnen veroorzaken, omdat de rest van de wereld niet geïsoleerd zal worden van deze groeivertraging.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

Help! Brazilië verzuipt...

Met een verlaging van de Braziliaanse kredietwaardigheid heeft het ratingbureau Standard & Poor’s een nieuwe slag toegebracht aan de hype van de grote groeimarkten, die enkele tijd geleden nog als het grote voorbeeld voor de internationale economie naar voor werden geschoven. Dat staat in een opiniestuk van de financiële nieuwssite MonFinancier.com.

Het economisch nieuws van het voorbije decennium werd grotendeels gedomineerd door positieve berichtgeving over veelbelovende landen zoals Brazilië, Rusland, India en Rusland (BRIC), maar daarvan is op dit ogenblik volgens MonFinancier niet veel meer overgebleven.