De discussie over het Britse lidmaatschap van de EU laait op. De Britse premier David Cameron heeft een referendum beloofd voor het einde van 2017, maar wellicht vindt de volksraadpleging al plaats in de zomer van 2016. Dit zijn volgens Bloomberg de belangrijkste argumenten.
Wat de uitkomst ook zal zijn, de Britse premier David Cameron doet er verstandig aan om het referendum zo snel mogelijk te laten plaatsvinden. Volgens analisten van HSBC heeft een langdurig uitstel van de beslissing een negatief effect op de economie, omdat het de onzekerheid in de markt vergroot.
Lees verder op SlimBeleggen.netIn de nieuwe ‘World Energy Outlook’ van het Internationale Energie Agentschap (IEA) wordt de wereldwijde energieconsumptie onder de loep genomen. Het agentschap stelt vast dat de olieprijs de komende jaren nog laag zal blijven en pas tegen 2020 naar 80 dollar per vat zal klimmen.
De internationale organisatie, die zich bezighoudt met het hele energiegebeuren op deze planeet, ziet hiervoor verschillende redenen.
Lees verder op Beurs.comDe waarde van de euro is dinsdagmiddag in stevig tempo gedaald. Daarbij werd het laagste niveau ten opzichte van de dollar bereikt sinds eind april.
De waarde van de euro is dinsdagmiddag in stevig tempo gedaald. Daarbij werd het laagste niveau ten opzichte van de dollar bereikt sinds eind april.
In de middaghandel stond de euro op 1,0695 dollar, tegen 1,0765 dollar eerder op de dag. Daarmee was de Europese munt voor het eerst sinds 23 april minder dan 1,07 dollar waard. Medio oktober werd de euro nog voor circa 1,15 dollar verhandeld.
Lees verder op nu.nlDe Britse premier David Cameron heeft dinsdag in een toespraak duidelijk gemaakt op welke punten hij concessies wil van de Europese Unie. Beperking van de toegang van migranten tot sociale voorzieningen staat hoog op het Britse verlanglijstje.
David Cameron heeft het niet makkelijk in de discussie over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie. Hij moet laveren tussen de eurosceptici binnen zijn Conservatieve Partij en de nog radicalere UKIP partij aan de ene kant en anderzijds de stemmen uit het Britse bedrijfsleven die grote nadelen zien van een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.
Lees verder op z24.nlDe bullshitmeter van BNR’s macro-econoom Kees de Kort begaf het gisteren op een haar na toen hij de vooruitzichten van de OESO voor de wereldeconomie zag. Die worden binnenkort weer dik naar beneden bijgesteld, voorspelt hij.
Lees verder op BNR.nlGoudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.
Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.
Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].
Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.
Goudportal.nl