Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 11421 tot 11425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Amerikanen vrezen ernstig voor een crash

De aandelenmarkten hebben de afgelopen dagen verschillende bewegingen laten zien. Zo stegen de Europese beurzen op dinsdag flink in waarde, maar onze Amerikaanse vriendjes wisten uiteindelijk een dikke plus om te zetten in een kleine min. Het is dus duidelijk dat de volatiliteit flink is toegenomen. Dergelijke bewegingen hebben we immers al maanden niet meer gezien. Het is daarom ook niet vreemd dat veel beleggers vrezen voor een verdere daling.

Volgens een onderzoek van Google hebben de Amerikanen sinds de uitbraak van de laatste financiële crisis nog nooit zo erg gevreesd voor een crash. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de Amerikanen op dit moment op Google druk aan het zoeken zijn naar het woord ‘crash’. Het aantal keer dat dit zoekwoord op Google is ingevuld is de afgelopen weken aanzienlijk gestegen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Het gaat beter in de bouw, kijk maar naar deze 3 grafieken

De bouwsector is zwaar getroffen door de financiële crisis, maar het lijkt erop dat bouwondernemer weer naar boven kunnen kijken. 

“Vrijwel alle ontwikkelingen binnen de sector waren in het tweede kwartaal van 2015 positief”, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag in de Kwartaalmonitor Bouw. “Zo lag de omzet 10 procent hoger dan een jaar eerder, gingen veel minder bedrijven failliet en waren bouwondernemers positiever gestemd dan ooit.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

België blijft op de rails dankzij...

België kampt met enkele zware problemen die sterk wegen op onze economie. Een torenhoge overheidsschuld, zware loonkosten, lage pensioenleeftijd en stroeve,weinig functionele politiek zijn niet bepaald bevorderlijke factoren. Aan de hand van deze zaken zou men ons land al gauw onderbrengen in een lijstje samen met Italië en Griekenland. Volgens Financial Times zijn er echter ook heel wat positieve zaken die dit alles compenseren, die maken dat België het over het algemeen toch niet zo slecht doet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Zet je schrap voor een bloedbad

Amerikaanse schalieproducenten luiden de alarmbel. De lage olieprijs is dramatisch voor de dure schalieproductie. Fearn Oil berekende dat bij een olieprijs onder de 30 dollar de koppen zullen rollen. Die prijs komt nu in het vizier…

Sterker nog, om de schalieproductie te verzekeren, wordt olie beter ruim boven de 50 dollar verhandeld. Onder de 50 dollar is maar net genoeg om break-even te draaien.

Nergens is de problematiek zo prangend als in de Verenigde Staten. Sinds de jaren 70 wordt geen olie meer uitgevoerd, en de productie van olie en gas is de voorbije 10 jaar verdubbeld. Nergens zijn de olie-overstocks zo groot als in de VS.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Oekraïne sluit deal met schuldeisers

De Oekraïense regering heeft donderdag een deal bereikt met internationale schuldeisers over een herstructurering van zijn schuldenlast.

Het akkoord moet voorkomen dat het land in gebreke blijft met zijn financiële verplichtingen als gevolg van de grote economische problemen.

De overeenkomst omhelst onder meer een afschrijving van 20 procent op 18 miljard dollar (16 miljard euro) aan obligaties en een verlenging van looptijden. De deal werd bereikt tussen de Oekraïense minister van Financiën en een groep schuldeisers onder leiding van een Amerikaanse investeerder.