Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 11421 tot 11425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Daling goudprijs nog lang niet voorbij – $1.000 kwestie van tijd

Het is moeilijk om een betere trend te vinden dan de trend van de goudprijs. Voor de goudliefhebbers is het spijtig genoeg een neerwaartse trend. De technische analisten van All Star Charts zien de goudprijs dan ook nog steeds verder dalen, met $1.000 als voorlopig eindpunt.

Na een calvarietocht van meer dan 4 jaar zou men denken dat goud een van de meest gehate activa is op de markt. Maar de data over de goudmarkt laten iets anders zien. Het sentiment is weliswaar negatief maar nog lang niet depressief in vergelijking met andere dieptepunten op de goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Hoe geloofwaardig is het onderzoek naar de goudprijsmanipulatie?

Maandag liet de Zwitserse mededingingscommissie weten dat het een onderzoek opent naar mogelijke onwettige kartelvorming tussen 7 grootbanken om de prijs te manipuleren.

Dat de goudprijs gemanipuleerd wordt is een publiek geheim. Van zodra de goudprijs begint aan te sterken, dumpt Morgan Stanley uit het niets (ongedekt) papiergoud op de markt om de prijs te blussen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

'Pensioenfondsen zien positie verder verslechteren'

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er afgelopen maand opnieuw slechter voor komen te staan. Dit komt voornamelijk doordat de rente verder is weggezakt. Ook verloren de fondsen geld op de beurs.

De gemiddelde dekkingsgraad is in september met 3 procentpunt gedaald van 102 naar 99 procent, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van onderzoekbureau Aon Hewitt. De graadmeter geeft aan in hoeverre de fondsen kunnen voldoen aan hun verplichtingen.

Aon waarschuwt ervoor dat veel fondsen de pensioenen voorlopig niet kunnen verhogen (indexeren). De zogenoemde beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, liep met 1 procentpunt terug tot 105 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Hoezo deflatiegevaar? Lonen zitten in de lift in Nederland

De angst voor een negatieve spiraal van prijzen en lonen is voorlopig niet van toepassing op Nederland. Belangrijkste reden: lonen volgen de lagere consumptieve prijzen niet.

Voor de eurozone is het nog altijd een belangrijk thema: hoe gevaarlijk zijn aanhoudend lage prijzen? Geringe prijsstijgingen, of erger nog breed gedragen prijsdalingen, duiden op economische zwakte. Consumenten zijn in dat geval koopschuw en bedrijven zien geen mogelijkheden om hogere prijzen te rekenen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 1 oktober 2015

Column Kees de Kort | Geruststellend waardeloos

De Chinese economie zit al een aantal maanden niet meer in de lift. En ook vandaag is geen uitzondering. BNR's macro-econoom Kees de Kort: "De cijfers uit China waren geruststellend waardeloos."

En China probeert allerlei middelen in te zetten om de economie en industrie te stimuleren: "De Chinese overheid gaat de belasting op auto's verlagen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat die autoverkopen in elkaar gestampt zjin. Ze hopen op deze manier de groei weer een beetje op gang te brengen."