Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 11426 tot 11430
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Dwingt Poetins haringoorlog deze kleine natie op de knieën?

Rusland vernietigde vorige week tot grote verbazing van de internationale gemeenschap tonnen westers - door de Russische douane geconfisceerd - voedsel. Velen zien in die daad het bewijs dat de sancties tegen het land weinig of niets hebben uitgehaald. Hoewel Moskou door een moeilijk periode gaat, houdt het land verrassend goed stand. 

Het Kremlin dreigt er nu ook mee het voedselembargo uit te breiden naar andere landen die recent de sancties tegen Moskou hebben onderschreven. Een van die landen is IJsland en Poetins dreigementen vallen daar niet in dovemansoren, schrijft de Italiaanse Corriere della Serra:

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Eurozone nu opeens het beste jongetje van de OESO-klas

De economie van de eurozone is in juni in een stabiel tempo gegroeid, terwijl in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de groei wat lijkt af te zwakken.

Dat blijkt uit cijfers die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag presenteerde op basis van haar conjunctuurbarometer.

Volgens de OESO trekt de groei in Frankrijk aan en blijft die stabiel in Duitsland en Italië. Voor China en Brazilië is de barometer juist iets gedaald, net als die voor de VS en Groot-Brittannië.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Lage metaalprijzen = hogere zilverprijs

Zilver zit in dezelfde hoek waar de klappen vallen als de andere metalen. De industriële toepassingen nemen af (bv. digitale fotoproductie concurreert analoge uit de markt), topafnemer China (goed voor een derde van de internationale zilvervraag) koelt economisch af, en met de lage interesten is er minder nood aan edelmetalen als bescherming tegen inflatie.

Over de voorbije twaalf maanden is de futuresmarkt van zilver volledig bevroren. 27 % van de futures werden op een jaar tijd gedumpt en verdampten. Aandelen van zilvermijnen zijn in H1 2015 gehalveerd. Sinds de piek van 48,599 dollar per ons in april 2011 heeft zilver maar liefst 70 % van haar waarde verloren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Deze factor kan de renteverhoging van de Fed stoppen

Afgelopen week ontvingen we vanuit Amerika belangrijke macrocijfers die onthulde dat de banensector in Amerika de afgelopen maanden flink verbeterd is. Zoals de meeste beleggers wel weten houdt de Amerikaanse centrale bank deze sector nauwlettend in de gaten, en vindt deze sector zelfs een zeer belangrijke factor bij een eventuele renteverhoging.

En nu deze banensector zo stevig verbeterd is zijn de beleggers bang geworden voor een snelle renteverhoging. De geruchten gaan zelfs al dat deze eerste renteverhoging al de volgende maand zou kunnen gaan plaatsvinden. De 215.000 nieuwe banen die in juli zijn gecreëerd zou de Fed er toe aanzetten om de belangrijkste rentestand snel op te trekken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Column Kees de Kort | Devaluatiewedloop

De Chinese export laat een dikke min zien. BNR's macroeconoom Kees de Kort bekijkt maatregelen die China kan nemen.

De Chinese export daalt. “En niet een klein beetje. En dat geeft aan dat her en der problemen in de wereldeconomie zijn, want China was echt een grote exporteur. Nu daalt het. En wat er nog bij komt: China is ook een heel grote staalproducent. De staalexport stijgt heel sterk. Dus: staalexport een dikke plus, opgeteld een dikke min: dat betekent dat het met een heleboel andere producten zo’n vaart niet loopt”, zegt De Kort.