EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11436 tot 11440
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Rusland: Poetin heeft het in Syrië bij het rechte eind

Verschillende Russische columnisten hebben de voorbije weken hun steun uitgesproken voor de militaire acties van Rusland in Syrië. Een overzicht.

“Hij die het luidst roept om de dief te stoppen, is vaak zelf de rover,” schrijft Yevgeny Shestakov in de Rossiyskaya Gazeta. “Als de Verenigde Staten roepen roept dat Rusland beter uit de regio kan wegblijven, vergeten de Amerikanen blijkbaar dat ze zelf geen legitiem mandaat hebben voor hun luchtaanvallen boven Syrisch grondgebied."

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Brussel wil één Europees geluid in IMF

De eurolanden moeten nog nauwer samenwerken en naar buiten toe met één stem spreken.

De eurolanden moeten nog nauwer samenwerken en naar buiten toe met één stem spreken.

De voorzitter van de Eurogroep moet de belangen van de eurozone daarom op termijn vertegenwoordigen bij internationale onderhandelingen. De Europese Commissie stelde dat woensdag voor.

De plannen zouden betekenen dat de Eurogroepvoorzitter, nu minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, het woord voert namens alle eurolanden bij bijvoorbeeld vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

LIVE: Rentebesluit ECB om 14:30

Vanmiddag om half drie geeft ECB-president Mario Draghi vanuit Malta een toelichting op het maandelijkse rentebesluit. De verwachting is dat de rente ongewijzigd zal blijven, maar daar zal ook niet de meeste aandacht naar uitgaan. Interessanter is wat de president van de ECB te zeggen heeft over het stimuleringsprogramma van €60 miljard per maand.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Column Kees de Kort | Herstelprofeten

In Spanje en Groot-Brittannië trekt de economie lekker aan. Maar dat is ook wel te begrijpen als je ziet hoe de regeringen van die landen te werk gaan, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

In Spanje en Groot-Brittannië trekt de economie lekker aan. Maar dat is ook wel te begrijpen als je ziet hoe de regeringen van die landen te werk gaan, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

“De herstelprofeten geloven heilig in het groeiverhaal”, zegt De Kort over Groot-Brittannië en Spanje. “Maar er zijn wat kleine details die het beeld toch wat anders inkleuren.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

De éénprocenters

Vanmorgen fietste ik naar de Delhaize om brood. Ik kwam langs de Patrijzendreef, de Mereldreef, de Nachtegalendreef en de Eksterdreef, waar allemaal mooie grote huizen staan. ‘Hier moeten veel van die één procent rijkste wereldburgers wonen,’ dacht ik bij mijzelf, want over die éénprocenters is van de week veel te doen geweest. Uit een pas verschenen rapport van Credit Suisse blijkt dat ze meer dan de helft van alle rijkdom op aarde bezitten. Het gaat dan om lieden met een vermogen van minstens 666.352 euro - huis inbegrepen. Daar zullen wel niet veel onderwijsmensen zoals ik bij zijn, hoewel – het kan ook niet worden uitgesloten. Met een bijverdienste uit een aanvullend beroep, flink sparen, niet scheiden van je vrouw en geen Arco-aandelen kopen, is veel mogelijk. Ik hoorde ooit een gepensioneerde schooldirecteur zeggen: ‘Wat is nu een half miljoen? Als je alles samentelt, kom je snel aan zo’n bedrag.’

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs