Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11436 tot 11440
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

China is een stuk minder kwetsbaar dan we denken

De afgelopen dagen zijn de twijfels over de gezondheid van de Chinese economie flink toegenomen. Vooral de crash op de Chinese beurzen maakte duidelijk dat de Chinese economie waarschijnlijk een stuk zwakker is dan we een aantal weken geleden dachten. Echter, het is goed om de beurs even los te zien van de economie.

De Shanghai index is aan het begin van dit jaar flink in waarde gestegen terwijl de Chinese economie daar geen enkele aanwijzing voor gaf. Ondanks de daling van de afgelopen dagen noteert de Shanghai index nog een stuk hoger dan een jaar geleden. Het is daarom ook goed om de beurs niet te vergelijken met de werkelijke economie. De werkelijke Chinese economie staat er in vergelijking met een jaar geleden slechter voor.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Is Donald Trump zo rijk als hij beweert? Neen

De Amerikaanse zakenman Donald Trump (69) zegt meer dan voldoende financiële middelen te kunnen vrijmaken om zijn campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen op eigen kracht af te werken, maar in werkelijkheid is de man niet zo rijk als hij zelf beweert. Dat schrijft journalist Rhys Blakely in de krant The Times.

Donald Trump hoopt de republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te worden en heeft zelf in officiële verkiezingsdocumenten aangegeven over een vermogen van 10 miljard dollar te kunnen beschikken. Door die grote financiële slagkracht zou Trump dan ook in staat zijn om zijn hele verkiezingscampagne helemaal met eigen middelen te betalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Albert Edwards: 99,7% kans dat we al in bearmarkt zitten

SocGen strateeg Albert Edwards voorspelt al een tijd een nieuwe financiële crisis. De marktpaniek van de afgelopen week is dan ook koren op zijn molen. De markt is technisch gezien nog niet in een bearmarkt beland. Maar dat moment komt volgens Edwards snel dichterbij.

Zijn collega Andrew Lapthorne ontwikkelde een aantal modellen om het einde van de langste bullmarkt sinds 1945 te voorspellen. Resultaat? Er is een 99,7% kans dat we al in een bearmarkt zitten. Vooral de correlatie van 90% tussen kwaliteits- en momentumaandelen vindt de strateeg zorgelijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

IBM meer dan geïnteresseerd in de Bitcoin-technologie

[...]

Martin Schroeter – chief financial officer van IBM – benadrukte dat de financiële prestaties tekenen zijn van het feit dat het bedrijf op schema ligt in zijn nieuwe strategie. Uit vertrouwelijke informatie blijkt dat 1 van die strategische initiatieven de mogelijkheid is om de Bitcoin-technologie te gaan gebruiken voor financiële transacties.

IBM kijkt op dit moment in uiterste geheimhouding naar de onderliggende technologie achter Bitcoin. Zij wilt weten of het geschikt is als digitaal geld- en betalingssysteem voor belangrijke valuta’s, zo schrijft Reuters. Het doel is om mensen in staat te stellen om geld over te maken of directe betalingen te verrichten met behulp van deze technologie. Dit zonder tussenkomst van een bank of tussenpartij, om op die wijze te besparen op transactiekosten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Schuldherschikking van 18 miljard USD voor Oekraïne is een feit

Oekraïne slaagde er donderdag in om een overeenkomst te bereiken omtrent een schuldherschikking met circa de helft van privé-schuldeisers. Dit na 5 maand van onderhandelingen welke absoluut noodzakelijk waren om een volledig faillissement te vermijden. Helaas zal ook deze schuldherschikking onvoldoende zijn indien de huidige politieke problemen niet opgelost geraken.

De overeenkomst omvat 18 miljard USD aan buitenlandse schuld, waarvan 11 government Eurobonds en 3 door de staat gegarandeerde Eurobonds welke werden uitgegeven door het Ukrainian Infrastructure Fund. De zaken die niet zijn inbegrepen in de overeenkomst zijn 4,6 miljard USD aan quasi-staatsobligaties waarvan reeds 2,8 miljard USD geherstructureerd is.