Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11441 tot 11445
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

China maakt niet alleen Rolexen na, maar ook Goldman Sachs

Zeg China, zeg namaak: van illegale kopieën van handtassen, tot horloges, tot auto’s. Zelfs de financiële sector blijft niet gespaard.

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft een Chinees filiaal bij – waar het hoogstwaarschijnlijk niets van af wist. In de stad Shenzhen, vlakbij Hong Kong, blijkt Goldman Sachs (Shenzhen) Financial Leasing Company te opereren, schrijft de South China Morning Post. Afgezien van het subtiele (Shenzhen) in de naam, gebruikt het bedrijf een huisstijl die erg op die van het Amerikaanse origineel lijkt.

Het bedrijf gebruikt ook de Chinese karakters die normaal worden gebruikt om ‘Goldman Sachs’ in het Chinees weer te geven. Op zijn website zegt het bedrijf een van de grootste kredietverstrekkers van de stad te zijn. Goldman Sachs in Amerika zegt desgevraagd van niets te weten en de zaak te onderzoeken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Rijken gaan meer vermogensrendementsheffing betalen

De coalitiepartijen VVD en PvdA hebben een overeenkomst bereikt over de herziening van de vermogensrendementsheffing. Vermogens onder de €100.000 worden voortaan minder zwaar belast, terwijl het vermogen boven deze grens juist hoger belast zal worden. In plaats van 4% gaat de overheid voor deze groep uit van een rendement van 4,7% rendement.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 28 augustus 2015

Waardebeleggen blijft achter

Het maakt niet uit of nu gekeken wordt naar aandelen met lage koers/winst-verhoudingen of lage koers/boekwaarde-verhoudingen. Of naar aandelen met lage koers/cashflow-verhoudingen of iets soortgelijks. De ‘goedkoopste’ aandelen renderen op lange termijn het best. Maar dat is tussentijds niet altijd het geval. De laatste jaren blijft waardebeleggen achter.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Dit gaat de eeuw van China worden

Ian Bremmer van time.com is van mening dat dit hoe dan ook de eeuw van China gaat worden. Dit liet hij recent aan Businness Insider weten. Opmerkelijk is zijn uitspraak wel; de Chinese economie is namelijk in een vertraging gekomen en veel economen spreken juist hun twijfels over China uit. Ian Bremmer is er echter van overtuigd dat China vriend en vijand gaat verrassen. Hij geeft hier ook een aantal redenen voor.

Allereerst is Bremmer van mening dat de beleggers wellicht iets te streng voor China zijn geweest. Hij geeft toe dat de Chinese economie duidelijk te maken heeft met wat problemen, maar de crash op de Shanghai index is wellicht iets teveel van het goede. We moeten namelijk niet vergeten dat de Chinese economie nog steeds, ondanks alle problemen die er in de wereld te vinden zijn, aan een mooi tempo weet te groeien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Goldman Sachs: maak u gereed voor nog meer chaos

De Chinese markten wisten aan het begin van deze week de financiële markten opnieuw in rep en roer te brengen. De chaos onder de Chinese beleggers zorgde ervoor dat ook de beleggers in Europa en Amerika volledig in paniek raakten. Op dit moment staan de beurzen voor deze week opnieuw in het rood en de weg naar een groene notering is nog erg lang.

Ook de economen van Goldman Sachs waarschuwen voor meer chaos de komende weken. Zij zijn van mening dat de chaos op de Chinese beurzen nog wel een tijdje kan gaan aanhouden en dat daarom de andere financiële markten ook voor het ergste gevaar moeten vrezen. Goldman Sachs verwacht dat de huidige chaos nog minimaal 6 weken zal gaan aanhouden. In het uiterste geval kan deze chaos nog 2 maanden lang de bovenhand hebben.