Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 11441 tot 11445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

“Wall Street 1929 + Japan 1989 = China 2015″

Hebben we dit al niet eens eerder gezien? Inderdaad, zo schrijft Gwynn Guilford op Quartz. De Chinese beurscrash heeft opmerkelijke parallellen met zowel de krach op Wall Street in 1929 als het hoogtepunt van de Japanse bubbel in 1989.

Laten we eerst de overeenkomsten van het huidige China met de VS in 1929 bekijken. Guilford somt op:

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Stevige winst voor Chinese beurs

De aandelenbeurzen in China gingen maandag stevig omhoog. Zwakke macro-economische cijfers uit China wakkerden de hoop op meer stimuleringsmaatregelen voor de op één na grootste economie ter wereld aan. De Chinese Shanghai Composite steeg tussentijds 3,8 procent en de kleinere Shenzhen Composite klom bijna 4 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Lage olieprijs aan pomp nauwelijks zichtbaar

De lage olieprijs vertaalt zich niet in een lagere benzineprijs. Een vat ruwe olie was in juli bijna de helft goedkoper dan in juli vorig jaar, maar benzine was de afgelopen maand maar 5,1 procent goedkoper dan een jaar geleden.

Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) maandag. Het verschil komt vooral doordat er een vast bedrag aan accijns in de prijs zit begrepen en door de zwakke euro.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

China verkoopt $180 miljard aan dollarreserves

China heeft dit jaar al voor $180 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties van de hand gedaan, zo schrijft Bloomberg. Jarenlang kocht de Chinese centrale bank Amerikaanse Treasuries om te voorkomen dat de eigen munt in waarde zou stijgen, maar die tijd lijkt definitief voorbij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Europese Commissie: ‘Bitcoin is betaalmiddel’

Het voorbije halfjaar hebben verschillende opperste gerechtshoven in de wereld zich gebogen over de legale status van bitcoin. Is het een dienst? Een product? Een munt? Een digitale wisselbrief?

Dat bitcoin langzaamaan een juridische definitie krijgt heeft voor- en nadelen.

Het belangrijkste voordeel is dat investeerders zekerheid krijgen op langere termijn, en dus met een lager risico kunnen ondernemen.