EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11441 tot 11445
Geplaatst op: maandag 26 oktober 2015

Waarom de verkiezingen in Polen belangrijk zijn

De klassieke media laten het vitriool weer rijkelijk uit de pen vloeien in de jongste dagen. De Polen trekken naar de stembus en lap, de dekselse ‘nationalisten’, ‘eurofoben’ en ‘xenofoben’ gaan toch weer niet winnen zeker!

De klassieke media laten het vitriool weer rijkelijk uit de pen vloeien in de jongste dagen. De Polen trekken naar de stembus en lap, de dekselse ‘nationalisten’, ‘eurofoben’ en ‘xenofoben’ gaan toch weer niet winnen zeker!

De partij van Donald Tusk, de opvolger van Herman Van Rompuy als voorzitter van de Europese Raad, stevent vandaag in Polen af op een nederlaag bij de verkiezingen. De centrumpartij zou de duimen moeten leggen voor de rechtse partij PiS.

PiS, naar het Nederlands vertaald als Partij voor Recht & Rechtvaardigheid, is kritisch over de gang van zaken binnen de EU. De partij wil een strenger migrantenbeleid in deze crisis toepassen, en daarnaast wil de partij minder belastingen en geen lidmaatschap van Polen in de eurogroep.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 26 oktober 2015

VVD krijgt een lesje over de Nederlandse huizenmarkt

Tijdens het Rondetafelgesprek Geldstelsel gaven Reinier Pollmann (Autoriteit Financiële Markten) en Dirk Bezemer (Rijksuniversiteit Groningen)  de VVD een lesje over de Nederlandse huizenmarkt. De VVD krijgt tevens de opdracht om de huizenmarkt nu eens echt aan te pakken omdat deze de stabiliteit van Nederland bedreigt.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst op: maandag 26 oktober 2015

Ieren, niet Grieken, grootste verliezers van financiële crisis

iet de Grieken, maar wel de Ieren hebben de zwaarste prijs betaald voor de financiële crisis op het einde van het voorbije decennium. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese Centrale Bank. Tevens wordt opgemerkt dat de inwoners van Duitsland, België en Nederland tijdens die crisisperiode daarentegen hun gemiddelde rijkdom zagen stijgen.

Tussen 2009 en 2013 werd Ierland per hoofd van de bevolking gemiddeld 18.474 euro armer. Daarmee werden de Ieren in absolute cijfers nog harder getroffen dan de Grieken, die gemiddeld 16.909 euro per persoon dienden in te leveren. De derde grote verliezer was Spanje, waar elke inwoner gemiddeld 12.780 euro van zijn rijkdom in rook zag opgaan.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 26 oktober 2015

Wat doet Draghi als hetgeen hij doet niet werkt? Meer van hetzelfde!

De globale beurzen zetten ook vrijdag hun klim verder nadat Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank, eerder deze week duidelijk maakte dat hij bereid was de hoeveelheid geld die hij in de economie injecteert te verhogen indien dat nodig blijkt. De ECB koopt maandelijks voor 60 miljard euro aan leningen op bij financiële instellingen, maar volgende maand bekijkt de bank of dat volstaat. Indien nodig zal het steunbeleid - dat in principe tot september 2016 loopt - naar boven toe worden aangepast.

'De beurzen blijven dus stijgen, niet omdat de globale groei aanzwengelt, noch omdat de bedrijven betere resultaten neerzetten, maar gewoon omdat Draghi de marktjunkies een hogere dosis monetaire ‘dope’ heeft beloofd,' schrijft Marc Fiorentino op MonFinancier.com.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 25 oktober 2015

Pensioenfondsen verliezen 140 miljard in een half jaar op de beurs

Door slechte beleggingsresultaten zijn de Nederlandse pensioenfondsen het afgelopen half jaar 140 miljard euro aan pensioenvermogen kwijtgeraakt. Volgens een eigen onderzoek van RTL Z is het totale vermogen van de fondsen gedaald van een recordhoogte van 1400 miljard euro tot circa 1260 miljard euro.

De fondsen zeiden zelf eerder ook al dat hun beleggingsresultaten erg tegenvallen. Dit komt doordat het de laatste maanden erg onstuimig is op de beurzen. De toonaangevende AEX-index op de Amsterdamse beurs is in het tweede en derde kwartaal ook flink gezakt. De portefeuilles van de fondsen werden hard geraakt door een combinatie van forse correcties op de obligatiemarkten, onzekerheid over het rentebeleid, angst voor een ‘Grexit’ en de haperende groei van de Chinese economie.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs