EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11441 tot 11445 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 5 januari 2016

Goudprijs breekt door de 1.000

De goudprijs heeft dinsdag de grens van €1.000 per troy ounce weten te doorbreken en is daarmee terug op het niveau van begin december. Rond het middaguur stond de goudkoers op €1.004,28 per troy ounce, een stijging van 0,97%. Gisteren steeg de prijs van het edelmetaal ook al met 2% als gevolg van de toenemende spanningen in het Midden-Oosten en het negatieve sentiment op de aandelenmarkten. 

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 5 januari 2016

US Mint verkocht recordaantal zilveren munten in 2015

De US Mint heeft in 2015 een recordhoeveelheid zilveren munten verkocht. In totaal rolden er 47 miljoen Silver Eagle munten van de productieband, terwijl het oude record van 2014 op iets minder dan 44 miljoen troy ounce stond. Het record werd verbroken door een uitzonderlijk hoge vraag naar beleggingsmunten in de tweede helft van het jaar.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: dinsdag 5 januari 2016

Waarom olieprijzen niet massaal reageren op politieke onrust

In het verleden leidden spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran dikwijls tot omhoog knallende olieprijzen. Maar dit keer blijft een stevige reactie vooralsnog uit. Wat is hier nu precies aan de hand?

In het verleden leidden spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran dikwijls tot omhoog knallende olieprijzen. Maar dit keer blijft een stevige reactie vooralsnog uit. Wat is hier nu precies aan de hand?

In een eerste reactie veerden de olieprijzen nog flink op, maar de rally was geen lang leven beschoren. Brent-olie viel zelfs later op de dag een stukje terug. Dit toont aan hoe ongewoon de huidige situatie op de oliemarkt is.

Er zijn diverse oorzaken die de terugval veroorzaken. Zo is er momenteel sprake van een enorm voorraadoverschot in de markt. En geen van de grote olieproducenten is van plan om in 2016 minder olie te exporteren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 5 januari 2016

Dit is het verschil tussen Amerika en Azië

Aan het begin van vorig jaar werd er nog gesproken over de mogelijkheid dat de Chinese economie nog in 2015 de Amerikaanse economie voorbij zou gaan. Echter, we weten inmiddels dat het jaar 2015 heel anders is gelopen voor de Chinese economie. De Chinese economie is namelijk in een vertraging terecht gekomen, terwijl de Amerikaanse economie de afgelopen maanden alleen maar sterker is geworden. De Amerikaanse economie is nog steeds de grootste en het lijkt er niet op dat de Chinese economie daar binnenkort voorbij zal gaan.

Er is op dit moment een belangrijk verschil waar te nemen tussen Amerika en Azië. Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de Amerikaanse schuldenbalans, als percentage van het BBP, sinds de financiële crisis flink is afgenomen. De Aziatische schuldenbalans is daarentegen de afgelopen jaren alleen maar verder gestegen. Zakenbank UBS komt tot de conclusie dat de hoge schuldenbalans in Azië in de toekomst kan gaan zorgen voor grote economische problemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 5 januari 2016

China koopt aandelen om beurs te ondersteunen

Chinese beleidsmakers hebben met een gecoördineerde actie een verdere daling van de beurs weten te voorkomen. Zij gaven staatsfondsen de opdracht aandelen te kopen en besloten daarnaast het verkoopverbod op aandelen voor grote aandeelhouders als pensioenfondsen met een week te verlengen.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs