Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 11446 tot 11450
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Met blockchains kun je veel meer dan het creëren van bitcoins

Peter de Ruiter schreef vorige week nog over mining deze week heeft hij een artikel gewijd aan de Blockchain, de technologie waarop bitcoins zijn gebouwd. Daar is veel meer mee mogelijk dan het creëren van virtuele valuta. Je kunt er zelfs een geheel nieuw internet mee bouwen, dat niemand kan afsluiten. Programmeurs en goeroes verwachten dat het uitwisselen en vastleggen van gegevens via internet dankzij die blockchains binnen enkele jaren veel slimmer wordt: alles wordt 'smart'. En de wereld zou er echt een stuk beter van kunnen worden. Het artikel kan je hier vinden. Twitter

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

‘Onderhandelingen Griekenland dinsdag klaar’

Griekenland hoopt de onderhandelingen met zijn schuldeisers over een nieuw steunpakket dinsdag te hebben afgerond. Dat meldde een Griekse ambtenaar zondag. Hij sprak van ,,afrondende gesprekken” , waarbij maandagavond op zijn vroegst, maar waarschijnlijk dinsdag, een akkoord wordt voorzien.

De onderhandelingen over een nieuw steunpakket ter waarde van 86 miljard euro duren ondertussen voort. De gesprekken begonnen op 20 juli.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Lage olieprijs brengt olieproducerende landen in financiële problemen

Olieproducerende landen zoals Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) zijn gewend aan hoge inkomsten uit de export van aardolie. De uitgaven van de overheid zijn navenant: brandstof wordt gesubsidieerd, er zijn goede medisch en sociale voorzieningen en de defensie-uitgaven zijn hoog. Het defensiebudget van Saoedi-Arabië groeide afgelopen jaar met 17% tot 10% van het Bruto Nationaal Product.

In de grafiek hieronder zie je hoe de uitgaven van de Saoedische regering gestegen zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Fed is klaar voor verhoging, obligatiemarkt twijfelt

Het lijkt dan eindelijk te gaan gebeuren. Bestuursleden van de Federal Reserve laten doorschemeren dat de economie sterk genoeg is voor een eerste renteverhoging. Volgens Dennis Lockhart, voorzitter van de Atlanta Fed, moeten de economische cijfers wel heel erg tegen gaan vallen voordat hij in september tegen een verhoging zal stemmen.

Maar de obligatiemarkt is sceptisch. Laten we allereerst eens naar het korte eind van de curve kijken. Daar kruipt de 2-jarige Amerikaanse rente langzaam omhoog. Op 0,72% staat deze rente tegen de hoogtepunten van het jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

‘Ook derde steunpakket zal niet werken’

Een derde steunpakket voor Griekenland zal niet werken en slechts de problemen die de eurozone teisteren vooruitschuiven. Dat stelt de Finse minister van Buitenlandse Zaken Timo Soini in een interview over de kwestie. ,,We moeten toegeven dat dit niet gaat werken”, zo liet hij optekenen.

Zijn partij, de euro-sceptische De Ware Finnen, is evenwel bereid om over een nieuw reddingsplan voor Griekenland te praten. ,,Toestaan dat de Grieken falen, zou Europa alleen maar meer kosten”, aldus Soini.