Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 11451 tot 11455
Bron: The BIG RESET
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

IMF will add Chinese Renminbi to SDR in 2016

One day the current fiat dollar reserve system will have to be replaced with something new, probably the IMF’s Special Drawing Rights (SDR), with or without some form of gold-backing.

The SDRs, a new form of international reserve assets, were designed by the IMF in 1969, to take over the dollar’s role as a world reserve currency when needed. Soon after the fall of Lehman late 2008, the United Nations called for ‘a new Global Reserve System’ based on SDRs.

Such a new Global Reserve System–what may be viewed as a greatly expanded use of SDRs, with regular or cyclically adjusted emissions calibrated to the size of reserve accumulations–could contribute to global stability, economic strength, and global equity, according to the UN.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Buffett bereidt grootste overname ooit voor

De bekende investeerder Warren Buffett bereidt de grootste overname ooit voor in de geschiedenis van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway.

Dit meldt de Wall Street Journal dit weekend op basis van anonieme bronnen. Buffett zou Precision Castparts, een fabrikant van onderdelen voor de luchtvaart en energiesector, willen overnemen.

De overname zou gewaardeerd kunnen worden op 30 miljard dollar. Afgelopen maandag was Precision Castparts 26,7 miljard dollar waard op de beurs.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Illusie van kennis is veel gevaarlijker dan onwetendheid

[...]

Proefpersonen die te kennen gaven over een grote financiële kennis te beschikken, bleken ook het meest geneigd te zijn om een vertrouwdheid aan te geven met een aantal financiële termen die door de onderzoekers nochtans compleet verzonnen waren, zoals pre-rated stocks, fixed-rate deduction en annualized credit.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Kim-Jong Un draait in Noord-Korea de klok een half uur terug

Noord-Korea, het land waar de tijd soms figuurlijk lijkt stil te staan, gaat nu ook zijn echte klok terugdraaien. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un kondigde aan dat hij midden augustus een nieuw tijdzone zal invoeren, waardoor de klok een half uur wordt teruggedraaid. Daarmee wil het land het einde van de Japanse overheersing op het einde van de tweede wereldoorlog herdenken.

“De gestoorde Japanse imperialisten hebben onvergeeflijke misdaden begaan,” werd op het Noord-Koreaanse televisie-journaal gemeld. “Daarbij werd het Korea ook onmogelijk gemaakt zijn eigen tijdzone te behouden. Tegerlijkertijd werd de Koreaanse natie op een nooit geziene wijze vernietigd en werd het land met zijn vijfduizend jaar oude geschiedenis en cultuur platgestampt.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Het verband tussen de Chinese- en de grondstoffencrash

In de maand juni werden we opgeschrikt door de flinke daling op de Chinese aandelenmarkt. De beleggers dumpten in die maand massaal hun stukken. Toch was de crash op de Chinese aandelenmarkt niet de enige crash die we de afgelopen maanden hebben meegemaakt. Ook in de grondstoffensector is er namelijk van alles aan de hand. Ook daar dumpen beleggers massaal hun stukken. Het resultaat is dat de groep verkopers een stuk groter is dan de groep kopers en dat resulteert in lagere koersen.

Op de grafiek hierboven zien we de crash op de Chinese aandelenmarkt. Op deze grafiek lijkt de schade echter nog helemaal niet zo heel dramatisch te zijn. Gezien de flinke stijging van de afgelopen twee jaar lijkt deze daling niet meer dan alleen een correctie te zijn. Toch denken de meeste beleggers daar heel anders over. Vooral de investeerders die Chinese aandelen op de top hebben gekocht, zitten op dit moment in zak en as.