Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 11451 tot 11455
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Wordt Iran net zo’n economisch succes als Turkije?

Een groot land met een gezonde demografie. Lage schulden. En 9 procent van de wereldwijde oliereserves in de grond. Dit moet wel hét land zijn waar iedere belegger in wil investeren.

Maar tot dit jaar is deze groeimarkt volledig genegeerd door beleggers. Waarom? Omdat het gaat om Iran, een land dat de afgelopen decennia in een economisch isolement heeft geleefd.

Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Iran en zes wereldmachten zijn eerder dit jaar overeengekomen dat een groot deel van de internationale sancties op Iran wordt opgeheven in ruil voor een strikte inperking van het atoomprogramma. Ligt hier een kans voor beleggers?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Griekenland verhoogt btw-tarief op zes eilanden

Griekenland gaat op 1 oktober het verlaagde btw-tarief op zes vakantie-eilanden afschaffen. Dat heeft het Griekse ministerie van Financiën meegedeeld aan het nieuwsagentschap Ana-Mpa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Saoedi-Arabië op weg naar bankroet, 70 miljard USD aan reserves weggehaald uit buitenland

Waar het nieuws over de slechte financiële situatie in Saoedi-Arabië reeds enkele maanden bekend was lijkt het erop dat het land volop bezig is met het uitvoeren van noodplannen om zichzelf te behoeden van het faillissement. Helaas lijkt het erop dat dit een hopeloze zaak is door het stabiliseren van de lage olieprijzen.

De laatste 6 maanden zou Saoedi-Arabië niet minder dan 70 miljard USD teruggetrokken hebben uit de markten. Deze miljarden waren voornamelijk geïnvesteerd in wereldwijde fondsen door Saoedi-Arabië. Als grootste lid van de OPEC is dit een pijnlijk duidelijk voorbeeld hoe diep men moet snijden om te overleven na de val van de olieprijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

Dit bedrijf brengt ons op de rand van nieuwe financiële crisis

In 2008 bracht het faillissement van Lehman Brothers ons aan de rand van een financiële catastrofe. Op het nippertje werd voorkomen dat ons hele financiële systeem instortte. Nu, zeven jaar later, riskeren we dit opnieuw mee te maken.

Glencore, de Zwitserse Grondstoffengigant, verloor vandaag 23% van zijn marktwaarde! Er wordt gevreesd dat het bedrijf zijn kredietrating zal worden verlaagd tot ‘junk’.

Dat is bijzonder problematisch voor het handelshuis. Want Glencore heeft niet alleen mijnen en landbouwgronden, de firma heeft een grote financiële poot.

De Zwitserse firma handelt in een groot aantal grondstoffen: steenkool, aardolie, aluminium, koper, katoen, suiker… en ga zo maar door.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 september 2015

4 tips om uw financiële toekomst te verbeteren

Beleggen in aandelen zorgt voor welvaart op lange termijn. Maar ook op korte termijn moeten we onze financiën op orde zetten. Motley Fool vroeg aan enkele auteurs welke hun favoriete tip is om hun persoonlijke financiële toekomst op orde te brengen.

Dit zijn hun verhalen.