Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11456 tot 11460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

“Goud pas getest als crisis écht toeslaat”

De eurozone staat onder druk. De Chinese aandelenmarkt crasht, terwijl de economie verzwakt. Emerging markets zakken samen met hun valuta’s weg in het moeras op dalende grondstoffenprijzen. Tel daar nog eens Syrië en Oekraïne bij op. Dan zou goud als ultieme veilige haven toch moeten stijgen?

Maar de goudprijs reageert amper. Sterker nog, de koers bereikte de laatste weken nieuwe dieptepunten. Een reeks beleggers schrijven daarom goud nu definitief af. Leuk om mooie sieraden mee te maken. Maar in de beleggingsportefeuille? Dat zien velen inmiddels niet meer zitten. Met een zwakke goudreactie op de ontwikkelingen in het eerste halfjaar vragen zij zich af wat het edelmetaal nog voor nut heeft.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Rutger van Zuidam legt Bitcoin en de Blockchain uit aan het Radio1 publiek

Onlangs was Bitcoin specialist Rutger van Zuidam te gast bij Radio 1. De presentatoren kondigden het onderwerp Bitcoin aan als "iets onbegrijpelijks" maar Rutger heeft het weer goed weten over te brengen en uit te leggen. Zo praat Rutger de heer en dame interviewer bij over de werking van Bitcoin en Blockchain en gaat hij in op de actualiteit.  Je kan het segment hieronder bekijken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Is the dollar-gold price controlled by JPM in cooperation with the BIS?

To get an answer on this question we have to analyze what is happening on the gold market.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

'De volgende drie jaren worden beter voor Europa,' maar niet om de reden die u denkt

“Er is iets gaande: de afstand tussen arm en rijk wordt te groot. Soms sta ik ervan versteld dat die ongelijkheid nog niet tot meer sociale onrust geleid heeft.”

Dat zegt Patrick De Maeseneire, de afscheidnemende CEO van het Zwitserse interimconcern Adecco, in een interview met het weekblad Humo.

De Maeseneire vertrekt daar eind deze maand en maakt er plaats voor een andere Belg, Alain Dehaze, die momenteel nog Adecco Frankrijk leidt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Na een renteverhoging stijgt de dollar – of toch niet?

De renteverhoging. Komt hij nu wel of niet dit jaar? Terwijl Hugh Hendry het volume van zijn Franse muziekzender nog maar eens omhoog draait, kunnen we het niet nalaten een opmerkelijke grafiek van Credit Suisse te laten zien. Wie zei ook alweer dat die renteverhoging tot een sterkere dollar zou moeten leiden?

Andrew Harthwaite van Credit Suisse merkt in een rapport op dat het optimisme over de dollar onder marktpartijen wijdverspreid is. Uit een poll van de bank bleek recent dat 70% van hun beleggingsklanten de komende 12 maanden een verdere stijging ziet. Dat is ook de visie van de bank zelf.