Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 11456 tot 11460
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Nederland mag weer aanschuiven bij G20

Voor het eerst sinds 2011 mag weer een Nederlandse minister aanschuiven bij een bijeenkomst van de G20, de groep van de twintig grootste economieën in de wereld. 

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) is volgende week in Istanbul welkom bij de jaarlijkse vergadering van ministers van Handel van de G20.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Knab bank directeur bevestigt dat geld op bank niet van klant is

Voor Cafe Weltschmerz interviewt Paul Buitink de directeur van Knab Bank, René Frijters, over onder meer privacy, bitcoin, de opkomst van Silicon Valley. Ook praten ze over het feit dat het geld op de bank niet van de klant is, en of we Griekse toestanden kunnen verwachten in Nederland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Daling goudprijs nog lang niet voorbij – $1.000 kwestie van tijd

Het is moeilijk om een betere trend te vinden dan de trend van de goudprijs. Voor de goudliefhebbers is het spijtig genoeg een neerwaartse trend. De technische analisten van All Star Charts zien de goudprijs dan ook nog steeds verder dalen, met $1.000 als voorlopig eindpunt.

Na een calvarietocht van meer dan 4 jaar zou men denken dat goud een van de meest gehate activa is op de markt. Maar de data over de goudmarkt laten iets anders zien. Het sentiment is weliswaar negatief maar nog lang niet depressief in vergelijking met andere dieptepunten op de goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Hoe geloofwaardig is het onderzoek naar de goudprijsmanipulatie?

Maandag liet de Zwitserse mededingingscommissie weten dat het een onderzoek opent naar mogelijke onwettige kartelvorming tussen 7 grootbanken om de prijs te manipuleren.

Dat de goudprijs gemanipuleerd wordt is een publiek geheim. Van zodra de goudprijs begint aan te sterken, dumpt Morgan Stanley uit het niets (ongedekt) papiergoud op de markt om de prijs te blussen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

'Pensioenfondsen zien positie verder verslechteren'

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er afgelopen maand opnieuw slechter voor komen te staan. Dit komt voornamelijk doordat de rente verder is weggezakt. Ook verloren de fondsen geld op de beurs.

De gemiddelde dekkingsgraad is in september met 3 procentpunt gedaald van 102 naar 99 procent, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van onderzoekbureau Aon Hewitt. De graadmeter geeft aan in hoeverre de fondsen kunnen voldoen aan hun verplichtingen.

Aon waarschuwt ervoor dat veel fondsen de pensioenen voorlopig niet kunnen verhogen (indexeren). De zogenoemde beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, liep met 1 procentpunt terug tot 105 procent.