Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11456 tot 11460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Stanley Druckenmiller stapt groot in goud

Begin deze maand schreven we over Duitse vermogensbeheerders die goud uit hun klantendepots gooiden. Dat viel zo’n beetje precies samen met het dieptepunt van de goudprijs. Want als er één definitie van stupid money is dan zijn het wel Duitse beleggers. Denk aan de Landesbanken. Amerikaanse investeringsbanken dumpten op de valreep van de huizenbubbel nog dankbaar vrachtladingen giftige obligaties op de hopeloos naïeve Duitsers.

Aan de andere kant van het beleggingsspectrum staat een Stanley Druckenmiller. Deze hedge fund manager en miljardair was ooit hoofdstrateeg onder George Soros. Het was Druckenmiller’s idee om in 1992 de Britse pond te shorten. De Bank of England brak en Soros’ Quantum Fund verdiende ruim een miljard. Met zijn eigen Duquesne Capital maakte Druckenmiller 30% per jaar van 1986 tot 2010.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Ook Bitonic mengt zich in de blocksize discussie

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat er de laatste tijd een fundamenteel debat gaande is in Bitcoin land, het "blocksize debat". Simpel gesteld waren de voorstanders van mening dat het vergroten van de zogenaamde blocks noodzakelijk is om mee te gaan met de groei van het bitcoin netwerk. De tegenstanders vonden dat er andere manieren zijn om deze groei op te vangen. De discussie is ondertussen meer opgeschoven naar hoe gaan we grotere blocks implementeren. Het Nederlandse Bitonic gaat zich er nu ook actiever mee bemoeien.

Simpel.. of toch niet? Aangezien het blocksize debat de gemoederen flink bezig houdt ben ik vaker van plan geweest om hier een artikel over te schrijven. Echter, elke keer als ik denk dat ik het allemaal op een rijtje heb dan zijn er weer nieuwe ontwikkelingen waardoor ik mijn mening en bevindingen weer bij moet stellen. Nu het Nederlandse Bitonic heeft aangegeven zich ook actief met de discussie te gaan bemoeien leek me dit een mooi moment om het blocksize debat toch eens te behandelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Primeur: België moet lening pas over honderd jaar terugbetalen

België heeft 50 miljoen euro geleend op honderd jaar. Ons land betaalt daarvoor jaarlijks 2,5 procent rente, meldt het Agentschap van de Schuld.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Is de euro nu plots weer een 'veilige' munt voor beleggers?

Plots lijkt de euro weer een veilige munt, schrijft de Zwitserse Neue Zürcher Zeitung, nadat beleggers die uit de aandelenmarkten stapten voor de eenheidsmunt eerder dan voor de Zwitserse franc kozen. De Zwitsers juichen deze evolutie toe:

‘De nieuwe sterkte van de euro moet toegeschreven worden aan de teleurstelling van beleggers die rekenden op een imminente rentestijging in de VS en nu denken dat die opnieuw zal worden uitgesteld.

Ook kan worden verondersteld dat de euro vandaag aantrekkelijker is dan de Zwitserse franc. Daarvoor zijn twee redenen:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Neen, de FED zal de rente niet verhogen

Al maanden lang wordt gespeculeerd over nakende renteverhogingen bij de Amerikaanse Centrale Bank. Velen hadden gedacht en gehoopt dat in september de rente al zou stijgen, maar die kans slinkt.

De Amerikaanse FED moet naast prijsstabiliteit zich volgens haar mandaat ook buigen over de werkloosheid. Terwijl de ECB enkel over inflatie gaat, moet de FED dus ook maatregelen nemen die de werkgelegenheid aanzwengelen.