Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11466 tot 11470
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Rajan: “Het is onterecht alleen China de schuld te geven”

Volgens Raghuram Rajan, gouverneur van de Indiase centrale bank, is het onterecht om alle wereldwijde economische problemen op China af te schuiven. Hij erkent dat er veel zorgen zijn om China, maar voegt eraan toe dat er meer problemen in de wereld zijn die bijdragen aan de nervositeit op de financiële markten.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Euro wint aan populariteit als veilige haven

De gedachte dat de euro een veilige haven zou worden in tijden van onzekerheid is iets waar veel beleggers nog aan moeten wennen. Het is immers nog niet zo lang geleden dat de Griekse schuldencrisis de koers van de munt onder druk zette en beleggers speculeerden over een pariteit tussen de euro en de dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Dirk Scheringa start nieuw bedrijf

Voormalig topman Dirk Scheringa van DSB-bank begint een nieuw bedrijf. Het betreft een organisatiebureau dat sprekers, presentators en dagvoorzitters regelt voor uiteenlopende gelegenheden.

"Het is bijna zover: morgen lanceer ik mijn nieuwe onderneming", twittert de gevallen bankier.

De oud-bankier lanceert het bedrijf Sprekersbureau Homerus donderdag.

In de tweet refereert Scheringa aan de val van DSB, nu 15 maanden geleden. In september vorig jaar verklaarde Scheringa nog gevraagd te zijn om te komen werken voor een internetbank.

Bron: Zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Wereldhandel in vrije val: Containerprijzen Azië naar Europa in 3 weken 60% gedaald

Media en politiek proberen ons nog steeds een economisch herstel op de mouw te spelden. De statistieken laten echter een totaal andere, keiharde werkelijkheid zien. Zo zijn de containervervoerprijzen van Azië naar Europa in slechts 3 weken tijd met maar liefst 60% gedaald. Vorige week vrijdag was een 20 voet container van China naar Rotterdam sinds de maandag ervoor 26,7% goedkoper geworden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Dit grote hedge fund ziet eerder QE 4 dan een renteverhoging

Het hoofd van Bridgewater, het grootste hedge fund ter wereld, waarschuwt voor de gevolgen en de risico’s van het einde van de schulden super cyclus. De risico’s nemen toe terwijl de centrale banken steeds meer gebonden zijn door hun beperkingen. Daarnaast kijkt de Federal Reserve meer naar cyclische ontwikkelingen dan naar seculaire ontwikkelingen waardoor hun beleid alle effect mist op lange termijn.

De rentevoeten over heel de wereld situeren zich op of rond 0 % terwijl de activaprijzen kunstmatig hoog werden geduwd en de schuldenniveaus nog nooit zo hoog waren. Dit zorgt er voor dat de centrale banken nog maar weinig manoeuvreerruimte hebben.