Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11476 tot 11480
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Daling goudprijs kost Rusland en China $5.4 miljard

Volgens Bloomberg komt de daling – in minder dan drie weken tijd – van de prijs van de goudreserves van Rusland en China neer op $5,4 miljard. Wegens de sterkere dollar en de te verwachten renteverhoging staat de goudprijs uitgedrukt in dollars op een laagste punt in 5 jaar tijd.

Pijnlijk voor Rusland en China aangezien zij de afgelopen zes jaar de grootste kopers van goud waren. Hoewel niet enkel China en Rusland de afgelopen jaren weer gecharmeerd werden door goud nadat landen twee decennia lang enkel geïnteresseerd waren in de verkoop van het gele edelmetaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Run op zilver en goud

Er lijkt steeds meer bewijs te komen van een wereldwijde run op zilver en goud. Sinds midden juni is de vraag naar fysiek zilver en goud omhooggeschoten.

In de goudhandel heb je in principe 2 aansturende factoren: De Love Trade en de Fear Trade. The Love Trade wordt gekenmerkt door de aankoop van goud voor bruiloften, culturele feesten etc. Historisch gezien begint de Love Trade begin augustus wanneer internationale festivals en feestdagen, zoals Diwali, Kerstmis en het Chinese Nieuwjaar de vraag beginnen te sturen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Roebel zakt naar laagste niveau in vijf maanden

De Russische munteenheid is vandaag gezakt naar haar laagste niveau in bijna vijf maanden. De euro kwam daarbij boven de psychologische drempel van de 70 roebel uit. Dat doet, na enkele maanden van rust, vrezen voor een nieuwe financiële destabilisatie in Rusland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Column Kees de Kort | Iedereen manipuleert

140 miljard euro heeft de Chinese overheid de afgelopen weken in de eigen financiële markt gestopt, berekende Goldman Sachs. "Pure marktmanipulatie", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Nog meer schulden? De jonge generatie trekt dit niet langer.

Vives, een belangrijk economisch onderzoeksinstituut van de KU Leuven, wordt vaak neergezet als een ‘neoliberaal’ bastion. Wel, voor een zogenaamd rechts-liberaal instituut verkondigt de voorzitter van het wetenschappelijk comité van Vives wel bijzonder linkse praat.

In een opiniestuk pleit Professor Joep Konings ervoor om de Maastrichtnormen in de eurozone af te schaffen. Deze normen stellen dat de overheidsschuld slechts 60 procent van het bruto binnenlands product mag bedragen. Begrotingstekorten mogen niet boven de 3 procent van het BBP uitkomen.