Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11476 tot 11480
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

De 5 grootste mijnbedrijven verliezen $540 miljard in waarde

Komt het nog goed met de grondstoffen? Als je de krantenartikels leest niet. Als je denkt je het slechtste nieuws nu wel gezien hebt, stoot je weer op een triest feit: $540 miljard aan beurswaarde ging in rook op bij de top 5 mijnbouwbedrijven.

De waarde van de nummer één, BHP Billiton, is gehalveerd over de laatste 12 maanden. En als je kijkt naar de marktwaarde in 2011, dan schiet van de $270 miljard nog maar een derde van over.

Geen wonder, het bedrijf is erg afhankelijk van olie en ijzererts en dat zijn nu net de twee slechts presterende grondstoffen over de afgelopen 12 maanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Gezaag over belastingparadijzen: het geval Luxemburg

Heel wat mensen zien het Groot Hertogdom Luxemburg als een belastingparadijs. Vanaf nu is dit ook effectief zo, althans in de ogen van de Belgische wetgever.

In 2010 werd een wet ingevoerd die stelt dat België automatisch landen beschouwt als ‘belastingparadijs’, indien deze landen meer dan een jaar op de OESO-lijst van belastingpareltjes staat.

Voor de ministaat Luxemburg is het nu dus zover, aangezien ze al enkele jaren door de OESO als ‘belastingparadijs’ wordt gezien. Allemaal goed en wel, maar wat zijn nu precies de gevolgen van deze nieuwe regel?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Waarom elk weekend drie dagen zou moeten duren

Elke week een verlengd weekend, het klinkt als een utopie. Nochtans hebben verscheidene studies al aangetoond dat een verkorte werkweek een positieve invloed heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers. In de VS zijn er al tal van bedrijven die wel oor hebben naar zo'n 'gecompresseerde werkweek'. We zetten de voordelen op een rijtje.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Tekort platina in 2015 geschat op 445.000 troy ounce

De platinamarkt zal dit jaar voor het derde jaar op rij te maken hebben met een tekort, dat schrijft het World Platinum Investment Council (WPIC) in haar nieuwste rapport over het tweede kwartaal van 2015. Het verwachte tekort is naar boven bijgesteld, omdat men rekening houdt met een toename in de vraag naar platina als beleggingsobject.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

Van oliekartel naar islamitisch geopolitiek blok

Het stond in de sterren geschreven en ik voorspelde het al een tijdje, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk: Indonesië wordt opnieuw lid van het oliekartel OPEC.

Na de zware nederlaag in juni, toen Saoedi-Arabië geen steun vond in eigen rangen om de output te beperken, is dit een kleine opsteker voor de Arabieren, en de Irakezen in het bijzonder. Het waren immers zei die opperden dat OPEC nieuwe leden moest werven om de macht van het kartel te verzekeren.