Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 11481 tot 11485
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Arabische beurzen onderuit door oliezorgen

De daling van de olieprijzen tot het laagste niveau in meer dan zes jaar leidde zondag tot een uitverkoop op de aandelenmarkten in het Midden-Oosten. Beleggers vrezen dat veel economieën in de zwaar op olie leunende regio tot stilstand zullen komen.

De hoofdgraadmeter van de effectenbeurs in Dubai kelderde zondag 7 procent. Op de beurzen in Abu Dhabi, Qatar, Saudi-Arabië, Egypte en Israël liepen de verliezen op tot meer dan 5 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

In de wereld van Donald Trump telt Nederland 4,4 miljoen losers!

Miljardair en presidentskandidaat Donald Trump heeft iets ontdekt: niet 6 maar 42 procent van de Amerikanen is werkloos! Ruim 90 miljoen mensen. Op z’n trumpiaans redenerend zou je in Nederland op pakweg 4,4 miljoen mensen zonder baan uitkomen.

“Vergeet niet dat we een daadwerkelijk werkloosheidspercentage hebben dat waarschijnlijk 21 procent is. Het is niet 6. Het is niet 5,2 of 5,5. Ons echte werkloosheidspercentage  (…) je hebt 90 miljoen mensen die niet werken. 93 miljoen op precies te zijn. Als je het begint op te tellen is ons echte werkloosheidspercentage 42 procent.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Chinese aandelenmarkt stort in elkaar, alweer

Gisteren kondigde China aan dat pensioenfondsen beheerd door lokale overheden vanaf heden mogen investeren in de aandelenmarkt. Daarmee komen mogelijk honderden miljarden yuan vrij om de crashende aandelenmarkt van het land uit de brand te helpen. Chinese aandelen zakte afgelopen week met bijna 12% – de meest belabberde Chinese beursweek sinds juni.

The Wall Street Journal meldde zondag ook dat de People’s Bank of China zich voorbereid om voor nog meer liquiditeit te gaan zorgen voor haar bancaire systeem. Een actie die waarschijnlijk nog voor het einde van de maand verwacht mag worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Chinese beurs krijgt zware klappen bij opening

De aandelenbeurzen in China is kort na de opening meer dan 7 procent lager getuimeld. Ook vorige week had de Chinese beurs al zware verliezen geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Duitsland laat begrotingsoverschot van maar liefst 5 miljard euro optekenen, schuldafbouw nog sneller

Waar bijna alle Europese landen elk jaar een tekort laten optekenen in hun begroting slaagt minister van financiën Wolfgang Schäuble er in Duitsland in om de economische situatie van de afgelopen jaar te verzilveren. Met een overschot van 5 miljard euro is de federale begroting meer dan evenwicht, echter net zoals in België kreunen de gemeenten (en bij uitbreiding de deelstaten) onder de schuldenlast.

Voor het lopende boekjaar wordt er een overschot verwacht van niet minder dan 5 miljard euro voor de belangrijkste economie in Europa. Dit dankzij de hoge belastinginkomsten,  de lage werkloosheid en de veilig van GSM-frequenties.