Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11486 tot 11490
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Special Drawing Rights review geeft nog geen uitkomst over de yuan

Het IMF neemt de renminbi (RMB) volgens De Telegraaf niet op in de Special Drawing Rights (SDR’s) – de reservemunt van het IMF. Maar gekeken naar de communicatie van het IMF lijkt dat niet het geval. Ook laat De Telegraaf weten dat de SDR’s een belangrijke symbolische waarde hebben maar slaat daarmee de plank mis. Als het hier niet ging om harde knaken dan had China de moeite wel gelaten.

Het betreft in principe het belangrijkste internationale betaalmiddel. Als er verwezen wordt naar de fiat status – dan zou ze daar gelijk in hebben – maar stellen we het huidige reservesysteem van de dollar gelijk aan de SDR’s door er slechts een symbolische waarde aan toe te schrijven – dan zal dat ook De Telegraaf waarschijnlijk te ver gaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Werkloosheid in Portugal op laagste niveau sinds 2010

De werkloosheidsgraad in Portugal is in het tweede kwartaal van dit jaar afgenomen tot 11,9 procent, het laagste niveau sinds 2010, zo maakte de centrumrechtse regering vandaag bekend, twee maanden voor de parlementsverkiezingen van 4 oktober. De oppositie hekelt evenwel een regering die "de illusie geeft" banen te creëren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Zwitserland maakt enorm verlies bekend door loskoppeling Euro, economie zwaar onder druk

Waar er in eerste instantie gedacht werd dat Zwitserland een doordachte keuze gemaakt had met de loskoppeling van de euro lijkt dit echter na enige tijd net het omgekeerde effect gehad te hebben. De Zwitserse centrale bank heeft niet minder dan 1 miljard USD verlies vergaard door deze zet met daarbovenop de schade nog niet mee geteld aan de Zwitserse economie.

50 miljard CHF verlies, dat is het officiële cijfer dat de Swiss National Bank (SNB) bekend maakt voor de eerste helft van 2015. In verhouding geplaatst is dit bijna 8 procent van de het federale BBP en dit alleen door de loskoppeling met de euro in praktijk om te zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

4 marktgoeroes waarschuwen voor een nieuwe financiële crisis

Komt er dit jaar nog een nieuwe financiële crisis in de Verenigde Staten? Steeds meer marktexperts waarschuwen voor een nieuwe economische terugval.

Zo voorspelt investeerder Doug Casey van Casey Research groot onheil voor de wereldeconomie: “Al die domme overheden printen biljoenen en biljoenen aan nieuw geld. Dit zal onherroepelijk leiden tot een ramp van ongekende proporties.”

Hij raadt aan om geen grote hoeveelheden kapitaal op bankrekeningen aan te houden: “De meeste banken in de wereld zijn failliet”.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Chinezen en Russen jagen ook in Amsterdam op vastgoed

Vermogende Russen en Chinezen zijn bereid recordbedragen neer te tellen voor de mooiste appartementen en vakantiehuizen. Na Londen, New York, Berlijn en Parijs hebben vermogende Russen en Chinezen ook de grachtenpanden in de Amsterdamse binnenstad en de villa’s in de steden rondom de hoofdstad ontdekt.