Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 11486 tot 11490
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Chinese aandelenmarkt stort in elkaar, alweer

Gisteren kondigde China aan dat pensioenfondsen beheerd door lokale overheden vanaf heden mogen investeren in de aandelenmarkt. Daarmee komen mogelijk honderden miljarden yuan vrij om de crashende aandelenmarkt van het land uit de brand te helpen. Chinese aandelen zakte afgelopen week met bijna 12% – de meest belabberde Chinese beursweek sinds juni.

The Wall Street Journal meldde zondag ook dat de People’s Bank of China zich voorbereid om voor nog meer liquiditeit te gaan zorgen voor haar bancaire systeem. Een actie die waarschijnlijk nog voor het einde van de maand verwacht mag worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Chinese beurs krijgt zware klappen bij opening

De aandelenbeurzen in China is kort na de opening meer dan 7 procent lager getuimeld. Ook vorige week had de Chinese beurs al zware verliezen geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Duitsland laat begrotingsoverschot van maar liefst 5 miljard euro optekenen, schuldafbouw nog sneller

Waar bijna alle Europese landen elk jaar een tekort laten optekenen in hun begroting slaagt minister van financiën Wolfgang Schäuble er in Duitsland in om de economische situatie van de afgelopen jaar te verzilveren. Met een overschot van 5 miljard euro is de federale begroting meer dan evenwicht, echter net zoals in België kreunen de gemeenten (en bij uitbreiding de deelstaten) onder de schuldenlast.

Voor het lopende boekjaar wordt er een overschot verwacht van niet minder dan 5 miljard euro voor de belangrijkste economie in Europa. Dit dankzij de hoge belastinginkomsten,  de lage werkloosheid en de veilig van GSM-frequenties.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Zorg om China werpt schaduw op beursweek

Onrust over de economische ontwikkelingen in China en andere opkomende markten lijkt ook de komende beursweek te overschaduwen. Beleggers zullen met name gespitst zijn op de reeks macro-economische cijfers die de revue passeert. Daarnaast komt nog een flink aantal bedrijven met kwartaal- en halfjaarcijfers naar buiten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Murdoch waarschuwt voor een crisis

De financiële markten kregen de afgelopen week te maken met heel wat tegenslag. Zo daalden de Europese beurzen opnieuw flink in waarde, en ook de Amerikaanse beurzen kon het niet droog houden. Belangrijke steunniveaus zijn inmiddels gesneuveld en veel mensen twijfelen of we nog wel binnen een Bull Market bewegen. Ook Rupert Murdoch maakt zich grote zorgen over de markten.

Op de Tweets hierboven is duidelijk te lezen dat Murdoch zich afvraagt of dit slechts een correctie is, of dat we in de toekomst te maken gaan krijgen met een nieuwe crisis.  Mochten we in een nieuwe crisis belanden, dan kan deze crisis wel eens groter zijn dan ooit. Murdoch beschrijft namelijk dat de centrale banken al hun middelen al hebben ingezet. De Amerikaanse centrale bank heeft jarenlang de markten bevloeid met gratis geld en ook de Europese centrale bank is op dit moment hetzelfde aan het doen.

Volgens Murdoch staan de centrale banken dus straks machteloos als er een eventuele nieuwe crisis zou gaan uitbreken. Volgens hem zijn we nu in een hele spannende tijd terecht gekomen.