Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11491 tot 11495
Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Goud bewijst rol als Safe Haven

De dalende aandelenbeurzen gisteren deed weer denken aan 2008. Het aan deel Royal Dutch Shell zakte maar liefst 7,7%. De goudprijs gaf geen krimp.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Chinavirus teistert wereldwijd de financiële markten

Maandag 24 augustus had alles in zich om als een nieuwe Black Monday de geschiedenis in te gaan. Nadat de Shanghai Composite was gesloten met een verlies van 8,5% sloeg ook in Europa de vlam in de pan. De AEX opende met verlies en heel even leek het erop dat de barrière van 400 punten geslecht zou worden, nadat de indices in de Verenigde Staten met zwaar verlies openden. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Goudmijnbouwaandelen kennen hoge aankoop door insiders

Insiders van mijnbouwaandelen kochten vorige week massaal aandelen bij. Afgelopen vrijdag werden er 150 bedrijven op de Toronto Stock Exchange geïdentificeerd waarbij aangekocht werd door zowel insiders als aandeelhouders. Dit tegenover 38 bedrijven waar het tegenovergestelde gebeurde. De INK gold insider sentiment indicator – de indicator voor aankoop of verkoop door insiders – steeg 1 dag na China’s devaluatie van de yuan naar een hoogtepunt en piekte op 1200%.

Dit is de door INK gegeven verklaring van de indicator:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Williams: “Paniek over China zwaar overdreven.”

De paniek op de Chinese aandelenbeurzen is geen juiste afspiegeling van de economische vooruitzichten in China. Dit schrijft Mark Williams, hoofdeconoom Azië bij Capital Economics, in een notitie aan beleggers.

De aandelenbeurzen in China gingen dinsdag opnieuw stevig onderuit. De hoofdgraadmeter van de beurs in Shanghai stond in de middaghandel op een verlies van ruim 4 procent, na de duikeling met 8,5 procent een dag eerder. De kleinere beurs in Shenzhen stond dinsdag bijna 6 procent in de min. In Hongkong kreeg de Hang Seng-index er daarentegen 1,6 procent bij.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Moment van bezinning in grondstoffenhandel

De prijzen van diverse grondstoffen veerden dinsdag op na forse dalingen op maandag. Handelaren waren er echter niet zeker van of het huidige prijspeil houdbaar is, gezien de aanhoudende zorgen over de Chinese economie.