EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11491 tot 11495 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 19 januari 2016

Na Italië dringt nu ook Japan aan op genormaliseerde betrekkingen met Rusland

Eerder berichte ik al over de belangrijke rol die Italië zich heeft toegeëigend als grote stoorzender in Europa aangaande de anti-Russische sancties. Renzi, die twee jaar geleden de Hoge Vertegenwoordiger mocht leveren aan de EU, voelt zich gesterkt om een geopolitiek tegengewicht te vormen voor Merkel, die haar macht in eigen land en Europa verder ziet tanen.

Binnen Europa gingen al lang stemmen op om de relaties met de Russen te normaliseren. Vooral in landen als Oostenrijk, Duitsland en Nederland ventileerden enkele industriële grootmachten en politieke kleppers openlijk kritiek op de slaafse houding waarmee hun regeringen de dictaten uit Brussen (en het Pentagon) gedwee ondergaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 19 januari 2016

Gemiddelde Belg is minder rijk geworden

De financiële rijkdom van de Belgische gezinnen is tijdens het derde kwartaal van het voorbije jaar met 13,9 miljard euro gekrompen. De achteruitgang moet vooral worden toegeschreven aan de sterke daling op de aandelenmarkten,. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Bank van België.

De financiële rijkdom van de Belgische gezinnen is tijdens het derde kwartaal van het voorbije jaar met 13,9 miljard euro gekrompen. De achteruitgang moet vooral worden toegeschreven aan de sterke daling op de aandelenmarkten,. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale Bank van België.

Het financiële vermogen daalde met 11,9 miljard naar 1.193,2 miljard. Bovendien stegen de schulden van de gezinnen met 2,1 miljard euro tot 256,6 miljard euro. Daardoor daalde de netto financiële rijkdom met 13,9 miljard euro tot 936,6 miljard euro.

Het onroerend vermogen groeide echter aan met 15,3 miljard euro. Daardoor steeg het totale nettovermogen met 1,3 miljard euro naar 2,128 miljard euro.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 19 januari 2016

IMF tempert verwachtingen voor wereldeconomie

De wereldeconomie groeit dit en volgend jaar iets minder sterk dan eerder gedacht. 

De wereldeconomie groeit dit en volgend jaar iets minder sterk dan eerder gedacht. 

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in nieuwe prognoses die dinsdag werden gepubliceerd. Vooral in opkomende economieën is de groei zwakker dan gedacht.

Het IMF voorspelt nu een wereldwijde groei van 3,4 procent dit jaar, gevolgd door een plus van 3,6 procent in 2017. Daarmee is de groei wat sterker dan de plus van 3,1 procent van vorig jaar. De prognose ligt voor beide jaren echter 0,2 procentpunt lager dan het fonds in oktober verwachtte.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 19 januari 2016

China koopt Amerikaanse olie na ban van 40 jaar

Niet alleen in Iran breekt er een nieuw tijdperk aan in olietransacties. Ongeveer tegelijkertijd met de opheffing van de sancties tegen Iran werd een 4 decennia durend verbod op export van Amerikaanse olie ongedaan gemaakt.

De door de Chinese staat gerunde olieraffinaderij Sinopec Corp blijkt onlangs zijn eerste partij Amerikaanse ruwe olie te hebben gekocht. De lading zou het begin kunnen betekenen van een aanhoudende stroom Amerikaanse olie richting China – de op een na grootste afnemer van olie in de wereld.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 19 januari 2016

China groeit officieel met 6,9 procent, maar dit cijfer zegt heel wat anders

Vandaag is het officiële groeicijfer van de Chinese economie bekend gemaakt. Zoals verwacht groeide de tweede economie van de wereld in 2015 met 6,9 procent. Maar de grote vraag blijft of dit cijfer nu echt een reële weergave is van de economische activiteiten in China.

De meeste mensen zijn het er wel over eens dat China de handen vol heeft aan de omslag van een industriële economie naar één die groeit dankzij de consumentenbestedingen. Dit blijkt ook uit de officiële Chinese cijfers die vandaag zijn gepubliceerd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs