Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11491 tot 11495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

IMF stelt China teleur: nog even geen yuan in SDR-mandje

Het IMF heeft het financiële huiswerk van China bekeken. Conclusie: de Chinese slingers kunnen naar alle waarschijnlijkheid nog even terug de kast in. Het land moet nog even doorzetten om te slagen en toegang te krijgen tot het mandje Special Drawing Rights (SDR).

Het IMF ziet nu als waarschijnlijke toetredingsdatum september 2016. Dat geeft China nog wat extra tijd om zich voor te bereiden. Tegelijkertijd zal daarmee de overgang naar een nieuwe reservemandje soepeler verlopen, zo stelt het fonds. Landen als Frankrijk staan open voor China’s wens opgenomen te worden, terwijl de VS tot nu toe steeds hamert op de noodzaak van flexibele wisselkoersen en verdere financiële hervormingen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Column Kees de Kort | Huizenprijzen omlaag, goed voor de kinderen

De bovenste laag van de Amerikaanse bevolking gaat het behoorlijk voor de wind, maar intussen blijven kinderen veel langer thuis wonen. Funest voor de woningmarkt, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Het idee is toch dat je een eigen huis gaat kopen als je 25 à 30 wordt, maar zo is het een min voor de huizenmarkt."

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Pensioenfondsen staan er stuk slechter voor

De Nederlandse pensioenfondsen zijn er afgelopen maand een stuk slechter voor komen te staan, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van onderzoekbureau Aon Hewitt.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Barrick Gold voorbereid op goudprijs van $900

Barrick Gold, het grootste goudmijnbedrijf ter wereld, heeft een scenario voorbereid voor een goudprijs van $900 per troy ounce. Dat werd woensdag duidelijk bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Centrale bank Zwitserland koopt meer aandelen

De Zwitserse centrale bank heeft haar belang in Amerikaanse bedrijven als Apple en Exxon Mobil verder uitgebreid, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Volgens de statistieken bezit de Zwitserse centrale bank aandelen in meer dan 2.500 verschillende beursgenoteerde ondernemingen, een portefeuille die eind juni een waarde had van $38,6 miljard.