EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
61
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11496 tot 11500
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

Wereldwijde gevolgen volop gaande door energierevolutie, nieuwe oorlogen onvermijdbaar

Tegenwoordig hebben overheden en bedrijven er de mond vol van om in investeren in milieuvriendelijke technologieën. Dit gebeurt onder andere onder druk van de publieke opinie welke meer en meer bezorgdheid vertoont omwille van milieuredenen. Wat echter vaak over het hoofd gezien wordt is dat deze gehele economie niet eenvoudigweg kan omgeschakeld worden zonder rekening te houden met de geopolitieke gevolgen op lange termijn.

De combinatie van zonne-energie en windenergie welke snel dalen in prijs zullen wereldwijde gevolgen hebben op geopolitiek vlak. Indien de Westerse wereld volledig voor de eigen energieproductie zal kunnen instaan is het namelijk enkel nog afhankelijk van andere grondstoffen om te overleven en te groeien.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

Goudmijnaandelen: deze keer is het écht anders

Wordt dit de zoveelste ontgoocheling voor de goudkevers of is het deze keer écht anders. Als we de vergelijking maken met de vorige opstoot van de goudprijs  en de goudmijnaandelen dan zien we vandaag wél fundamenteel grote verschillen.

Dit zorgt er voor dat de kans nu veel groter is dat we deze keer écht vertrokken zijn met de goudprijs en de goudmijnaandelen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

In deze met schulden overladen landen kunt u best niet wonen

Het is niet zo belangrijk hoeveel schulden een land heeft. Belangrijker is de houdbaarheid van de schulden. Elk land heeft zo zijn limieten, maar deze verschillen van land tot land. Onderstaande kaart toont hoe onhoudbaar de schulden zijn in de wereld.

Japan is het land met de grootste schuldenberg. Hoe groter de schuldenberg, hoe groter het land op onderstaande grafiek. Japan toornt er hoog bovenuit met een schuldengraad van 230% van het bbp.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

Gaat uw job binnenkort ook verdwijnen?

De technologie gaat steeds sneller vooruit. Robotisering maakt het mogelijk om meer en goedkoper te produceren. Steeds meer jobs verdwijnen ten koste van automatisering. Onderstaande jobs zullen de komende jaren stilaan verdwijnen volgens experts. Zit uw job er ook tussen?

Door middel van robotisering is het mogelijk om jobs over te nemen van mensen aan een goedkopere prijs. Robots werken niet alleen sneller dan mensen, ze werken ook 24 op 7, zonder pauze en zonder stakingen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

'Rentestap Fed kan onzekerheid reduceren'

De Federal Reserve zou met een renteverhoging de onzekerheid die de financiële markten al maanden overheerst deels wegnemen.

De Federal Reserve zou met een renteverhoging de onzekerheid die de financiële markten al maanden overheerst deels wegnemen.

Dat zegt bestuursvoorzitter Jamie Dimon van JPMorgan Chase maandag.

De Amerikaanse centrale bank besloot in september toch nog maar te wachten met de eerste verhoging sinds 2006 vanwege de economische malaise buiten de VS, met name in China. Sindsdien is het aantal signalen dat de grootste economie ter wereld last krijgt van die zwakke marktomstandigheden toegenomen.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs