Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11496 tot 11500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Gartman: “Bullish op olie was foute keuze”

De beroemde marktexpert Dennis Gartman veranderde vorige week vrijdag plotseling van een olie-bear in een olie-bull. Enkele dagen later liet hij voor de camera’s van CNBC alweer weten dat dit een foute beslissing was.

Maandag dook de koers van een vat WTI-olie onder de 40 dollar, het laagste niveau in 6,5 jaar. Noordzee-olie (Brent) daalde ook verder in prijs. De prijs van een vat kwam 4% lager uit op $43,28, de laagste prijs sinds maart 2009.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

"Belg kan 33.000 euro meer ontlenen dan 2 jaar geleden"

De daling van de hypotheekrente is de voorbije twee jaar groter geweest dan de stijging van de woningprijzen. Op twee jaar is een woning 10.000 euro duurder geworden, terwijl je met dezelfde maandlast 33.000 euro meer kunt ontlenen. Dat blijkt uit een leningonderzoek van Immotheker, gespecialiseerd in onafhankelijk woonkredietadvies en vermogensopbouw.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

5 redenen waarom Tesla-rijders dol zijn op Duitse snelwegen

Nederlandse chauffeurs van een Tesla Model S ontdekken vooral tijdens vakantie waarom zij een goede keus hebben gemaakt. Buurland Duitsland blijkt namelijk een paradijs voor de elektrische auto van Amerikaanse makelij. Er zijn wel 5 redenen om schaterend door Duitsland te scheuren.

Denkend aan Duitsland zien Nederlanders brede Autobahnen en snelle auto’s. Precies de biotoop waar ook de snelle elektrische auto’s van het Amerikaanse Tesla zich thuis voelen. De noodzaak om regelmatig elektriciteit bij te laden, blijkt op de Duitse snelwegen geen enkel probleem. Daarom 5 redenen om op vakantie te kiezen voor een route die door Duitsland leidt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Zijn de dagen van Wladimir Poetin geteld?

Volgens het Amerikaanse zakenmagazine Forbes zijn er een aantal signalen die erop wijzen dat een groep toppolitici in Moskou een putsch tegen president Wladimir Poetin aan het voorbereiden is.

Met de zware economische problemen in eigen land, een vastgelopen oorlog in Oekraïne en talrijke aanwijzingen van grootschalige corruptie door volgelingen van de president, zou een groep onder het pseudoniem Politbureau 2.0 geen toekomst meer zien voor Poetin en voorbereidingen treffen om de president te vervangen. De eerste slachtoffers zijn de trouwste beschermelingen van de president.

Vladimir Yakovlev, de oprichter van de Russische kwaliteitskrant Kommersant, voorspelde alvast een dramatische verandering en adviseerde zijn vermogende landgenoten Rusland voor een tijdlang te ontvluchten tot de problemen achter de rug zouden zijn. Maar Forbes-redacteur Paul Roderick Gregory ziet nog veel meer aanwijzingen dat een deel van het Kremlin genoeg begint te krijgen van Poetin.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 25 augustus 2015

Column Kees de Kort | Optisch verschrikkelijk, maar de realiteit valt mee

China? Optisch verschrikkelijk, maar in de realiteit valt het wel mee. Als de supertanker de metafoor is voor de wereldeconomie, dobberen de financiële markten daar als kleine bootjes omheen, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Het gaat gewoon minder goed en er is een moment dat de financiële markten dat moeten accepteren."