Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 11496 tot 11500
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Rusland gaat Nederlandse bloemen letterlijk onder vergrootglas leggen

Rusland laat Nederlandse bloemen voortaan alleen toe als ze in een laboratorium zijn gecontroleerd. De maatregel gaat komende maandag in. Dat meldde de voedsel- en warenautoriteit in Moskou, Rosselchoznadzor, dinsdag.

Volgens de Russen wordt er geregeld ongedierte in bloemen uit Nederland gevonden. Die zouden een gevaar voor de Russische economie en landbouw vormen. Maar Rusland vindt zulke problemen altijd in landen waar het ruzie mee heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Daling Canadese dollar raakt grondstoffenbeleggers

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Belangrijkste reden: de Canadese economie ligt onder druk. Waar analisten een nulgroei verwachtten, daalde het reële bbp in mei voor de vijfde maand op rij. Van de laatste zeven maanden lieten er zes krimp zien. Daarmee is het bijna onvermijdelijk dat het afgelopen kwartaal wederom een bbp-daling laat zien, wat betekent dat Canada nu in een technische recessie zit. De economie vormt dan ook het hoofdonderwerp in de federale Canadese verkiezingen die op 19 oktober plaatsvinden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Eurozone rangschikt welgeteld één bank in top 20 van 's werelds sterkste banken

Welgeteld één bank uit de eurozone haalt de Bloomberg Markets top 20 van ‘s werelds sterkste banken. Het gaat om de Finse OP Financial Group, die de achtste plaats opeist. De toppositie wordt net als een jaar geleden ingenomen door de Hang Seng Bank uit Hong Kong, een filiaal van de noodlijdende moedermaatschappij HSBC Bank, die sinds 2011 ruim 87.000 werknemers heeft laten afvloeien.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Zuid-Koreanen kopen meer goud

De vraag naar goud in Zuid-Korea is de laatste tijd sterk toegenomen, zo bericht Reuters. Als de vraag naar het edelmetaal in de tweede helft even groot blijft als in de eerste helft, dan kan de totale vraag naar goud voor het eerst mijlpaal van 1 biljoen won (€785 miljoen) doorbreken. Vergeleken met vorig jaar is dat een toename van 43,5 procent.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

"India importeert dit jaar 900 tot 1.000 ton goud"

India zal in het financiële jaar 2015-2016 tussen de 900 en 1.000 ton goud importeren, zo verklaarde de directeur van smelterij MMTC-PAMP woensdag tegenover persbureau Reuters. Dat is nog iets meer dan de hoeveelheid goud die het land een jaar eerder importeerde. Het Indiase financiële jaar 2015-2016 begon in april en duurt tot april volgend jaar.