Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 116 tot 120
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Bulgarije wil toetreden tot eurozone

Bulgarije wil binnen een half jaar de procedure starten om toe te treden tot de eurozone. Dat heeft de regering in Sofia aangekondigd naar aanleiding van het eerste EU-voorzitterschap van het voormalige Oostblokland. Precies elf jaar nadat het lid werd van de Europese Unie op 1 januari 2007 is Bulgarije zes maanden tijdelijk voorzitter, tot 1 juli.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Kodak springt op de cryptokar; aandeel verdriedubbelt in waarde

Het aandeel Kodak verdriedubbelde deze week in waarde nadat het bedrijf aankondigde een eigen cryptomunt te gaan uitgeven. De Kodakcoin moet een onderdeel worden van een breder platform dat beeldrechten wil gaan managen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

"Mining van bitcoins in China verbruikt evenveel stroom als 3,4 miljoen westerse huishoudens bij elkaar"

Het minen van bitcoins in China is zo lucratief dat het zelfs winstgevend blijft als de cryptomunt de helft van zijn waarde zou verliezen. Het punt waarop miners break-even draaien is volgens analisten 6.925 dollar, terwijl de virtuele munt momenteel voor meer dan 14.000 dollar wordt verhandeld. De miners verbruiken wel veel stroom.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

China bekijkt stopzetting aankoop Amerikaans schuldpapier

China bekijkt of het de aankoop van Amerikaans staatspapier stopzet of op zijn minst reduceert. Dat meldt het persagentschap Bloomberg op basis van bronnen binnen de Chinese regering. Officials in Beijing hebben de vermindering na een onderzoek van de buitenlandse valuta-activa van het land geadviseerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Zuid-Korea wil bitcoin in de ban doen

In Zuid-Korea werkt de regering aan een wet om de handel in virtuele munten als de bitcoin in de ban te doen. Dat heeft de minister van Justitie van het Aziatische land gezegd. Zijn opmerking zorgde meteen voor grote onrust op handelsplatformen en de koers van de bitcoin zakte flink in.