Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11501 tot 11505
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Eurozone rangschikt welgeteld één bank in top 20 van 's werelds sterkste banken

Welgeteld één bank uit de eurozone haalt de Bloomberg Markets top 20 van ‘s werelds sterkste banken. Het gaat om de Finse OP Financial Group, die de achtste plaats opeist. De toppositie wordt net als een jaar geleden ingenomen door de Hang Seng Bank uit Hong Kong, een filiaal van de noodlijdende moedermaatschappij HSBC Bank, die sinds 2011 ruim 87.000 werknemers heeft laten afvloeien.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Zuid-Koreanen kopen meer goud

De vraag naar goud in Zuid-Korea is de laatste tijd sterk toegenomen, zo bericht Reuters. Als de vraag naar het edelmetaal in de tweede helft even groot blijft als in de eerste helft, dan kan de totale vraag naar goud voor het eerst mijlpaal van 1 biljoen won (€785 miljoen) doorbreken. Vergeleken met vorig jaar is dat een toename van 43,5 procent.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

"India importeert dit jaar 900 tot 1.000 ton goud"

India zal in het financiële jaar 2015-2016 tussen de 900 en 1.000 ton goud importeren, zo verklaarde de directeur van smelterij MMTC-PAMP woensdag tegenover persbureau Reuters. Dat is nog iets meer dan de hoeveelheid goud die het land een jaar eerder importeerde. Het Indiase financiële jaar 2015-2016 begon in april en duurt tot april volgend jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Kan iemand rol van China als wereldwijde groeimotor overnemen?

Het lijkt dat geen enkel land in staat zal blijken om de rol van China als grote drijfkracht achter de wereldwijde economische groei over te nemen. Dat schrijft Noah Smith, professor financiële economie aan de Stony Brook University en auteur van de blog Noahpinion, in een column voor het persbureau Bloomberg. China is volgens Smith mogelijk het laatste land dat op de trein van de industrialisering heeft kunnen springen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Werkloosheid in Spanje op laagste niveau in vijf jaar

Het aantal werklozen in Spanje is gedaald tot het laagste niveau in 5 jaar. Het ministerie van Werk in Madrid deelde dinsdag mee dat er in juli ongeveer 4 miljoen werklozen waren, 8,5 procent minder dan het jaar voordien. Het is de grootste achteruitgang sinds met de huidige onderzoeksmethode wordt gewerkt.