Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 11511 tot 11515
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Gazprom buigt voor Brussel: Russisch gas gewoon geveild

Gazprom heeft maandag voor het eerst gascontracten in het openbaar geveild op de Europese markt. De Russen verzetten zich jarenlang tegen dit systeem, maar buigen nu toch voor regels van de Europese Unie.

Zo verkochten de Russen het liefst hun gas: via langlopende contracten, gekoppeld aan de olieprijs. Maar die contracten pakten vaak onvoordelig uit voor de EU-lidstaten in oost- en centraal Europa. Vandaar dat de EU de zaken anders wil aanpakken: vrije handel op de zogenoemde ‘spot-markt’, waar grondstoffen voor onmiddellijke levering worden verhandeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

De man die op zijn 30e op pensioen ging, deelt zijn geheim

In 2005 kondigde Peter Adeney zijn pensioen aan. Op zich niets bijzonders zal u denken. Dat is dan buiten het feit gerekend dat Adeney op dat moment slechts 30 jaar was, niet de lotto had gewonnen, niet rijk getrouwd was, geen erfenis had ontvangen, slechts een normaal salaris had en maar 10 jaar had gewerkt .

Hoe kreeg hij dit voor mekaar?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

De harde realiteit waarom wij niet kunnen sparen

Hoe komt het toch dat zo veel mensen er niet in slagen om voldoende geld te sparen? Waarom hebben zo veel mensen financiële problemen? Soms komt het door invloeden of gebeurtenissen van buitenaf, maar in veel gevallen ligt het aan uzelf. We geven meer geld uit dan we binnen krijgen, dat is de voornaamste reden waarom wij niet kunnen sparen.

Een overheid kan (bijna) ongelimiteerd meer geld uitgeven dan het binnen krijgt. Maar helaas geldt dit niet voor de gewone burger. Wie anders leert denken, anders leert omgaan met zijn geld, zal er wel in slagen om voldoende geld te kunnen sparen.

Dit is wat u moet veranderen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

China verbruikt $ 94 miljard aan FX-reserves in augustus

China verbruikte in augustus bijna $ 94 miljard aan buitenlandse valutareserves om de koers van de yuan op peil te houden. Dit is het bijna het dubbele van de $ 50 miljard die het in juli opsoupeerde en daarmee de grootste daling ooit. China’s reserves staan nu op $ 3.557 miljard.

Nu de kapitaalvlucht dus grote vormen aan begint te nemen, vragen marktvolgers zich af hoe houdbaar de interventies zijn. Zhou Hao, senior econoom bij Commerzbank Singapore:

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

Europa maakt 500 miljoen euro noodhulp vrij voor landbouwers

De Europese Commissie heeft 500 miljoen euro vrijgemaakt om de boeren te ondersteunen. Vooral de zuivelsector kan van deze hulp genieten. Het gaat om directe maatregelen om de landbouwbedrijven te steunen en enkele maatregelen om de markt te stabiliseren.