Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 11516 tot 11520
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Goud en zilver report (Week 33)

De goudprijs steeg de afgelopen week van €1.003,28 naar €1.019,03 per troy ounce (+1,57%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €441,55 naar €432,75 zakte (-2%). Goud lijkt te profiteren van de wereldwijde vlucht naar veilige havens, terwijl zilver de afgelopen week net als andere grondstoffen juist in prijs daalde.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Zwarte maandag op de Chinese beurs

De Chinese beurs is vandaag opnieuw hard onderuit gegaan. Afgelopen vrijdag verloor de index al ruim 4% en vandaag ging de Shanghai Composite met nog eens 8% omlaag. Sinds de Azië crisis is de aandelenmarkt van China niet meer zo hard gedaald als vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 23 augustus 2015

4 grafieken die de Amerikanen in de gaten houden

Ook de Amerikanen zullen zich de afgelopen week rot geschrokken zijn. Zo bereikte Wall Street een nieuw 6 maanddieptepunt en bezweken belangrijke steunlijnen. Wij hebben een aantal grafieken op een rij gezet die de Amerikanen op dit moment nauwlettend in de gaten houden. Sommige grafieken sturen aan op een herstel, andere op een verdere daling.

Op de eerste grafiek kunnen we zien dat de S&P 500 index de afgelopen week onder haar belangrijke trading range is gesloten. De steun van 2040 bezweek uiteindelijk op donderdag en daarmee lijkt het startschot voor een verdere daling gegeven te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 augustus 2015

Yuan wordt begin volgend jaar toegevoegd aan Special Drawing Rights

Afgelopen woensdag gaf het IMF in een statement aan dat het de aanbevelingen van een eerder rapport over de Special Drawing Rights (SDR) opvolgt om de huidige waardering te verlengen. Elke 5 jaar herziet zij de compositie wegens veranderende macro economische condities. In de verklaring gaf zij aan dat zij open staat voor de toevoeging van een andere munt – blijkbaar mag zij nog niet hinten naar de toevoeging van de Chinese yuan/renminbi (RMB). De verklaring suggereert een verlenging van zes tot negen maanden voordat de nieuwe samenstelling van de SDR’s van kracht wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 augustus 2015

Wie devalueert nu: Zuid-Afrika of Zuid-Korea?

De devaluatie van de Chinese yuan blijft niet zonder gevolgen. In heel Azië zakten de nationale munten omdat de markt schrik heeft dat China een herhaling van de Aziatische financiële crisis kan ontketend hebben.

Die angst is niet onterecht. Twee landen hebben de Chinese devaluatie met hun eigen ingrepen op de valutamarkt.