Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 11521 tot 11525
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 7 september 2015

G20: noodzaak voor structurele hervormingen

De ministers van Financiën van de groep van twintig grootste economieën (G20) zijn het eens over de noodzaak om structurele hervormingen door te voeren. Dit moet de productiviteit verhogen tegen de achtergrond van een ruim monetair beleid. Dit zei de Britse minister van Financiën George Osborne zaterdag in de marge van een vergadering van de G20-ministers van Financiën en centrale bankiers in het Turkse Ankara.

,,Ik ben heel duidelijk, landen moeten leven binnen de mogelijkheden die ze hebben”, zei Osborne in een interview met persbureau Reuters op de vraag of er op de vergadering discussie was geweest over meer fiscale stimulans. Osborne: ,,Waar we het denk ik allemaal over eens zijn, is dat naast een ruim monetair beleid in veel landen, echte structurele hervormingen nodig zijn.”

De zwakkere groei van de wereldeconomie heeft het moeilijker gemaakt om de doelen te halen waarmee de G20 vorig jaar in Australië heeft ingestemd om hun economieën aan te zwengelen, zei de Canadese minister van Financiën Joe Oliver.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Byron Wien over China, technologie, olie en goud

Marktstrateeg Byron Wien van Blackstone heeft een bijzondere manier om tot inzichten te komen. Elke zomer organiseert hij een aantal lunches voor een groot aantal genodigden uit de financiële wereld. Denk aan hedge fund activisten, long/short beleggers, bedrijfsmanagers en venture en private capital investeerders.

Zorg nummer één van de markten is op dit moment China. Bijna niemand van de aanwezigen gelooft dat de groei daadwerkelijk op 7% ligt. Sommigen vermoeden dat de situatie ernstiger is dan in 2008. Toch menen de meesten dat China nog genoeg middelen heeft om een harde landing te voorkomen. Het belangrijkste is hoe de Chinese leiders gaan reageren op teleurstelling van de bevolking over de aandelenmarkten en de economie. Ook hierover zijn de financiële experts per saldo positief. Zij verwachten dat de Chinese leiders onrust onder de bevolking kunnen voorkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Zo presteert Europa op dit moment

Mario Draghi heeft donderdag zijn twijfels uitgesproken over de sterkte van de Europese economie. Zo benoemde Draghi dat de groeilanden een grote impact kunnen hebben op de economie van Europa. Ook waarschuwde hij dat Europa de komende maanden te maken kan gaan krijgen met deflatie. En de stimuleringsmaatregelen die een aantal maanden geleden werden aangekondigd waren er juist op gericht om deze beruchte deflatie te voorkomen.

De cijfers liegen er echter op dit moment niet om. Zo hebben we in Europa op dit moment te maken met een inflatie rond de 0,2%. En dit is ver onder het doel van 2%. De verwachting voor de Europese inflatie is voor dit jaar naar beneden bijgesteld van 0,3% naar 0,1%. Ook de groei van het bruto binnenlands product is naar beneden bijgesteld (1,9% naar 1,7%).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Over 2 weken Griekse verkiezingen: een overzicht

Met de huidige volatiliteit op de financiële markten waarbij we gedompeld worden in onzekerheid of er nu een Amerikaanse renteverhoging gaat komen dit jaar nog en waarbij we vaak slecht nieuws moeten incasseren vanuit China zijn de aankomende vervroegde verkiezingen in Griekenland naar de achtergrond geschoven. Hier een kleine update.

Het lijkt erop dat de voorzitter van het door muiterij geplaagde Syriza, Alexis Tsipras zich van Koning der verdeeldheid heeft opgeheven tot Keizer van de hoop op een Grieks verblijf in de monetaire unie.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 5 september 2015

Verkoop Zilver in de lift

De verkoop van zilver is de ook dit jaar op recordniveau. Beleggers kochten in het eerste halve jaar van 2015....