Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 11526 tot 11530
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Criminaliteit in Athene stijgt

De veiligheid in de Griekse hoofdstad Athene heeft de voorbije maanden zware klappen gekregen. Naarmate Griekenland steeds meer in een economisch moeras terecht dreigde te komen, lieten de misdaadcijfers in Athene een opmerkelijke stijging optekenen. Uit cijfers van de politie in de Griekse hoofdstad blijkt dat het aantal aangiftes van diefstallen tijdens de eerste zes maanden van dit jaar met 6,2 procent is gestegen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Beurs Griekenland opent 23% lager

De Griekse aandelenmarkt opende vanmorgen 23% lager, nadat de beurs vijf weken gesloten is geweest. Vorige week donderdag mocht de handel aan de Athens Stock Exchange al van start gaan, maar de banken waren daar op dat moment nog niet op voorbereid. In juni werd de aandelenmarkt van Griekenland stilgelegd om paniek op de beurs te voorkomen. Aandelen van financiële instellingen gingen bij opening nog harder onderuit: -30%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Ruilhandel weer terug in Griekenland

De Griekse banken openden vorige week hun deuren, maar daarmee zijn de problemen in de Griekse economie nog niet voorbij. Omdat het betalingsverkeer zo moeizaam loopt is de economie in sommige delen van het land bijna tot stilstand gekomen. Voor steeds meer Grieken zit er inmiddels niets anders meer op dan terug te keren naar ouderwetse ruilhandel, zo schrijft Reuters.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

US Mint verkoopt 50% meer Goud

De US Mint heeft in de eerste 7 maanden van 2015 50% meer gouden American Eagles verkocht dan in 2014. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 2 augustus 2015

IMF blijft Oekraïne miljardenleningen verstrekken

Hoewel grote onzekerheid heerst of het land zijn schulden ooit kan terugbetalen, heeft het Internationale Muntfonds IMF vandaag een nieuwe lening aan Oekraïne ten bedrage van 1,7 miljard dollar goedgekeurd. Kiev zit ook verwikkeld in een "conflict" met, volgens Oekraïne, door Moskou gesteunde separatisten. Dat conflict mag niet bestempeld worden als een oorlog, want in dat geval kan een land geen aanspraak op IMF-leningen maken.