Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11536 tot 11540
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Deutsche Bank trekt zich terug uit goudmarkt

Deutsche Bank heeft haar laatste activiteit op de goudmarkt afgestoten, zo bericht Reuters. Begin vorig jaar trok de bank zich al terug uit de fixing van de goudprijs en nu stopt ze ook met het uitvoeren van zogeheten over the counter transacties op de goudmarkt in Londen. Standard Chartered zou interesse hebben om deze taak over te nemen.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Beleggen in Goud: Zwitsers gaan voorop

Volgens de laatste cijfers van de World Gold Council kochten de Duitsers 24 ton goud. De Zwitsers blijken...

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Rusland voegt 12,5 ton goud aan reserves toe

De centrale bank van Rusland blijft goud kopen ter diversificatie van de valutareserves. Cijfers van de centrale bank laten zien dat er in juli 12,5 ton goud bij gekomen is, waarmee de totale goudreserve naar 1.287,7 ton groeide. Alleen dit jaar heeft Rusland al 80 ton goud gekocht, terwijl er sinds 2009 al 680 ton goud aan de reserves is toegevoegd. Dat is meer dan de 604 ton die de centrale bank van China in dezelfde periode aan haar goudreserve toevoegde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Greenspan waarschuwt voor bubbel in obligatiemarkt

Alan Greenspan luidt de alarmbel. De wereldwijde obligatiemarkt is tot een enorme bubbel opgebouwd en staat op knappen, waarschuwt de voormalig Federal Reserve-voorzitter.

In een recent televisieoptreden zegt Greenspan dat de rente omhoog kan schieten, zodra de obligatiebubbel knapt. En als de rente plots stijgt, zal dat de economie flink ontwrichten.

Greenspan, momenteel voorzitter van Greenspan Associates LLC, stelt dat de huidige situatie op de obligatiemarkt vergelijkbaar is met wat er gebeurt bij een bubbel in de aandelenmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Griekenland heeft het spel slim gespeeld

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat premier Tsipras nieuwe verkiezingen heeft aangekondigd. Volgens de berichtgevingen zouden de Grieken in september opnieuw naar de stembus kunnen gaan. En daarmee lijkt Griekenland opnieuw de woede van heel Europa op zich te krijgen. Europa lijkt namelijk geschrokt te zijn door deze beslissing.

Recent werd het nieuwe steunpakket voor de Grieken nog goed gekeurd in diverse Europese landen. Ook in Griekenland ging de regering akkoord met de nieuwe hervormingen die Europa aan Griekenland heeft opgelegd. Een Grieks akkoord was nodig om het nieuwe steunpakket te verlenen. Door de berichtgeving van gisteren is het nog maar de vraag of de Grieken in de toekomst zich gaan houden aan de strenge hervormingen die Europa hen heeft opgelegd.