Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 11536 tot 11540
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 27 september 2015

Londense beurs klaar om goud-en zilvercontracten te standaardiseren

Waar in Londen gedurende vele eeuwen goud nog met een virtuele handdruk verhandeld werd lijkt dit algauw te gaan veranderen. Vijf grote banken zijn momenteel bezig met plannen om dit te wijzigen.

Waar de verhandeling van edelmetalen op de meeste beurzen gehandeld wordt met behulp van contracten is Londen op dit gebied de uitzondering. In Londen functioneert de markt volledig “over-the-counter” waarbij banken aangepaste aanbiedingen maken op basis van prijs, levertijd en grootte.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 27 september 2015

Dit is de grootste angst van Yellen

Afgelopen donderdag gaf de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, een toespraak bij UMass Amherst. Tijdens deze toespraak werd duidelijk wat de grootste angst is van Janet Yellen. Yellen sprak namelijk meerdere keren over de Amerikaanse inflatie en haar ondertoon was behoorlijk angstig. Wel liet ze doorschemeren dat de FOMC leden alsnog dit jaar een renteverhoging willen gaan doorvoeren. De voorwaarden daarvan zijn wel dat de Amerikaanse economie de komende tijd sterk blijft presteren. En vooral de inflatie vormt volgens Yellen nog steeds een grote bedreiging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 26 september 2015

De vluchtelingen kunnen Europa een ‘boost’ geven

De kranten hebben de afgelopen weken vol gestaan met nieuws over de duizenden vluchtelingen die een plek in Europa willen bemachtigen. Heel veel Europese burgers maken zich zorgen over deze vluchtelingen. Mochten deze mensen immers een asiel in Europa krijgen, wat gebeurt er dan met de werkloosheid? Er zitten namelijk genoeg hooggeschoolden mensen bij die het de Europese werknemers flink moeilijk kunnen gaan maken. Een onderzoek van Credit Suisse wijst echter uit dat de Europese burgers niet bang hoeven te zijn voor een economische terugval. De Europese economie zou dankzij de toestroom van vluchtelingen juist een enorme ‘boost’ kunnen krijgen. Credit Suisse bewees dit door middel van twee grafieken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 september 2015

Russische maatschappijen mogen niet meer naar Oekraïne vliegen

Russische luchtvaartmaatschappijen als Aeroflot en Transaero mogen binnenkort niet meer van en naar Oekraïne vliegen.

De Oekraïense weert de Russische bedrijven van de luchthavens vanwege Russische inmenging in het conflict in Oost-Oekraïne. Vanaf 25 oktober is geen enkele Russische maatschappij nog welkom, meldt de BBC zaterdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 september 2015

Oekraïne en Rusland bereiken gasdeal voor komende winter

De Europese Unie geeft Oekraïne 500 miljoen dollar voor de gasaankoop.

Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een overeenkomst bereikt over de levering van gas aan Oekraïne komende winter.

De drie partijen zijn het in Brussel eens geworden over het zogenoemde 'winterpakket', maakte vicepresident Maros Sefcovic van de Europese Commissie vrijdagavond bekend.