Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11541 tot 11545
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Dit is waarom rijke mensen beter beleggen dan particuliere beleggers

De meeste miljonairs rekenen niet op een of andere moeilijke formule waarmee ze hun rijkdom kunnen uitbreiden. 75 % van een typische miljonairs-portefeuille bestaat uit een gezonde mix van aandelen, obligaties, cash en vastgoed. Private equity of kunst maakt slechts 5 % à 7 % uit van een gemiddelde miljonairsportefeuille.

Waarom doen miljonairs dan zo veel beter dan particuliere beleggers?

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Olieprijs zakt naar laagste peil in zes jaar

De olieprijs stond vrijdag opnieuw stevig onder druk en zakte tot het laagste niveau sinds begin 2009. Oliehandelaren zijn onder meer bezorgd over de verdere afkoeling van de Chinese economie en worstelen nog altijd met het overaanbod aan olie op de internationale markten.

De prijs van Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder meer Europa en het Midden-Oosten, stond vrijdagmiddag 2,5 procent in de min op 45,45 dollar. Amerikaanse olie werd ook 2,5 procent goedkoper en kostte iets meer dan 40 dollar per vat. In beide gevallen werd daarmee de laagste prijs in zesenhalf jaar geëvenaard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Mike Maloney: Valutaoorlog schakelt versnelling hoger

De devaluatie van de Chinese Yuan  zorgt er voor dat de valutaoorlog een versnelling hoger schakelt. Samen met de oliecrisis zorgt dit er voor dat verschillende groeilanden het water ondertussen tot aan de lippen staat.

Men ziet de devaluatie van de Yuan als een kleine devaluatie van 5 à 6 %, maar dan vergeet men dat de devaluatie van de Yuan met ongeveer 8 % in de jaren ’90 de aanleiding was tot de Aziatische crisis. Slechts 2 weken na de devaluatie rommelt het dan ook al stevig op de valutamarkt:

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Goudreserves Rusland weer toegenomen in juli

Rusland kocht de laatste jaren het meeste goud van alle centrale banken ter wereld. Ook in juli sloegen de Russen een flinke hoeveelheid goud in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Eindelijk goed nieuws vanuit Europa

De afgelopen weken hebben we bijna alleen maar slechte macrocijfers te verduren gekregen. Vooral vanuit de groeilanden kwam weinig hoopgevend nieuws. Europa is echter met een aantal cijfers gekomen die duidelijk beter waren dan waar vooraf op werd gerekend. Vooral de Europese PMI cijfers boden reden tot lichte euforie.

Zo hadden de economen gerekend op een stand van 52,2 bij het productie PMI cijfer. Het uiteindelijk cijfer kwam uit op 52,4.  Ook het inkoopmanagersindexcijfer wist met een stand van 54,1 duidelijk de verwachtingen te verslaan. De economen hadden immers gerekend op een stand van 53,8. Ten slot kwam het diensten PMI cijfer ook hoger uit op 54,3 (verwachting 54,0).