Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 11546 tot 11550
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

24 karaat over daling goudprijs en goudmijnen

De daling van de goudprijs roept veel vragen op. We stelden goudkenner en gastschrijver 24 karaat een aantal vragen over de recente prijsdaling en de malaise in de goudmijnsector. Volgens hem zitten de financiële media ernaast door de daling van goud in verband te brengen met een mogelijke renteverhoging in de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

Yamada: Goud kan uiteindelijk naar $ 800

De goudprijs zakte maar liefst 13 van de laatste 15 handelssessies. Ook deze week slaagt het edelmetaal er niet in te bouncen vanaf de dieptepunten. Een voorzichtig optimistische Fed en degelijke Amerikaanse GDP-cijfers houden goud onder de $ 1.100.

En dat zou nog wel eens erger kunnen worden, zo stelt de bekende technische analiste Louise Yamada:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

De strikte regels van het IMF

Het Internationaal Monetair Fonds, IMF, zal niet kunnen deelnemen aan een nieuw reddingsplan voor Griekenland. Nota’s van een vergadering op woensdag lekten naar Financial Times.

Waarom is het zo moeilijk voor de organisatie van Christine Lagarde om mee te werken aan een nieuwe reddingsboei voor Athene? Volgens de documenten waar FT beslag kon op leggen zijn er twee redenen.

Ten eerste is de schuldenberg van Hellas veel te hoog. Het IMF hanteert strikte regels. Met een schuld die zo onhoudbaar lijkt als die van het Zuid-Europese land kan het fonds geen extra miljarden doorstorten. Een schuldkwijtschelding of tenminste schuldverlichting is noodzakelijk. Topvrouwe Lagarde dringt hier al weken op aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Gross: “Lage rente stuwt koorts economie naar levensbedreigende verhoging”

Waarom doorgaan met iets dat niet werkt? Gisteren zei Bill Gross van Janus Capital al dat de centrale banken met hun beleid de markten verstoren. Die lijken nu door de kunstmatige manipulatie meer op balletje-balletje. Waarbij het balletje met de echte prijs verdwenen is, zo stelt de obligatiebelegger.

Vandaag geeft hij in zijn nieuwe maandelijkse memo meer uitleg waarom hij denkt dat de Fed de rente gaat verhogen. En dat is niet omdat er ineens inflatie is. Of omdat de groei enorm aantrekt, of de werkloosheid onder de 5% zakt. Nee, zegt Gross:

Want de lage rente is niet de oplossing voor de economische zwakte, aldus Gross. Het is onderdeel van het probleem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

20 redenen waarom jij slecht kan omgaan met geld

De mens evolueert. Dit wil zeggen dat we steeds beter worden in dingen. De landbouw is veel efficiënter dan vroeger, we vliegen veel veiliger, we lopen sneller, we kunnen veel meer doen in een dag, … maar op 1 vlak lijkt de mens maar niet te willen evolueren: geld.

Dit zijn 20 redenen waarom mensen slecht kunnen omgaan met geld: