Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11546 tot 11550
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Waarom België Griekenland wel/niet is

Opschudding alom. De Financial Times heeft een analyse gemaakt over de toestand van België en die is, u verwacht het niet, weinig rooskleurig. Enkele analyses bij de zin en onzin om België te vergelijken met Griekenland:

De Financial Times waarschuwt België. De staatsschuld is enorm hoog, de loonkosten swingen de pan uit, er is geen enkele productiviteitsgroei en het politieke bestuur is hier hopeloos.

Het beeld dat de zakenkrant over België heeft is niet bepaald positief, op zijn zachtst gezegd. In DeTijd wordt de analyse genuanceerd. “België is te Duits om het volgende Griekenland te zijn”, zo klinkt het bij de Vlaamse perstitel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Barclays: de Yuan gaat nog verder dalen

De afgelopen twee maanden stonden volledig in het teken van China. De Chinese overheid is namelijk met macrocijfers gekomen die duidelijk maakten dat de Chinese economie duidelijk te maken heeft met tegenwind. De export is ten opzichte van een jaar geleden op een bedroevend laag punt beland, en dat heeft er voor gezorgd dat het sentiment rondom China penibel is geworden. Het probleem is echter dat dit slechte sentiment ook zijn weg heeft gevonden naar andere financiële markten. De afgelopen twee weken moesten de Europese en Amerikaanse beurzen immers flink terrein inleveren.

De analisten van de zakenbank Barclays houden er rekening mee dat de Chinese munt nog verder in waarde gaat dalen. Volgens hen kan dit het begin zijn van een tijd waarin de Chinese macrocijfers structureel gaan tegenvallen. Als gevolg van deze tegenvallende cijfers zal de Yuan terrein moeten gaan inleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

De olieprijs is bezig met een nieuw record

De olieprijs is voor de achtste week op rij bezig met het vormen van een rode candlestick. De afgelopen 8 weken is de olieprijs flink in waarde gedaald en deze trend lijkt alleen maar sterker te worden. Uiteraard heeft de daling van de olieprijs voor een groot deel te maken met de problemen die er in de groeilanden te vinden zijn. Vooral de economische problemen in China zorgen ervoor dat de olieprijs terrein inlevert.

Als we naar het verleden kijken dan kunnen we zien dat de olieprijs op dit moment bezig is met het vormen van een nieuw record. Het verlies van deze week zou een nieuwe reeks opleveren van 8 achtereenvolgende weken waarbij de olieprijs daalt. Dit is de langste reeks sinds het jaar 1986.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Asian Development Bank keurt lening van een miljard goed voor Kazachstan

De Asian Development Bank kwam vandaag met het nieuws dat het een lening van $1 miljard heeft goed gekeurd voor Kazachstan. Dit nadat het afgelopen week haar munt – de tenge – had gedevalueerd. Kazachstaanse autoriteiten kondigden donderdag aan dat zij – net als China vorige week met de yuan deed – de tenge loskoppelt van de dollar en de roebel om zo een vrij verhandelbare munt te krijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Weer domper China, AEX zakt: vooral grondstof-aandelen voelen pijn

De zoveelste klap voor de Chinese beurs, dit keer vanwege zwakke cijfers over de Chinese industrie. Op de Amsterdamse beurs voelen bedrijven die grondstoffen en basismaterialen leveren dat.

Paf! Weer 4 procent eraf op de Chinese beurs deze vrijdag. Daarmee komt het weekverlies op ruim 11 procent.

De malaise van vrijdag had vooral te maken met een nieuwe peiling onder inkoopmanagers van industriële bedrijven voor de maand augustus. Die duidde op versterkte krimp van de Chinese industrie.