Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11551 tot 11555
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

De Chinese overheid zal ons voor de gek gaan houden

Al langere tijd wordt er getwijfeld aan de echtheid van de Chinese macrocijfers. Veel waarnemers beweren dat de Chinese overheid haar eigen macrocijfers manipuleert om zo de economie beter voor te spiegelen dan het in werkelijkheid is. Ook wat betreft de goudaankopen doen de Chinezen vaak behoorlijk mysterieus. Volgens econoom Ambrose Evans-Pritchard hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken over de Chinese economie. Tenminste, op dit moment hoeven we dat niet te doen.

Volgens Evans-Pritchard zal de Chinese overheid alle middelen gaan aangrijpen om haar eigen economie weer op de juiste weg te krijgen. Hij zal er daarom ook niet vreemd van opkijken als de Chinese overheid binnenkort laat weten dat er nieuwe stimuleringsmaatregelen komen. De overheid van China zal immers een verdere vertraging van de Chinese economie willen voorkomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Zo fanatiek vernietigen Russische ambtenaren verboden voedsel uit EU

Appels uit Polen, nectarines zogenaamd uit Turkije en inktvis uit Spanje. Ondanks het door Moskou ingestelde embargo worden ze toch stiekem Rusland ingevoerd. Maar o wee als Poetins ambtenaren de smokkelwaar ontdekken.

Dat is tenminste de boodschap van talloze filmpjes die afgelopen tijd ‘viral’ zijn gegaan. Spaanse inktvisringen gaan in de brand, Poolse appels worden met tractoren fijngeplet. The Wall Street Journal maakte onderstaande samengestelde video waarin Russische ambtenaren en inspecteurs korte metten maken met het illegaal ingevoerde voedsel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Shell en de Noordpool: Goedkope olie?

Shell trekt naar het noordpoolgebied om er te gaan boren naar olie. De Verenigde Staten hebben hiervoor groen licht gegeven. Uiteraard tot grote onvrede bij de milieubeweging.

De Nederlands-Britse energiereus zal actief zijn in de buurt van Alaska, in het gebied voor de kust van de Verenigde Staten. Momenteel heeft de VS nog maar een relatief klein stuk van het noordpoolgebied in handen. Het zijn vooral Rusland, Canada en Denemarken (via Groenland) die een groot territorium bezitten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

De Amerikaanse inflatie is nog steeds bedroevend

De inflatie lijkt in Amerika nog steeds niet echt van de grond af te komen. Overigens heeft niet alleen Amerika te maken met een zeer lage inflatie, de ECB krijgt het ook maar niet voor elkaar om de inflatie in Europa op pijl te houden. Volgens diverse economen is dit toch wel een puntje van aandacht. We weten namelijk dat de Amerikaanse centrale bank de inflatie goed in de gaten houdt. Wellicht minder dan voorheen, maar Janet Yellen zal bij het zien van de huidige inflatie toch de nodige twijfels hebben.

Gisteren verschenen macrocijfers over de Amerikaanse inflatie, en we mogen wel vaststellen dat deze cijfers een beetje teleurstelde. In vergelijking met vorig jaar juli is de consumentenprijsindex (CPI) met slechts 0,2 procent gestegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

De macht van Goldman Sachs

Over de macht van Goldman Sachs doen al heel wat wilde theorieën de ronde. Los van alle samenzweringsverhalen, valt het wel op dat Goldman Sachs weer een mannetje positioneert in een topfunctie. De bankiers van de wereldberoemde zakenbank blijven populair.

ECB-voorzitter Mario Draghi, is een van de bekende boys die ooit actief was bij GS. Grappig genoeg was het Draghi die ooit de statistische rapporten van Griekenland mee vorm gaf. Rapporten, die later opgesmukt bleken te zijn, en waarmee Griekenland in de eurozone werd binnengerommeld.

Ook de frontman van de Centrale Bank van Engeland, Mark Carney, was in het verleden werkzaam als bankier bij, u raadt het nooit, Goldman Sachs.