Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 11551 tot 11555
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Shell schrapt 6.500 banen

Olie- en gasconcern Shell schrapt 6.500 banen, omdat het bedrijf veel last heeft van de lage olieprijzen. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Amerikaanse rente wordt zo goed als zeker in september verhoogd

Woensdag verloor de euro weer wat terrein ten op zichten van de dollar. Dit kwam omdat de FED met nieuws kwam over de huizenmarkt en de arbeidsmarkt. Dit nieuws was weer positief en opende de deur nog meer naar een Amerikaanse renteverhoging nog dit jaar in september.

Er lijkt een einde te komen aan de nog nooit geziene periode van bijna nulrente in Amerika. ‘De arbeidsmarkt is verbeterd, er is een groei in het aantal jobs en een daling in werkloosheid en de huizenmarkt is verbeterd,’ zei de FED in haar toelichting.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Rusland zegt ‘njet’ tegen VN-tribunaal voor MH17-ramp

Rusland heeft woensdagavond in de Veiligheidsraad in New York zijn veto uitgesproken over de vorming van een VN-tribunaal voor de berechting van de daders van de MH17-ramp. Van tevoren was al duidelijk dat Rusland de komst van zo’n tribunaal zou blokkeren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Fed laat rente laag, arbeidsmarkt blijft verbeteren

De rente in de Verenigde Staten blijft onveranderd op het huidige historisch lage niveau. Dat heeft het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, woensdag laten weten na afloop van een tweedaagse beleidsvergadering.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Wordt Nederland nu al afhankelijk van buitenlands aardgas?

Onder druk van boze Groningers en de publieke opinie heeft de overheid besloten om de aardgaswinning in Groningen te beperken. Door die beperking is de Nederlandse aardgasproduktie in mei 2015 afgenomen tot 1888 miljoen m³. (bron: JODI-Gas World) Dat is maar liefst 59% minder dan in mei 2014.

Hieronder staat de Nederlandse aardgasproduktie voor de maand mei van de afgelopen 5 jaar weergegeven.