Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11556 tot 11560
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

De strikte regels van het IMF

Het Internationaal Monetair Fonds, IMF, zal niet kunnen deelnemen aan een nieuw reddingsplan voor Griekenland. Nota’s van een vergadering op woensdag lekten naar Financial Times.

Waarom is het zo moeilijk voor de organisatie van Christine Lagarde om mee te werken aan een nieuwe reddingsboei voor Athene? Volgens de documenten waar FT beslag kon op leggen zijn er twee redenen.

Ten eerste is de schuldenberg van Hellas veel te hoog. Het IMF hanteert strikte regels. Met een schuld die zo onhoudbaar lijkt als die van het Zuid-Europese land kan het fonds geen extra miljarden doorstorten. Een schuldkwijtschelding of tenminste schuldverlichting is noodzakelijk. Topvrouwe Lagarde dringt hier al weken op aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Gross: “Lage rente stuwt koorts economie naar levensbedreigende verhoging”

Waarom doorgaan met iets dat niet werkt? Gisteren zei Bill Gross van Janus Capital al dat de centrale banken met hun beleid de markten verstoren. Die lijken nu door de kunstmatige manipulatie meer op balletje-balletje. Waarbij het balletje met de echte prijs verdwenen is, zo stelt de obligatiebelegger.

Vandaag geeft hij in zijn nieuwe maandelijkse memo meer uitleg waarom hij denkt dat de Fed de rente gaat verhogen. En dat is niet omdat er ineens inflatie is. Of omdat de groei enorm aantrekt, of de werkloosheid onder de 5% zakt. Nee, zegt Gross:

Want de lage rente is niet de oplossing voor de economische zwakte, aldus Gross. Het is onderdeel van het probleem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

20 redenen waarom jij slecht kan omgaan met geld

De mens evolueert. Dit wil zeggen dat we steeds beter worden in dingen. De landbouw is veel efficiënter dan vroeger, we vliegen veel veiliger, we lopen sneller, we kunnen veel meer doen in een dag, … maar op 1 vlak lijkt de mens maar niet te willen evolueren: geld.

Dit zijn 20 redenen waarom mensen slecht kunnen omgaan met geld:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Kunnen we dit jaar 2 renteverhogingen verwachten?

Terwijl de consensusverwachting is dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente dit jaar in september voor de eerste keer sinds jaren weren verhoogt, suggereert een groeiend aantal marketwatchers dat voor het jaar voorbij is, de Fed mogelijk de rente al 2 keer verhoogd kan hebben.

De Fed kwam afgelopen dinsdag en woensdag bijeen voor de Federal Open Market Committee-meeting (FOMC) en de daaropvolgende verklaring. Beleggers keken hierbij net als in de afgelopen keren scherp naar hints die er op wijzen wanneer de Federal Reserve de rente voor het eerst sinds jaren weer verhoogt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Emerging market valuta’s crashen op China en Fed

De Fed verhoogde gisteren de rente nog niet. Maar met de verbeterende Amerikaanse economie komt zo’n stap wel dichterbij. Samen met de vertraging in China geven die ontwikkelingen de US dollar een enorme boost.

Met name de valuta’s van emerging markets laten enorme dalingen zien tegen de dollar. Dat begon al in 2011. Toen piekten grondstoffenprijzen om aan een lange daling te beginnen. Laten we de grafieken er eens bij pakken.

We zien dat de Braziliaanse real al meer dan halveerde tegen de dollar. Met name sinds begin dit jaar zit de klad er goed in. Het land leunt zwaar op de export van ijzererts en andere grondstoffen naar China.