Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11561 tot 11565
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

‘Beleggers dumpen massaal grondstoffen-ETFs’

Grondstoffenprijzen zijn de afgelopen weken flink onderuit gegaan. Aanhoudende zorgen over economische vertraging in China maken beleggers ongerust. Deze zorgen werden aangewakkerd door macrocijfers uit China waaruit bleek dat de industriële activiteit bleef dalen in juli.

De forse correctie op de grondstoffenmarkt heeft ook gezorgd voor een stevige uitstroom bij grondstof-ETF’s. Beleggers dumpen massaal ETF’s die de koersbewegingen volgen van verschillende grondstoffenproducenten. Sommige van deze trackers bereiken nieuwe dieptepunten, veroorzaakt door de snelle daling van grondstoffenprijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Deze 5 grootbanken omarmen de Bitcoin technologie

In zijn relatief korte geschiedenis weet Bitcoin en de blockchain technologie aardig wat mensen te boeien. In eerste instantie leek het een bedreiging voor het traditionele financiële systeem. Het is dan ook begrijpelijk dat banken reageerden met scherpe kritieken. Maar hoewel grote financiële instellingen het er over eens zijn dat Bitcoin gedoemd is om te mislukken als munt geloven steeds meer mensen in de voordelen van de blockchain technologie dat achter het concept van de Bitcoin staat. De volgende 5 grootbanken tonen in ieder geval een meer dan gemiddelde interesse:

BNP Paribas kijkt naar verluidt naar de mogelijkheid om Bitcoin toe te voegen aan één van zijn currency funds. In een publicatie van analist Johann Palychata van BNP Paribas merkte hij op dat de blockchain ofwel zou kunnen leiden tot een “totale ontwrichting” van de wereldhandel of juist het tegenovergestelde: een verbetering in de manier waarop er handel wordt gedreven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

30 juli: Schäuble wil Europese Commissie castreren en 8 andere dingen die je moet weten

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble lijkt de macht van de Europese Commissie in te willen perken. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Goldman Sachs: prijs ijzererts zal verder dalen

De markt voor ijzererts is een kopersmarkt, zo meldt Goldman Sachs deze week. De bank denkt dan ook dat de grondstof waarschijnlijk verder in prijs kan dalen nu de voorraden steeds groter worden.

De recente zwakte die we gezien hebben in Australische transporten, zijn slechts een tijdelijke onderbreking van de verdere expansie, zo stelt analist Christian Lelong deze week in een note. Wanneer de activiteiten van grote Australische producenten terug op volle kracht zijn en binnen enkele maanden een nieuwe mijn opent in Roy Hill, zal de neerwaartse druk waarschijnlijk doorzetten, stelde hij.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Albert Edwards: "Goud is een must-have"

Veel banken zijn de laatste tijd erg negatief over goud, maar Albert Edwards van Société Générale blijft bijzonder positief over het edelmetaal. In zijn laatste update aan klanten van de bank schrijft hij dat goud een geweldig instrument is om in bezit te hebben voor de komende financiële crisis.