Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 11561 tot 11565
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 20 september 2015

Goudprijs naar $1200 - $1300 volgens JP Morgan

Goudprijs zaal komende jaren stijgen volgens onderzoek van JP Morgan.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 19 september 2015

Jongste generatie superrijken krijgt financieel advies liefst van robots

Voor de bijna één miljoen nieuwe miljonairs die vorig jaar wereldwijd werden geteld, is het vergroten van hun kapitaal vaak de eerste prioriteit. Maar terwijl vorige generaties miljonairs de diensten van een goede financiële adviseur onontbeerlijke achten, is het voor de nieuwe generatie superrijken steeds normaler om robots om raad te vragen. Dat blijkt uit een studie van de bank RBC en het onderzoeksbureau Capgemini.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 19 september 2015

China laadt zich tegen bodemprijzen vol met olie

De lage olieprijs. Hoofdpijn bij de Saoedi’s, Poetin zweet peentjes, Venezuela slaakt een hulpkreet en de Nigeriaanse de centrale bank roept op om vooral niet in paniek te raken. Maar de Chinezen lachen, als op een na grootste olieconsument, in hun vuistje. Al heel 2015 is het uitverkoop op de oliemarkt. En China maakt daarvan gebruik om flink te hamsteren.

In de eerste zeven maanden van dit jaar kochten de Chinezen elke dag een half miljoen vaten meer dan hun directe verbruik. Allemaal voor de opbouw van de strategische oliereserves. Die aankopen helpen de oliemarkt te ondersteunen, aldus het Center on Global Energy Policy van de Columbia University. De Chinezen zijn prijsbewust: ze blijken de olie-aankopen met name op te schroeven na prijsdalingen. Dat maakt de kans klein dat Brent-olie onder $ 30 per vat zakt, zo stelt het Center.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Moody's verlaagt kredietoordeel Frankrijk

De Franse economie blijft kwakkelen en zal dat waarschijnlijk nog de rest van dit decennium blijven doen. Dat schrijft kredietbeoordelaar Moody's in een vrijdag gepubliceerd rapport. 

In het rapport wordt het het kredietoordeel over de tweede economie van de eurozone met één stap verlaagd van Aa1 naar Aa2.

De Franse economie groeit slechts langzaam en de staatsschuld neemt niet noemenswaardig af. Daarin valt voorlopig geen wezenlijke verandering te verwachten, aangezien de concurrentiepositie de afgelopen jaren is verslechterd en de werkloosheid structureel te hoog is. Daar komt bij dat de politieke situatie hervormingen die de economie sterker kunnen maken in de weg staat. Vooral de rigide arbeidsmarkt is een punt van zorg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

What’s next? Negatieve rentevoeten en een verbod op cash geld

Chief Economist Andy Haldane van de Bank of England laat weten dat de BoE meer manoeuvreerruimte nodig heeft in het gevecht tegen deflatie en/of een volgende recessie. Als mogelijke maatregelen denkt Haldane aan negatieve rentevoeten in combinatie met een verbod op cash geld.

De risico’s voor de groei van de Britse economie en Britse inflatie nemen de laatste maanden toe. Het is goed mogelijk dat de Bank of England opnieuw een losser monetair beleid zal moeten voeren. Door de recente volatiliteit op de markten, onder andere veroorzaakt door China, en de beslissing van de Federal Reserve om de renteverhoging uit te stellen, verwacht men de eerste renteverhoging in Groot-Brittannië pas eind 2016.