Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11566 tot 11570
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Steve Keen: "Schulden leiden tot economische bubbels"

Volgens econoom Steve Keen zagen veel economen de financiële crisis van 2008 niet aankomen omdat ze onvoldoende – of zelfs helemaal geen – rekening hielden met de ontwikkeling van de private schulden. Zelfs centrale bankiers dachten dat ze de situatie onder controle hadden, omdat de werkloosheid laag was en de inflatie beperkt bleef.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Blockchain-technologie: hype in wording?

De virtuele munt, de bitcoin heeft al voor een kleine revolutie gezorgd in de financiële wereld. De technologie erachter, de blockchain, zou voor een veel grotere revolutie kunnen zorgen.

De bedenker van de bitcoin, Satoshi Nakamoto, is er niet alleen in geslaagd een alternatief voor bestaande munten zoals de dollar en euro te creëren maar ook een technologie uit te dokteren die op een andere manier (de overdracht van) eigendom vastlegt. Hij maakt voor dit laatste gebruik van een gedecentraliseerde database die transacties controleert en vastlegt. Verschillende transacties worden samengebracht en verwerkt in een blok (block). Het volgende blok haakt zich dan vast aan het vorige enzovoort (chain).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Je moet niet veel geld hebben om rijk te worden, je moet wel de juiste beslissingen nemen

Rijk worden is een kwestie van toewijding, een goed plan en systematisch sparen, dat zegt David Bach in zijn boek “Smart Couples Finish Rich”. Rijk worden kan iedereen, zelfs met weinig geld maar je moet er dan wel op tijd aan beginnen.

Het is ongelofelijk hoe weinig geld je moet sparen om miljonair te worden. De meeste mensen denken dat het niet mogelijk is om rijk te worden met weinig geld en daarom beginnen ze er ook niet aan. Maar met de juiste strategie, toewijding en de wil om systematisch te sparen zijn er veel meer mogelijkheden dan je zou denken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Ronald Stoeferle: "Er is een bubbel in het vertrouwen in centrale banken en politici"

Volgens goudmarktanalist Ronald Stoeferle van vermogensbeheerder Incrementum is er op dit moment een bubbel in het vertrouwen dat mensen hebben in centrale banken en politici. Dat is waarom aandelen het zo goed doen en waarom goud al een aantal jaar in een neerwaartse trend zit. Door de daling van de goudprijs heeft het edelmetaal volgens Stoeferle op dit moment een zeer gunstige verhouding tussen risico en rendement.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

China importeert opnieuw minder goud uit Hong Kong

China heeft in juni opnieuw minder goud geïmporteerd via Hong Kong, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department die Bloomberg in handen kreeg. De netto import bedroeg in juni 22,1 ton, veel minder dan de 67,9 ton in de maand daarvoor en ook minder dan de 36,4 ton in maand juni van vorig jaar. De daling van de import via Hong Kong bevestigt recente berichtgeving in andere media over een teruglopende vraag naar fysiek goud op de Chinese markt.