Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 11571 tot 11575
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Banken die geen geld uitlenen? Het kan in India!

De Indiase overheid experimenteert met een nieuw soort bank die alles kan doet wat een normale bank doet, behalve geld uitlenen aan particulieren. De bank leent alleen geld uit aan de overheid, wat betekent dat deze betalingsbanken zeer veilig zijn. Anders dan veel Westerse banken, die vele malen hun eigen vermogen kunnen uitlenen onder een fractioneel banksysteem, hebben deze nieuwe betalingsbanken in principe een zeer solide balans.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Turkse munt op laagste niveau ooit ten opzichte van dollar

De waarde van de Turkse lira is voor de vierde opeenvolgende dag met ruim 1 procent gedaald ten opzichte van de dollar. Daardoor bereikte de Turkse munt de laagste waarde ooit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Soros voormalig rechterhand zet vol in op goud

Op de miljardairs lijst van Forbes staat op nummer #577 Stanley Druckenmiller. Investeerder Druckenmiller was George Soros rechterhand bij Quantum – Soros’ hedge fund. Vooral Soros staat bekend als degene die met zijn shortpositie in het pond de Bank of England in een lastig parket bracht.

Maar wat velen niet weten is dat het Druckenmiller’s idee is geweest om short te gaan op het Britse pond in 1992. Samen verdienden Druckenmiller en Soros $1 miljard aan de zet, die bekend staat als:

Stan Druckenmiller lijkt nu zo’n zelfde stunt uit te halen. Druckenmiller’s fonds zette onlangs flink in op de SPDR Gold Trust (GLD) – een ETF die de prijs van goud volgt. Druckenmiller kocht 2,9 miljoen GLD ETF aandelen, die een waarde vertegenwoordigen van $300 miljoen. Een enorm bedrag, zelfs voor big shot Druckenmiller. Aan het einde van Q2 bleek dat hij 20% van zijn fonds belegde in de GLD, gelijk zijn grootste positie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Turkse munt opnieuw fors onder druk

De waarde van de Turkse lira is donderdag voor de vierde achtereenvolgende dag met ruim 1 procent gedaald ten opzichte van de dollar. Daardoor bereikte de Turkse munt de laagste waarde ooit.

Net als de valuta's van andere opkomende economieën staat de lira al lange tijd onder druk door het vooruitzicht van een renteverhoging in de Verenigde Staten.

Daardoor stroomt veel kapitaal uit de opkomende markten naar de VS. De lira heeft het echter ook zwaar te verduren door de aanhoudende politieke onrust in Turkije, waar voorlopig geen einde aan lijkt te komen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Duikers vinden grote goudschat in Florida

Een groep duikers heeft onlangs voor de kust van Florida een grote schat met gouden munten ter waarde van $4,5 miljoen gevonden. Het zijn munten die precies 300 jaar geleden op de zeebodem zijn terechtgekomen. De duikers hadden een actiecamera bij het verzamelen van de schat. Op de video is te zien hoe de duikers in ondiep water de ene na de andere gouden munt tussen het zand en de schelpen vandaan halen.