EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11576 tot 11580 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 14 januari 2016

Duitse economie groeide 1,7 procent in 2015

De Duitse economie, de grootste van Europa, is in 2015 met 1,7 procent gegroeid. 

De Duitse economie, de grootste van Europa, is in 2015 met 1,7 procent gegroeid. 

Dat maakte de Duitse overheid donderdag bekend op basis van een voorlopige raming. 

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. In 2014 ging de Duitse economie met 1,6 procent vooruit, terwijl in 2013 nog sprake was van slechts 0,3 procent groei.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 14 januari 2016

Chinese beurs sluit onder de 3.000 punten

Sinds augustus 2015 is het al niet meer voorgekomen dat de Shanghai index onder de 3.000 punten wist te sluiten. Maar, daar is gisteren een verandering in gekomen. De Chinese beurs is sinds de start van dit nieuwe beursjaar in een vrije val terecht gekomen en deze prijsval heeft dus uiteindelijk weten te zorgen voor een slot onder de 3.000 punten.

Uiteraard voorspelt deze grafiek weinig goeds. Binnen de technische wereld wordt vaak gesproken over hogere bodems en toppen die een Bull Market ondersteunen. Een Bear Market wordt gekenmerkt door lagere toppen en bodems. En juist van dat laatste is op dit moment sprake. De Chinese beurs heeft namelijk in november/december een lagere top weten te produceren en op dit moment lijkt een lagere bodem slechts een kwestie van tijd te zijn. U bent dus gewaarschuwd!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 14 januari 2016

‘Perfect storm’ op Wall Street, Brent-olie duikt kort onder 30 dollar per vat

De Amerikaanse effectenbeurzen zijn woensdag diep in de min gesloten. Onder meer de aanhoudende zorgen over de zwakke olieprijs drukten op het sentiment en zorgden voor een verkoopgolf onder aandelen.

De Amerikaanse effectenbeurzen zijn woensdag diep in de min gesloten. Onder meer de aanhoudende zorgen over de zwakke olieprijs drukten op het sentiment en zorgden voor een verkoopgolf onder aandelen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 2,2 procent lager op 16.151,41 punten. De S&P 500 verloor 2,5 procent tot 1890,28 punten. Het was pas de vijfde keer dat de index de afgelopen 14 maanden onder de 1900 punten sloot. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 3,4 procent tot 4526,07 punten en beleefde de slechtste sessie in maanden.

Handelaren spraken van een ‘big time’ negatief sentiment en een ‘perfect storm’.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 14 januari 2016

Ook Japanse beurs flink onderuit

De beurskoersen In Japan gingen donderdag in navolging van die op Wall Street hard onderuit. De economische malaise in China blijft de handel bepalen. Een reeks aanslagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta deed het beurssentiment in de regio evenmin goed. De Nikkei-index sloot 2,7 procent lager op 17.240,95 punten.

De zorgen om China leidden tot een verder waardestijging van de Japanse yen. Dat raakte de aandelen van auto- en technologiebedrijven, die sterk afhankelijk zijn van de export. Toyota, Mazda, Sony en Panasonic bijvoorbeeld leverden tussen de 2 en 5 procent aan beurswaarde in.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 14 januari 2016

Ook Aziatische beurzen openen met forse verliezen

De malaise op de beurzen blijft duren. Vandaag openden de beurzen in Azië opnieuw met forse verliezen. De Nikkei-index in Japan dook enkele minuten na de opening al meer dan 3 procent lager.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs