Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11576 tot 11580
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Nieuwe technologie maakt zuiveren goud milieuvriendelijker

Het bedrijf EZOCM Engineering heeft een nieuwe machine ontwikkeld waarmee goud op een veel schonere manier gescheiden kan worden van zilver en andere metalen. Door op een slimme manier gebruik te maken van luchtdruk kan het goud bijna volledig gescheiden worden van andere metalen.

Bron: GoudPortal.nl
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Doomsday klok slaat één minuut voor twaalf

Dit China, dat het handje vasthield van de wereldeconomie, ondersteund door laatste redmiddelen die nog restte in het financiële systeem, blijkt nu ook zelf naar de laatste redmiddelen te grijpen om te voorkomen dat het mee naar beneden getrokken wordt door de rest van de wereld.

Maar het blijkt allemaal tevergeefs...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Greenspan verwacht zwakke economische groei

Volgens voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan gaat het nog steeds niet goed met de Amerikaanse economie. De productiviteit neemt amper toe en dat betekent dat we voorlopig ook geen sterke economische groei hoeven te verwachten. Ook blijven de investeringen achter, omdat de besparingen van de Amerikaanse huishoudens amper toenemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

‘Verkoop nieuwbouwwoningen terug op niveau van voor de crisis’

De verkoop van nieuwbouwwoningen is terug op het niveau van voor de crisis, stelt de branchevereniging van projectontwikkelaars en bouwondernemers NVB.

Het afgelopen halfjaar zijn er in totaal 14.822 nieuwe woningen verkocht. Dat zijn er gemiddeld bijna 2500 per maand. “We moeten voor dezelfde mooie verkoopcijfers terug naar de lente van 2008”, zegt NVB-directeur Nico Rietdijk.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Column Kees de Kort | China: spektakel en onzekerheid

De grootste automarkt ter wereld, China, loopt niet gesmeerd. En dat versterkt de toch al heersende onzekerheid. Op de beurs in China worden verliezen intussen middels steunaankopen omgebogen naar winsten.

Ook vandaag gingen de Chinese aandelenmarkten aanvankelijk hard onderuit, totdat er werd ingegrepen. “Dat was weer spektakel”, zegt De Kort. “Gisteren al een daling van een procent of 6. Vanmorgen, Chinese tijd, nog eens een keer een procent of 5. Maar ja – China min 10, min 11 – dan moet er wat gebeuren. In de loop van de dag in China: steunaankopen, en op het einde van de dag stond er niet min 5, maar plus 1.”