Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11576 tot 11580
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

“Het is tijd om goudmijnaandelen te kopen”

Het is niet erg verrassend dat goudmijnaandelen niet zonder kleerscheuren uit de recente verkoopgolf onder grondstoffen zijn gekomen. Om je een goed beeld te geven van hoeveel klappen goudmijnaandelen precies gehad hebben; de Market Vectors Gold Miners ETF daalde in de afgelopen maand met bijna 25 procent. Zullen de aandelen nog verder dalen of biedt de recente daling juist een moment om in te stappen? Bij Societe Generale denken ze dat laatste.

‘In de komende maand zie ik een redelijke kans op een herstel. Zeker met het oog op de bijeenkomst van de Fed, omdat dat het soort actie is dat we voor goudmijnaandelen gezien hebben na bijeenkomsten van de Fed’, vertelde Larry McDonald, head of U.S. macro strategy bij Societe Generale.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Koersdoel Goud omlaag bij HSBC

HSBC heeft na de recente daling in de goudprijs het koersdoel voor Goud verlaagd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Waarom goud naar $ 350 kan dalen

Dat is natuurlijk precies wat goud bugs niet willen horen. Maar in het kader van vermijden van overmoedigheid kan het nooit kwaad stil te staan bij een pessimistisch geluid.

En dat geluid is niet nieuw. Sterker nog, het komt al uit 2012, toen goud nog rond $ 1.600 noteerde. Mark Hulbert, commentator bij Marketwatch, wijst op een onderzoekspaper die Claude Erb en Campbell Harvey rond die tijd publiceerden.

De onderzoekers kwamen toen tot de conclusie dat de goudprijs hoog was in vergelijking met het historisch gemiddelde. En dat dat in het verleden altijd een garantie was voor “ondergemiddelde reële goudrendementen”, oftewel een daling. Tot op heden komt die return to mean voorspelling aardig uit.

Erb, één van de auteurs en voormalig beheerder grondstoffenfondsen bij TCW Group, laat nu weten dat goud tot maar liefst $ 350 zou kunnen dalen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Venezuela haalt oude truc van stal om problemen te verhullen: claims op buurland Guyana

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft dinsdag bij de Verenigde Naties in New York om bemiddeling gevraagd voor het grensgeschil met buurland Guyana. Hij haalt daarmee een oude claim van stal. Venezuela maakt ook weleens aanspraak op de Antillen.

Guyana is een voormalige Britse kolonie met circa 750.000 inwoners ingeklemd tussen Venezuela, Brazilië en Suriname. Circa twee derde van het land wordt al honderd jaar geclaimd door Venezuela. Onder president Hugo Chávez (1954-2013) was de relatie goed. Maar zijn opvolger Maduro voert de spanning op.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Thomson Reuters GFMS verwacht stijging goudprijs

De goudprijs zal in het tweede helft van dit jaar weer in een opwaartse trend komen, dat schrijft Thomson Reuters GFMS in haar kwartaalrapport over de goudmarkt. Voor het derde kwartaal van dit jaar verwacht het onderzoeksbureau een koers van gemiddeld $1.135 per troy ounce, die in het vierde kwartaal verder op zal lopen naar gemiddeld $1.175 per troy ounce. Het positieve vooruitzicht van Thomson Reuters GFMS is gebaseerd op de verwachting dat al het slechte nieuws over goud, zoals vraaguitval in China en de verwachting van een renteverhoging door de Federal Reserve, reeds in de koersen verwerkt zitten.