Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 11581 tot 11585
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Domper voor Poetin: China zet gasdeal op laag pitje, Europa blijft cruciaal voor Russen

Rusland zou maar wat graag meer aardgas aan China slijten, als tegenwicht voor de dominante Europese markt. Maar de Chinezen lijken toch zo hun bedenkingen te hebben.

Het leek een geostrategische meesterzet tijdens de Oekraïne-crisis van 2014. De Russische president Vladimir Poetin sloot met zijn Chinese collega Xi Jinpin kort achter elkaar twee grote gasdeals.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Tegen wie vecht Turkije? Navo houdt dinsdag zijn 5de spoedzitting in 66 jaar

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (Navo) houdt dinsdag op vraag van Turkije de vijfde spoedzitting in haar 66-jarig bestaan. De Navo-ambassadeurs willen daar de dreiging die de terreurorganisatie Islamitische Staat voor Turkije betekent evalueren, evenals de acties die Turkije in antwoord daar op heeft ondernomen.

De Turken beroepen zich op artikel 4 van het Navo-verdrag dat elk van de 28 lidstaten de kans biedt dringend advies in te winnen wanneer ze vinden ‘dat hun territoriale integriteit, politieke onafhankelijkheid of veiligheid in gevaar is.’

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Amerikaanse goudzoekers vinden schat van 1 miljoen dollar voor de kust van Florida

Een familie professionele schattenjagers uit de Amerikaanse staat Florida heeft voor 1 miljoen dollar aan muntstukken en juwelen gevonden in een scheepswrak voor de kust van Florida. Dat meldt Florida Today. Het gaat om het schip Capitana, het vlaggenschip van de Spaanse vloot in de 18de eeuw.

De familie Schmitt, die de ontdekking deed, werkt als onderaannemer voor 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, een bedrijf dat zich specialiseert in de zoektocht naar verborgen schatten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Column Kees de Kort | Denk niet te makkelijk over Griekenland

Er is een rapport van het IMF over de eurozone uitgekomen. BNR’s macro-econoom Kees de Kort vindt het niet tegenvallen: “Grosso modo is het IMF wel positief over de eurozone. Het zit wel mee.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Worst case scenario Morgan Stanley: goud naar 800 dollar

De prijzen van grondstoffen zijn gedaald tot hun laagste niveaus in zo’n 13 jaar en dat heeft ook goud gemerkt. Volgens de experts van Morgan Stanley kan goud in een worst care scenario zelfs instorten tot 800 dollar per ounce.

Om ook daadwerkelijk op dat niveau te komen, is er volgens Morgan Stanley een aantal dingen nodig. Zo wijst de bank onder andere op de Fed die dan zou moeten beginnen met het verhogen van de rente. Andere factoren zijn een correctie in de Chinese aandelenmarkt of een instorting van de reserves van centrale banken, zo schrijven analisten, waaronder Tom Price, in een rapport. In een meer waarschijnlijk scenario beweegt de goudprijs echter naar zo’n 1.050 dollar per ounce, waarmee de bank zijn koersdoel voor goud voor dit jaar ongewijzigd laat.