Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 11581 tot 11585
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

CEO Glencore: “Niemand weet hoe China ervoor staat.”

Glencore’s CEO Ivan Glasenberg zegt in een toelichting op de gepresenteerde cijfers, dat niemand weet hoe de Chinese economie ervoor staat.

“China heeft het eerste halfjaar veel zwakker gepresteerd dan iedereen had verwacht. Het wordt steeds lastiger om de Chinese vraag naar metalen te voorspellen.”

China is de mondiale grootverbruiker van grondstoffen, dus een groeivertraging in het land drukt de prijzen flink naar beneden. Zo staan de prijzen van olie en koper op het laagste niveau sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Olieprijs onder druk, analisten houden verdere prijsval voor mogelijk

De olieprijs stond woensdag stevig onder druk. De prijs voor een vat ruwe Amerikaanse olie (WTI) daalde tot onder de 41 dollar, de laagste stand in zes jaar tijd.

Uit cijfers van het Amerikaanse energiebureau bleken de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week onverwachts te zijn gestegen. Daarmee namen ook de zorgen over de omvang van de reserves en de wereldwijde overvloed toe.

Volgens marktanalisten behoort een verdere prijsval tot circa 32 dollar per vat, een niveau dat tijdens de crisis in 2008 werd bereikt, tot de mogelijkheden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Wanneer renteverhoging VS ?

Woensdag 20u. was een tijdstip dat door vele beleggers nauw in het oog werd gehouden. De Federal Reserve zou notulen vrijgeven van hun laatste rentevergadering op 29 juli. Veel wijzer zijn we er niet door geworden.

De beleidsrente in de VS staat al sinds 2006 op bijna nul procent. Nu de Amerikaanse economie almaar meer aantrekt zit er een renteverhoging aan te komen. Over het exacte tijdstip bestaat zeer veel speculatie, weinig zekerheid.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Bitcoin beleeft koerscorrectie van 10%, blocksize debat of gewoon speculatie?

Gister ging de Bitcoin koers meer dan 10% naar beneden om weer te stabiliseren rond de 210 euro. Velen hadden het idee dat dit wel te maken zou hebben met het blocksize debat wat de gemoederen flink bezig houdt en een hoop onrust veroorzaakt. Bronnen op reddit echter geven aan dat de prijsdaling werd veroorzaakt door handelaren met diepe zakken op de Bitfinex Bitcoin exchange. En waar de prijs hierna weer heen gaat? Wie het weet mag het zeggen. De enige constante is voorlopig waarschijnlijk volatiliteit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Zijn de BRIC landen nog wel geloofwaardig?

Iedereen kent vast wel de landen die samen de naam ‘BRIC’ vormen. We hebben het namelijk over de groeilanden Brazilië, Rusland, India en China. Op dit moment is echter de grote vraag of deze landen nog wel geloofwaardig zijn als groeilanden. Wij zetten voor u op een rijtje wat voor problemen er spelen in deze zogenoemde BRIC landen.