Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 11596 tot 11600
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Column Kees de Kort | We hebben groei gekócht

De kern van de problemen die we nu hebben is terug te voeren op 2008, benadrukt BNR's macro-econoom Kees de Kort nog maar eens. "Uit dat diepe dal zijn we gekomen in 2010 en daarna is het op heel veel plaatsen een beetje blijven hangen."

Bron: www.marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Bankieren met Bitcoins wordt mogelijk

Als eerste grote Westerse bank zal de Barclays Bank nog dit jaar Bitcoins accepteren. Blijven zij de enige of zullen  meerdere banken  dit voorbeeld volgen.

Barclays, een van de grootste banken van het Verenigd Koninkrijk investeerde eerder dit jaar al in de Zweedse Bitcoin-startup , zo meld Artstechnica. Na deze investering wil de bank nu ook Bitcoins gaan accepteren.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Duizenden kleine Griekse bedrijfjes staan op de rand van het bankroet

Duizenden kleine Griekse bedrijfjes staan op de rand van het bankroet als gevolg van de eind juni ingevoerde kapitaalcontroles. De voorbije maanden zagen ze hun - al karige - omzet nog eens met 70% dalen. Volgens de krant Imerisia moeten die controles dan ook onmiddellijk worden stopgezet:

‘Velen denken dat deze controles ook de volgende maanden nog gewoon van kracht zullen blijven, tot eind 2016 zelfs. Dat zou zeer negatieve gevolgen hebben die de ganse economie en elke gezond bedrijf in Griekenland zwaar zullen treffen.

Het opheffen van kapitaalcontroles moet de inzet worden van de volgende verkiezingen. Ook het hervormingsprogramma moet dringend worden geïmplementeerd. Terzelfdertijd moet het vertrouwen in banken en de economie worden versterkt.’

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

Stijgende olieprijs een vals signaal?

Het ziet er naar uit dat de olieprijs wat gestabiliseerd is en zelfs in een stijgende lijn zit. De prijs voor de West Texas Intermediate kende de afgelopen dagen een stevige opstoot nadat het een dieptepunt van 37,75 dollar had aangetikt.

De WTI graadmeter heeft in 6,5 jaar nooit zo laag gestaan als vorig week wat duidelijk een ‘keerpunt’ was voor short sellers. Na het opveren van de prijs dekten shorters hun posities massaal af waardoor de WTI de snelste stijging meemaakte sinds 25 jaar.

Anthony Grisanti, president van GRZ Energy, beweert dat deze opleving slechts tijdelijk is en vermoedt dat de olieprijs de 30 dollar-grens gaat testen in de nabije toekomst.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 2 september 2015

40 is de ideale leeftijd! Start een eigen bedrijf

Wat nou twintigers met een hippe startup? De beste leeftijd om te slagen met een eigen bedrijf is als je rond je 40ste begint.

Jongeren met een eigen onderneming zijn mooie blikvangers voor de media. Van tiener-startups die lolly’s op internet verkopen tot twintigers die een wereldbedrijf neerzetten, zoals Facebook-oprichter Mark Zuckerberg deed.

Maar al die media-aandacht voor ‘jong en succesvol’ bedriegt, zo schrijft The Guardian op basis van Brits onderzoek. De gemiddelde leeftijd voor startende ondernemers in het Verenigd Koninkrijk is 47; in de VS ligt dat iets lager op 40. In Nederland ligt de gemiddelde leeftijd van starters volgens de Kamer van Koophandel net onder de 40, op 37 jaar.