Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 1161 tot 1165
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Chinese economie kan voor het eerst sinds 2010 opnieuw groeien

China is de op één na grootste economie ter wereld, maar zijn groeicijfers zijn verdacht eentonig. Vorig jaar groeide de Chinese economie 3 kwartalen op rij met een zelfde 6,7%, dit jaar werd zowel in het eerste als in het pas afgelopen tweede kwartaal een groei van 6,9% opgetekend.

Maar achter die officiële cijfers wordt een interessante trend merkbaar. De nominale groei van de economie – die geen rekening houdt met inflatie – geeft vaak een betere indicatie van de reële stand van zaken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Hoe bereken je hoe rijk (of arm) je bent?

Je leest wel eens dat Bill Gates $85 miljard waard is of dat Snapchat CEO Evan Spiegel $1 miljard minder waard is geworden. Misschien vraag je jezelf dan af hoe rijk (of arm) je zelf bent? Gelukkig moet je geen miljonair zijn om daar achter te komen. Iedereen kan te weten komen hoeveel hij/zij waard is dankzij jouw netto vermogen.

Het netto vermogen berekenen is niet zo moeilijk: je telt op wat je bezit en je trekt daar jouw schulden af. Wanneer je jouw netto vermogen regelmatig berekent, weet je dus ook of je rijker of armer wordt.

Wie rijk wil worden, moet zijn netto vermogen kennen én moet zijn netto vermogen zien te verhogen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Fabrikant van Lada schrapt duizenden banen

De Russische autofabrikant AvtoVAZ, de maker van Lada, wil snel van ruim achtduizend medewerkers af. Het massaontslag bij de in moeilijkheden verkerende autobouwer zou dit jaar zesduizend arbeiders treffen en in 2018 nog eens 2200.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Chinezen kopen overzeese havens op

Chinese operatoren hebben de voorbije twaalf maanden in totaal voor 20,1 miljard dollar investeringsprojecten aangekondigd in negen buitenlandse havens. Dat blijkt uit een rapport van de Britse investeringsbank Grisons Peak.

Bovendien zou nog over een aantal gelijkaardige initiatieven in andere havens worden onderhandeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Hyperinflatie in Venezuela tot boven de 2000 procent

Het Zuid-Amerikaanse Venezuela gaat gebukt onder een grote economische crisis. Al meer dan 100 dagen protesteren Venezolanen ondertussen tegen hun socialistische president Nicolas Maduro en zijn regering.