Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11601 tot 11605
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

China snoert westerse banken de mond

Het meest kwalijke aan de crash in China is het verlies van geloofwaardigheid van de lokale autoriteiten, zo stelde strateeg Albert Edwards eerder deze maand al. Die waren tot op heden immers nog transparant en succesvol vergeleken bij hun westerse collega’s.

Nu haakt ook Ambrose Evans-Pritchard van The Telegraph op deze gedachte in. Maandag zetten de Chinese beurzen het grootste dagverlies sinds 2007 neer. De Communistische Partij verliest de grip op de zaak nadat het een serie enorme bubbels creëerde in vastgoed, bedrijfsinvesteringen en nu dus aandelen, zo stelt de commentator.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Heropening Griekse aandelenbeurs nadert

De heropening van de aandelenbeurs en andere financiële markten in Athene is een stap dichterbij gekomen. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft ingestemd met voorstellen die de heropening mogelijk moeten maken, zo liet een woordvoerster van de beurs in Athene dinsdag weten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Domper voor Poetin: China zet gasdeal op laag pitje, Europa blijft cruciaal voor Russen

Rusland zou maar wat graag meer aardgas aan China slijten, als tegenwicht voor de dominante Europese markt. Maar de Chinezen lijken toch zo hun bedenkingen te hebben.

Het leek een geostrategische meesterzet tijdens de Oekraïne-crisis van 2014. De Russische president Vladimir Poetin sloot met zijn Chinese collega Xi Jinpin kort achter elkaar twee grote gasdeals.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Tegen wie vecht Turkije? Navo houdt dinsdag zijn 5de spoedzitting in 66 jaar

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (Navo) houdt dinsdag op vraag van Turkije de vijfde spoedzitting in haar 66-jarig bestaan. De Navo-ambassadeurs willen daar de dreiging die de terreurorganisatie Islamitische Staat voor Turkije betekent evalueren, evenals de acties die Turkije in antwoord daar op heeft ondernomen.

De Turken beroepen zich op artikel 4 van het Navo-verdrag dat elk van de 28 lidstaten de kans biedt dringend advies in te winnen wanneer ze vinden ‘dat hun territoriale integriteit, politieke onafhankelijkheid of veiligheid in gevaar is.’

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Amerikaanse goudzoekers vinden schat van 1 miljoen dollar voor de kust van Florida

Een familie professionele schattenjagers uit de Amerikaanse staat Florida heeft voor 1 miljoen dollar aan muntstukken en juwelen gevonden in een scheepswrak voor de kust van Florida. Dat meldt Florida Today. Het gaat om het schip Capitana, het vlaggenschip van de Spaanse vloot in de 18de eeuw.

De familie Schmitt, die de ontdekking deed, werkt als onderaannemer voor 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, een bedrijf dat zich specialiseert in de zoektocht naar verborgen schatten.