Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11601 tot 11605
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Grisanti: “Olie gaat 30 dollar testen”

De olieprijs is deze weken enorm volatiel. De afgelopen drie dagen veerde de prijs voor WTI Crude sterk op, na een dieptepunt op 37,75 dollar. Dinsdagochtend daalde de prijs echter weer met ruim 3 procent. Anthony Grisanti, president van GRZ Energy, denkt dat het dieptepunt nog niet bereikt is. Hij is ervan overtuigd dat olie de 30 dollar gaat testen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

De onzichtbare vijand: inflatie

In Europa, dankzij de Europese Centrale Bank, en in Amerika, dankzij de Federal Reserve, staan de geldpersen al geruime tijd te draaien tegen hoge snelheid. De centraal bankiers drukken geld bij in de hoop de economie zo aan te zwengelen.

De rentes bevinden zich al enkele jaren op een dieptepunt. Doordat geld goedkoop geleend kan worden, hopen de ECB en FED dat zo meer investeringen plaatsvinden en dat de consumptie aantrekt. Quod non.

Links begrijpt blijkbaar niet dat haar roep om meer geldcreatie en lage rentes, inflatie in de hand zal werken. En laat inflatie nu net de vijand zijn van de lagere sociale klassen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Hevige valutaschommelingen in het verschiet bij ‘rate hike’

De onrust op de valutamarkten begint stilaan grotere proporties aan te nemen met als ‘trigger’ de devaluatie van de yuan. De opschudding die de Chinese centrale bank heeft veroorzaakt is nog maar het prille begin van wat er ons te wachten staat.

Want zoals we ondertussen allemaal weten, staat de Federal Reserve klaar met een eerste renteverhoging na een jarenlang soepel monetair beleid. De grote vraag blijft nog altijd wanneer Janet Yellen bereid is om haar plan tot uitvoering te brengen.

Volgens Gina Sanchez, analist bij Chantic Global, zal een ‘rate hike’ hoe dan ook zorgen voor flinke schommelingen op de valutamarkten waarbij de dollar vooral in waarde zal stijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Laagste werkloosheid eurozone in ruim drie jaar

De werkloosheid in de eurozone is in juli gedaald tot 10,9 procent van de beroepsbevolking.

Dat is het laagste niveau sinds februari 2012, maakte het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend. In juni zat nog 11,1 procent zonder werk en in juli 2014 ging het om 11,6 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 september 2015

Ieder voor zich nu

De beurzen kleuren weer dieprood nadat cijfers uit China bevestigen dat de economie er keihard achteruit gaat.

En dat heeft dan ook meteen zijn weerslag op de buurlanden.

De exportcijfers van Zuid-Korea gingen zo maar eventjes 14,7% achteruit afgelopen maanden. De grootste daling sinds 2009.

Vanuit China krijgen we misschien niet meteen betrouwbare cijfers over de eigen economie maar de cijfers uit Zuid-Korea zeggen genoeg over de situatie in China.