Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 11611 tot 11615
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Indiase droom: van sloppenwijkbewoner tot baas van miljardenapp

Ambarish Mitra liep als tiener weg van zijn ouders en woonde in een sloppenwijk, omdat hij iets met internet wilde. Zijn augmented-realitybedrijf Blippar is nu meer dan een miljard dollar waard.

Als tiener had Mitra een ingelijste uitgeknipte foto van Bill Gates en Warren Buffett op zijn bureau staan, naast zijn computer. Hij komt een uit warm middenklassengezin, maar de spanningen liepen toch op: tegen de zin van zijn ouders zag Mitra niets in een loopbaan als ingenieur. In plaats daarvan was hij gegrepen door het internet. “Het werd zo hectisch dat ik op een dag wegliep van huis en in de sloppenwijken van Delhi ging wonen”, vertelt Mitra aan Business Insider.

Bron: Telegraph.co.uk
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Doomsday clock for global market crash strikes one minute to midnight as central banks lose control

 China currency devaluation signals endgame leaving equity markets free to collapse under the weight of impossible expectations

When the banking crisis crippled global markets seven years ago, central bankers stepped in as lenders of last resort. Profligate private-sector loans were moved on to the public-sector balance sheet and vast money-printing gave the global economy room to heal.

Time is now rapidly running out. From China to Brazil, the central banks have lost control and at the same time the global economy is grinding to a halt. It is only a matter of time before stock markets collapse under the weight of their lofty expectations and record valuations.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Fitch trekt rating Griekenland op

Kredietbeoordelaar Fitch heeft vandaag de rating van Griekenland opgetrokken, na het akkoord tussen Athene en de Europese instellingen over een derde steunprogramma.

Fitch trok de rating op van 'CC' naar 'CCC' en is van mening dat het akkoord van 14 augustus "het risico op een wanbetaling van Griekenland verkleint".

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Trump is troef... en onze media snappen er niets van

Onze media zijn stomverbaasd over het politiek gebeuren in de USA. Het fenomeen Donald Trump is duidelijk te veel voor de weke zieltjes van ons journaille. De man kan blijkbaar doen en zeggen wat hij wil. Hij kan zo grof, zo seksistisch, zo xenofoob niet zijn of de Amerikaanse conservatieven mogen het. Dat zeggen de peilingen.

Onze journalisten zijn, bijna zonder uitzondering, op hoogglans gepolijste meesterwerken van politieke correctheid, of ze doen – misschien om den brode – minstens toch heel overtuigend alsof. Ze denken uitsluitend in termen van respect, tolerantie, solidariteit en nog een dozijn verdere warme, wollige progressieve moraalbegrippen. Dat is allemaal heel netjes, maar voor de omgang met de rauwe realiteit van ‘homo sapiens’ zijn ze niet meer gewapend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Bitcoin biedt mogelijkheden voor digitale criminaliteit

De criminaliteit heeft een extra mogelijkheid gekregen om gemakkelijk en anoniem illegale handelingen te verrichten met een verminderde kans om gevat te worden, namelijk de bitcoin.

Volgens de journalisten Dorinde Meuzelaar en Mick van Wely gaat het voornamelijk over bankrovers (lees: hackers), kidnappers en afpersers die via online platformen interessante opportuniteiten krijgen aangeboden.

De verschillende platformen hebben een grote aantrekkingskracht bij criminelen omwille van hun anonimiteit. Zo kunnen criminelen te werk gaan zonder dat overheidsinstanties IP-adressen kunnen natrekken, of alleszins zeer moeilijk.