Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 11611 tot 11615
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

“2017 kan magisch jaar worden voor goud”

Goud mag dan in de afgelopen 4 jaar misschien 40 procent aan waarde zijn verloren, analisten voorspellen nu een mogelijke bodem voor de prijs van het gele edelmetaal.

Goud daalde vorige week voor het eerst in jaren onder het niveau van 1100 dollar per ounce. Het edelmetaal werd hard geraakt door de lage inflatie, de sterkere dollar en de angsten rondom de Chinese vraag. Het metaal zag daarnaast ook zijn langste verliesreeks in bijna 2 decennia en zag vorige week maand zijn grootste dagelijkse verlies in bijna 2 jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

“De rente en de inflatie zullen dalen”

Het tweede kwartaal heeft fondsmanager Torgeir Hoien, van Skagen Tellus, enorm verrast. Toch denkt hij in tegenstelling tot een meerderheid van de analisten en experts dat zowel de rente als de inflatie weer omlaag zullen gaan. De fondsmanager ziet momenteel veel overeenkomsten tussen de situatie in de Verenigde Staten en die in Japan.

In een note meldt de Noorse fondsmanager afgelopen week dat hij de overeenkomsten tussen de Verenigde Staten en Japan baseert op een combinatie van de groei- en de inflatieverwachtingen. Zo legt hij uit dat de langetermijnrente bestaat uit de reële rente en een component van inflatie. Torgeir Hoien merkt op dat zowel de reële rente als de verwachtingen voor de inflatie in het tweede kwartaal zijn gestegen en daarmee dus ook de rente voor de lange termijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Vertegenwoordigers trojka in Athene: "Het werk is begonnen"

Een aantal onderhandelaars van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is vandaag in Athene aangekomen voor gesprekken met de Griekse regering over een derde steunpakket. IMF-onderhandelaars arriveren ten vroegste donderdag. Dat melden woordvoerders van de Europese Commissie en de Griekse regering.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Ingehaald door. IJsland

In 2008 gingen de banken in IJsland failliet en moest het land geld lenen van het IMF. Er werd vervolgens stevig bezuinigd, de kroon kelderde 60% in waarde en de inflatie schoot tijdelijk fors omhoog. Dankzij de goedkope munt werd IJsland plotseling interessant voor buitenlandse investeerders. Het gevolg is dat de economie het daar nu beter doet dan in eurolanden als Nederland en Finland, aldus Hendrik Oude Nijhuis.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Varoufakis: 'Tsipras vroeg me een parallel banksysteem op te zetten'

Voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis kreeg in december 2014 - een maand vooraleer Syriza aan de macht kwam - van huidig premier Alexis Tsipras de vraag om te kijken hoe een parallel banksysteem kon worden opgezet. Dat heeft Varoufakis - die daags na het Griekse referendum eerder deze maand ontslag nam - gezegd  tijdens een teleconferentie met leden van internationale hefboomfondsen. Het nieuws staat op de website van de krant Kathimerini.

Bedoeling was om de financiële gegevens van bedrijven en particulieren vanuit de databasis van het ministerie van Financiën te kopiëren en een systeem te ontwikkelen dat - indien nodig - ‘overnacht’ euro’s in drachmes kom omzetten, mochten de banken eventueel verplicht worden te sluiten. Bij de bevolking moest zo de indruk worden gewekt dat er wel degelijk 'een plan B' was om de de lokale economie te redden.