Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 11616 tot 11620
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Marc Faber: "Bewaar deel van je vermogen buiten het financiële systeem"

“Centrale banken hebben met hun beleid de voedingsbodem voor een nieuwe crash gecreëerd die vroeg of laat tot uitbarsting zal komen. Ik raad daarom iedereen aan om tenminste een gedeelte van hun vermogen buiten het financiële systeem aan te houden en ik denk dat goud dan een zeer wenselijke asset is, zeker voor deze prijs”, zo vertelt beleggingsgoeroe Faber tegenover CNBC.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Beleggers halen $2,3 miljard weg uit goud ETF's

Beleggers hebben in de maand juli $2,3 miljard aan vermogen weggehaald uit goud-ETF’s, zo blijkt uit cijfers van BlackRock. Door de prijsdaling zijn veel speculatieve beleggers uit goud gestapt, om geld vrij te maken voor andere beleggingen. In de maand juli daalde de goudprijs in dollars naar het laagste niveau in meer dan vijf jaar tijd, terwijl de prijs in euro’s het laagste niveau sinds het begin van dit jaar aantikte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Liquidatieheffing zorgt al voor 10.000 faillissementen

Graydon, een leverancier van handelsinformatie, komt met vernietigende cijfers op de proppen. De toegenomen taks op het liquideren van bedrijven, heeft ervoor gezorgd dat in België al tienduizend ondernemingen werden opgedoekt, aldus Trends.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Crimineel gaat mee met zijn tijd: hij wil bitcoins

Digitale innovaties zoals de bitcoin hebben aan de criminele wereld een aantal nieuwe mogelijkheden aangeboden. Dat schrijven de journalisten Dorinde Meuzelaar en Mick van Wely in de Nederlandse krant De Telegraaf. Onder meer voor bankrovers, kidnappers of afpersers krijgen door online platformen volgens de journalisten interessante opportuniteiten aangeboden.

Meuzelaar en van Wely wijzen erop dat vooral de anonimiteit van de online platformen een grote aantrekkingskracht uitoefent op de criminelen. Onder meer wordt gewezen op de activiteit van een Nederlandse bende, die drie jaar geleden vanuit Westerbork een wereldwijde xtc-handel had opgezet. De drugs werden te koop aangeboden op de online marktplaats Silk Road.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Trending: Duitsland neemt dit jaar 750.000 vluchtelingen op, 300.000 meer dan gepland

Het Duitse Bureau voor Migratie en Vluchtelingen trekt zijn verwachtingen voor het aantal asielzoekers dat dit jaar in Duitsland zal arriveren ‘drastisch’ op, van 450.000 naar 750.000. Dat schrijft de krant Handelsblatt op basis van regeringsbronnen. Het is de tweede maal dat het cijfer wordt bijgesteld, want begin dit jaar werd op zo'n 250.000 vluchtelingen gerekend.

Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung kunnen vluchtelingen die in Italië aankomen, makkelijk Duitsland bereiken via Oostenrijk omdat daar geen controles zijn. Dagelijks arriveren langs de ‘Middellandse Zee-route’ ruim 900 vluchtelingen, terwijl er elke dag slechts 300 gebruik maken van de zogenaamde ‘Balkanroute’, die langs Hongarije loopt.