Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 11626 tot 11630
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Column Kees de Kort | Krankzinnige zelfoverschatting in China

De Chinese yuan is sterk gedevalueerd, maar de centrale bank in China wil de waarde van munt gaan steunen. Dat ze denken dat ze dat kunnen doen met een paar mensen, is volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort krankzinnige zelfoverschatting.

"Het was in China een twijfelachtig succesverhaal, nu blijkt dat er toch echt wat mis is, anders zou de munt niet devalueren", zegt De Kort. "Er zal gezocht gaan worden naar de oorzaak, en we zullen dingen gaan vinden. De zekerheid waarvan we dachten dat die er was, is nu onzekerheid geworden en iedereen is nerveus. De vraag is: wat hadden we kunnen weten?"

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Recente militaire oefeningen Rusland en NAVO zijn voorbereiding op confrontatie

Een groep invloedrijke ex-politici en militairen waarschuwt dat de trainingen die Rusland en de NAVO het afgelopen jaar hielden erop wijzen dat de twee machtsblokken zich voorbereiden op een confrontatie. Hoewel beide partijen elkaar officieel niet als vijanden beschouwen dreigen de troepenbewegingen de relaties nog verder te verzuren, aldus het European Leadership Network.

Bron: sargasso.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

$60 biljoen aan schuld wereldwijd in kaart gebracht

lle landen in de wereld hebben bijna $60 biljoen aan schulden. Deze infographic laat zien wie de grootste schuldenaars zijn en hoe donkerder de tint, hoe groter het deel van de schuld t.o.v. het BNP van dat land.

Verbaas je over de plaats die landen als Japan en de VS innemen. En hoe groot is de schuld nu in Griekenland echt?

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Lagarde vraagt eurolanden opnieuw Griekse schulden kwijt te schelden

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vraagt de eurolanden opnieuw om schulden van Griekenland kwijt te schelden. Dat blijkt uit een verklaring van Lagarde naar aanleiding van het akkoord over een nieuw steunpakket voor Griekenland.

Vrijdagavond stemden de ministers van Financiën van de eurozone in met een hulppakket van 86 miljard euro. Lagarde zegt blij te zijn met dat akkoord, maar benadrukt dat de Griekse schulden onhoudbaar zijn. De Grieken zijn niet in staat om op eigen kracht financieel gezond te worden, denkt Lagarde, en daarom is schuldverlichting nodig.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Deze Nederlandse baby is al directeur, de reden heeft uiteráárd met geld te maken

Pim van Rijswijk junior uit Utrecht is amper 3 weken oud maar heeft nu al zijn eigen zaak. Zijn vader maakte hem de jongste ondernemer van Nederland met maar één doel: voorkomen dat zijn zoon ooit de door hem zo gehate erfbelasting moet betalen.