Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11636 tot 11640
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Kapitaalvlucht uit Amerikaanse aandelen op hoogste niveau sinds 1993

De vlucht van $78,7 miljard uit Amerikaanse aandelen richting voornamelijk internationale aandelenfondsen was niet zo groot sinds 1993. Zelfs de crisis van 2001 en 2008 kenden niet zo’n grote kapitaalvlucht als nu. Internationale aandelenfondsen kenden in de VS een toestroom van $179,3 miljard en is daarmee de grootste in alle activaklassen.

Een vreemde gang van zaken aangezien bijvoorbeeld de S&P 500 het dit jaar allerminst slecht doet, terwijl tijdens de financiële crisis van 2008 de S&P 500 zo’n 60% kelderde. Senior analist Alina Lamy gaf in een rapport aan dat het patroon de verwachtingen van beleggers aangeeft voor de toekomst, de consensus is dat de VS in zijn laatste fase van zijn bullmarkt zit.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Analyse: China waardeert goudreserve naar marktwaarde

Afgelopen vrijdag schreven we al dat China in de maand juli 19 ton goud aan haar reserves heeft toegevoegd. Op zichzelf is dat al een interessant gegeven, maar minstens zo interessant is de constatering dat China haar goudvoorraad sinds kort waardeert naar de actuele goudprijs. Lees de analyse op Marketupdate.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Column Kees de Kort | Het Griekse spel is nog lang niet gespeeld

De Bric-landen slagen er niet in om de dikke plus van de afgelopen jaren vast te houden. Slecht nieuws voor de wereldeconomie, zegt macro-econoom Kees de Kort krankzinnige zelfoverschatting. Grondstofprijs onder druk, valutaproblemen en ongerustheid over China, het houdt niet over.

Die Chinese economie, hij zou nog met 7 procent per jaar meer groeien, maar die fabeltjes zijn aan Kees de Kort niet besteed. "Dat is het cijfer dat de Chinezen ons willen laten geloven, maar als je gewoon kijkt naar deelcijfers van de Chinese economie, dan is het misschien 2 of 3 procent. En als het zo goed gaat, waarom devalueren ze dan de munt?"

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Cyclisch dieptepunt voor grondstoffen, tijd om in te stappen?

Voor wie het nog niet duidelijk is ondertussen, grondstoffen zijn tegenwoordig zowat de minst populaire belegging die je maar kan vinden op de financiële markten.

Grondstoffen zijn momenteel zo goedkoop, dat het de interesse wekt bij verschillende vermogensbeheerders en investeerders.

Jeremy Grantham van GMO is van mening dat het stilaan tijd wordt om te investeren in deze sector omdat hij ervan overtuigd is dat deze categorie op een cyclisch dieptepunt zit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Vijf creatieve beroepen waarmee je ook je brood verdient

Artiesten en creatievelingen verdienen het zout op hun patatten niet. Een populaire misvatting, want heel wat creatieve profielen zijn fel gegeerd en de lonen zijn vaak scherp. Hier zijn vijf creatieve beroepen waarmee je wel je boterham kunt verdienen.