Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 11636 tot 11640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

De grootste reden waarom de grondstofprijzen dalen

De mensen die de afgelopen jaren belegd hebben in de grondstoffensector kunnen duidelijk niet terug kijken op een mooie periode. De afgelopen jaren hebben de meeste grondstoffen namelijk flink wat waarde moeten inleveren, en helemaal de afgelopen week is de grondstoffensector in een neerwaartse spiraal terecht gekomen.

Voor de oorzaak van deze prijsdaling moeten we in China zijn. De Chinese economie is een vertraging terecht gekomen en deze vertraging heeft duidelijke gevolgen voor de grondstoffensector. China staat namelijk bekend als een grote afnemer van meerdere grondstoffen. En op het moment dat de fabrieksproductie terugloopt, zal de vraag vanuit China naar grondstoffen ook drastisch gaan afnemen. En dat is ook precies waar beleggers op dit moment bang voor zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Merkel en Lagarde klaar voor schuldverlichtingen aan Griekenland

Nu Griekenland zo goed als zeker zich mag verwachten aan een nieuwe lening van 86 miljard euro komt het weer in aanmerking voor leningen van het IMF. Het IMF is bereid om nieuwe steun te geven aan Griekenland als de eurozone bereid is om het noodlijdende land schuldverlichtingen toe te kennen.

Het huidige leningprogramma met het IMF loopt af in maart 2016 en Griekenland hoopt natuurlijk er een nieuwe te krijgen. Dit is evenwel een probleem aangezien het IMF enkel geld leent aan landen die een duurzame schuld hebben. Met andere woorden een schuld die af te betalen is. Het IMF zelf liet bij monde van voorzitter Christine Lagarde reeds weten dat dit enkel mogelijk is als de eurozone Griekenland schuldverlichtingen toekent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Wist jij dít al over goud en olie?

Veel verschillende grondstoffen staan rond de laagste niveaus in jaren en die posities zijn in juli verder verslechterd. Zowel goud als olie daalden deze maand, respectievelijk met zo’n 6 en 15 procent. Ondertussen zet de dollar zijn weg omhoog juist voort. Toch kan het een probleem zijn voor beleggers om zowel goud als olie in het mandje met grondstoffen te stoppen en ervan uit te gaan dat ze op dezelfde manier zullen bewegen.

Zowel olie als goud hebben een negatieve correlatie met de dollar; naarmate de dollar stijgt, zijn er over het algemeen minder dollars nodig om dezelfde hoeveelheid van die grondstof te kopen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Huizenverkoop VS zakt in

De verkoop van nieuwe huizen in de Verenigde Staten is in juni gezakt tot het laagste niveau sinds november vorig jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag bekend.

De verkoop zakte vorige maand met 6,8 procent, naar 482.000 huizen op jaarbasis. Die sterke afname was onverwacht. Economen rekenden in doorsnee op een toename met 0,3 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Yanis Varoufakis: "Ik heb fouten gemaakt"

Hij is één van de meest controversiële politici in Europa. De Griekse ex-minister van Financiën Yanis Varoufakis. Tijdens zijn ministerschap heeft hij veel buitenlandse collega's tegen de schenen geschopt, wat hem uiteindelijk de kop heeft gekost. In een interview met ZDF geeft Varoufakis voor het eerst toe dat hij fouten heeft gemaakt. "Ik zou een gevaarlijke gek zijn als ik dat niet zou inzien."