EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11641 tot 11645
Geplaatst op: vrijdag 30 oktober 2015

Geen verandering in stimuleringsbeleid Bank of Japan

Japan worstelt al decennialang met zwakke economische groei en te lage inflatie. Ondanks de implementatie van diverse stimuleringsmaatregelen, lukt het nog altijd niet om de doelstelling van 2 procent inflatie ook maar enigszins te benaderen. Sommige analisten hadden daarom deze week extra stimuleringsmaatregelen verwacht, maar de Bank of Japan besloot vandaag om het huidige beleid niet te wijzigen.

Geen extra stimulering in Japan. Wel wordt het huidige verruimingsbeleid, een belangrijk onderdeel van Abenomics, voortgezet. Op de persconferentie na afloop van de vergadering zei voorzitter Haruhiko Kuroda dat er geen nieuwe maatregelen zijn besproken. Ook gaf hij dat de lage energieprijzen debet zijn aan het uitblijven van inflatie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 30 oktober 2015

TTIP-haters opgelet! 4 dingen die Amerika beter doet dan Europa

Niet alle Europeanen staan te juichen bij de mogelijkheid dat vastgoedtycoon Donald Trump de volgende president van de Verenigde Staten wordt. Foto EPA

Niet alle Europeanen staan te juichen bij de mogelijkheid dat vastgoedtycoon Donald Trump de volgende president van de Verenigde Staten wordt. Foto EPA

De onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuw handelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten zorgen voor een hoop argwaan bij Europese actiegroepen. Dat neemt niet weg dat er ook dingen zijn in Amerika waar Europa een voorbeeld aan kan nemen: van de aanpak van sjoemeldiesels tot het straffen van frauderende bedrijven.

Het is niet moeilijk om het morele superioriteitsgevoel van Europeanen te strelen met een lijstje van ‘enge dingen uit Amerika’. Genetisch gemanipuleerde mais! Ongebreidelde privatisering van publieke diensten! Donald Trump!

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 oktober 2015

Spaanse economie groeit verder

De Spaanse economie is in het derde kwartaal opnieuw stevig gegroeid. 

De Spaanse economie is in het derde kwartaal opnieuw stevig gegroeid. 

Dat blijkt uit de eerste schatting die het Spaanse statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De op drie na grootste economie van de eurozone groeide vorig kwartaal met 0,8 procent ten opzichte van het tweede kwartaal, na een plus van 1 procent in de voorgaande periode.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 30 oktober 2015

Sarkozy: De wereld heeft Rusland nodig

“Ik ben blij om hier in Moskou te zijn en mijn overtuiging is dat de wereld Rusland nodig heeft”. Dat zei Sarkozy na afloop van een bijna twee uur durend gesprek met Poetin. Hij benadrukte dat Rusland en Europa juist meer moeten samenwerken en op een respectvolle manier naar elkaar moeten luisteren en het dialoog aan moeten gaan.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 30 oktober 2015

Italië kan gratis geld lenen

Italië heeft deze week voor het eerst in de geschiedenis een staatsobligatie met een looptijd van twee jaar met een negatieve rente op de markt gebracht. De staat wist in totaal €1,75 miljard op te halen tegen een rente van -0,023%. Daarmee treedt Italië toe tot de groep landen die gratis geld kunnen lenen op de kapitaalmarkt.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs