Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 11641 tot 11645
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Lagarde is ook tevreden met herstructurering van Griekse schulden

Eurolanden hoeven de Grieken niet per se de leningen van Griekenland kwijt te schelden, maar de leningen zullen wel moeten worden geherstructureerd. Dat zegt IMF-directeur Christine Lagarde in de Zwitserse krant Le Temps, meldt Reuters.

Lagarde stelt onder meer voor om de rente te verlagen en de termijn waarop de schuld moet worden terugbetaald te verlengen. Op die manier zouden de Grieken meer lucht krijgen. Ook wil Lagarde dat er wordt nagedacht over een periode waarin de Grieken geen schulden hoeven af te betalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Absurditeit van Europees-Russisch conflict pijnlijk aangetoond

Het is een tragisch, bij wijlen tragikomisch schouwspel geweest: het opbod van verwijten en afgunst dat de Europees-Russische relaties danig bekoelde.

En dat allemaal omwille van de mafiosi in Kiev, die beneveld door een explosieve cocktail van historische rancune en eurocratisch krediet de relaties tussen Oost en West hypothekeren. Cui bono?

De Krim is niet meer dan een uit de kluiten gewassen Blankenberge waar Russische toeristen die het drukke Anapa wilden ontvluchten sinds jaar en dag van een rustige vakantie genieten. Geen bodemrijkdommen, historisch en cultureel Russisch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Taleb: “Zeer moeilijk voor Fed om rente te normaliseren”

De Fed staat voor een haast onmogelijke taak om haar monetaire beleid te normaliseren. Voorzitter Yellen en haar mede-bestuurders hebben nauwelijks ammunitie tot hun beschikking. Dit zei academicus en schrijver Nassim Taleb in een gesprek met CNBC.

Taleb, vooraanstaand academicus op het gebied van onzekerheid, staat bekend om zijn kritiek op bankiers en risicomanagers. Hij hekelt hun middelmaat en gebrek aan verantwoordelijkheid. Ook afgelopen vrijdag bij CNBC’s ‘Power Lunch’ stelde hij kritische noten bij het beleid van de Fed.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Opnieuw ontslagronde in de thuiszorg

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, kondigt opnieuw een grote ontslagronde aan.

Het gaat in totaal om 436 vaste medewerkers die werkzaam zijn als hulp bij het huishouden. Daarnaast wordt van 218 medewerkers het contract voor bepaalde tijd niet verlengd. Dit is de vijfde reorganisatie op rij voor TSN.

Het afgelopen jaar kregen al meer dan 1.500 medewerkers ontslag aangezegd en zijn ruim 2.500 tijdelijke contracten niet verlengd. Dit verlies van ruim 4.000 banen is volgens de organisatie een direct gevolg van ''de extreme bezuinigingen op de thuishulp'' door gemeenten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 31 augustus 2015

Eni vindt ‘gigantisch gasveld’ bij Egypte

Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft naar eigen zeggen een supergigantisch gasveld gevonden voor de kust van Egypte. Dat liet het bedrijf zondag weten.

Volgens Eni kan het veld het equivalent bevatten van 5,5 miljard vaten (van 135 liter) aan gas. Het zou gaan om de grootste gasvondst in de Middellandse Zee ooit. Het veld ligt op een diepte van 1450 meter.

Topman Claudio Descalzi van Eni is naar Caïro afgereisd om met de Egyptische president Abdel Fatah al-Sisi te praten over de vondst. Het gasveld kan van grote betekenis zijn voor de Egyptische energievoorziening en economie.