Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 11656 tot 11660
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Export Nederland naar Rusland halveert bijna in jaar tijd

De Nederlandse export naar Rusland is in een jaar tijd bijna gehalveerd. In de eerste vier maanden van dit jaar voerde Nederland voor 1,26 miljard euro naar Rusland uit tegenover 2,07 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat is een daling van meer dan 800 miljoen euro, blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Column Kees de Kort | Totaal lachwekkend

Nieuwe cijfers uit China over de inkoopmanagers in de industrie. BNR’s macro-econoom Kees de Kort kan er kort over zijn: “Waardeloos.”

“Het was echt heel matig. Er is sprake van krimp”, legt hij dan uit. “Gewoon keiharde krimp. Da’s één feit. Er is ook nieuws bekend geworden over de Chinese elektriciteitsconsumptie, ook een indicator voor groei. Nou, die groeit nog nét: 1,3 procent op jaarbasis.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Centrale banken creëren een grote BUBBLE!

De aandelenmarkten zijn sinds het jaar 2009 flink in waarde gestegen en ook de verwachting voor de komende maanden blijft zeer positief. Toch beginnen diverse economen aan de bel te trekken. Zij zien namelijk dat er een bubble wordt gevormd die vroeg of laat uit elkaar zal barsten. En dat er op dat moment flinke klappen vallen, weten we maar al te goed.

In het verleden hebben we namelijk al te maken gehad met verschillende luchtbellen die uiteindelijk keihard uit elkaar barstten. Zo kunt u zich vast nog wel de technologiecrash herinneren. Ook de meest recente bubble, die van de financiële crisis, heeft diepe wonden achtergelaten bij heel wat mensen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Hyperinflatie slaat toe in Venezuela

Venezuela gaat de geschiedenisboeken in als het 57e geval van hyperinflatie in de moderne geschiedenis. Dat zegt Steve Hanke, hoogleraar economie aan de Johns Hopkins University en specialist op het gebied van hyperinflatie. Hanke schreef verschillende publicaties over hyperinflatie en hanteert als definitie voor dit fenomeen een inflatie van omgerekend 50 procent per maand.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Dr. Doom bezorgd over gedaalde grondstofprijzen

Marc Faber, ook wel bekend als Dr. Doom, maakt zich zorgen over de recent zwak presterende grondstofprijzen. Tevens voorspelde hij weer eens een daling van de Amerikaanse aandelenmarkt.

‘De voorraden van grondstoffen zijn niet zo sterk omhoog gegaan en zijn dus niet de reden achter de zwakke prijzen’, zei Dr. Doom. ‘De prijzen zijn zwak omdat de vraag naar grondstoffen zwak is. Misschien is dit wel een signaal dat er sterke deflationaire krachten in het spel zijn, ondanks al het geld dat bij wordt gedrukt door centrale banken.’