EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11656 tot 11660 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

Het verborgen bloedbad op de financiële markten in 5 grafieken

De valutamarkten daveren op hun grondvesten, de centrale banken kunnen nog amper voldoen aan de verwachtingen van de markt, de aandelenmarkten komen niet meer van de grond, … het ziet er naar uit dat 2016 wel eens een heel interessant jaar zou kunnen worden.

Gisteren kregen we al een voorproefje, in alle stilte vond er een waar bloedbad plaats op de financiële markten. Zerohedge illustreert dit perfect aan de hand van 5 grafieken.

Zo devalueerde China zijn munt gisteren opnieuw tot het laagste niveau in vier jaar. 

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

Analist: “Risico op valutaoorlog in Azië neemt toe”

Vijf maanden nadat China de financiële markten schokte met een devaluatie van de yuan, kijken beleggers opnieuw met argusogen naar de laatste bewegingen van de Chinese munt. Momenteel staat de yuan op het laagste punt in vier maanden, en dat leidt tot speculatie over mogelijke depreciatie-maatregelen van de Chinese centrale bank.

China’s centrale bank (PBOC) laat iedere werkdag de spotprijs maximaal 2 procent stijgen of dalen tegenover de dollar, in verhouding tot de officiële valutakoers. Deze week verzwakte de Chinese munt twee achtereenvolgende sessies na zulk ingrijpen van de PBOC.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

Column Kees de Kort | 'Banen' zegt niks over uren en salarissen

De uitholling van de middenklasse leidt tot een scherpere tweedeling, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Mensen vinden wel weer een baan, maar krijgen slechter betaald.

De uitholling van de middenklasse leidt tot een scherpere tweedeling, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Mensen vinden wel weer een baan, maar krijgen slechter betaald.

The Financial Times schrijft op basis van onderzoek van Pew Research dat de middenklasse in de VS kleiner en kleiner wordt en nu geen meerderheid meer vormt in de Amerikaanse samenleving. Volgens Kees de Kort komt dit door de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

Niet Zuckerberg, niet de Google-bazen, maar Jeff Bezos tikte de meeste miljarden bij in 2015

Wiens vermogen steeg het meest in 2015? Niet dat van Facebook-baas Mark Zuckerberg of Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin. Amazon-topman Jeff Bezos ging er het meest op vooruit dit jaar.

Het vermogen van Bezos is ten opzichte van 1 januari van dit jaar met 29,5 miljard dollar toegenomen, becijferde Forbes. Dat is omgerekend bijna 27 miljard euro. De Amazon-oprichter heeft nu bezittingen ter waarde van 58,4 miljard dollar en is daarmee de vierde rijkste persoon op aarde.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 10 december 2015

Achtergrond: Nederland verkocht in 1992 goud aan China

In de aanloop naar de introductie van de euro hebben verschillende Europese centrale banken een aanzienlijk deel van hun goudvoorraad verkocht. Vooral de landen die veel goud hadden in verhouding tot het aantal inwoners en de omvang van hun economie, brachten achter de schermen gecoördineerd honderden tonnen van het gele metaal op de markt.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs