Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11656 tot 11660
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Meer Nederlandse steden willen experimenteren met basisinkomen

Nadat Utrecht aan het begin van de zomer de wereldpers haalde toen het stadsbestuur aankondigde een experiment te zullen opstarten met een gegarandeerd basisinkomen, willen nu meer Nederlandse steden dat voorbeeld volgen. Tilburg staat het verst in zijn plannen en wil volgend jaar een groep van 250 steuntrekkers een onvoorwaardelijk basisinkomen geven. Bedoeling van het experiment is uit te vinden of mensen ook naar werk zullen blijven zoeken wanneer ze daartoe niet worden verplicht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Economie Oekraïne blijft sterk krimpen

De Oekraïense economie is in het tweede kwartaal opnieuw sterk gekrompen, al was de neergang wel minder fors dan in de voorgaande periode.

De krimp kwam uit op 14,7 procent op jaarbasis, tegen een achteruitgang van 17,2 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Op kwartaalbasis kromp de economie van Oekraïne met 0,9 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Zo zien de schulden bij de huishoudens eruit

Er zijn nieuwe cijfers verschenen over de schulden die de Amerikaanse huishoudens hebben. De totale schuld van de huishoudens bleef in het tweede kwartaal onveranderd op 11,85 triljoen dollar. Uiteraard is dit een zeer hoog bedrag en u zult zich wellicht afvragen waar deze schuld dan precies uit bestaat.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien waar de schulden bij de huishoudens uit bestaan. Zo zien we dat de hypotheekschuld nog steeds een zeer belangrijke plaatst inneemt. Het afgelopen kwartaal is de hypotheekschuld echter wel afgenomen met 55 miljard dollar. Ook kunnen we zien dat de Amerikaanse huishoudens nog steeds veel lenen om de studeerkosten van hun kinderen te kunnen betalen. Deze schuld is sinds het jaar 2003 flink toegenomen omdat het belang van goede scholing cruciaal is voor het verkrijgen van een baan.

Bron: Vastgoed.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Volop leegstand in Londen door speculanten

Vorige week maakten we al melding van de ontwikkeling dat steeds meer investeerders uit het buitenland panden in de regio Amsterdam opkopen en leeg laten staan, in de hoop er forse winst op te kunnen maken. Toen waarschuwden verschillende partijen als voor een situatie waarbij de hoofdstad ten prooi zou vallen aan leegstand. Volgens een artikel van de Volkskrant zou die situatie zich in Londen reeds hebben voorgedaan en is leegstand daar in sommige wijken eerder regel dan uitzondering.

Vastgoed in Londen is erg in trek en daarmee is de woningmarkt er de afgelopen jaren oververhit geraakt. Mensen met veel geld lijken er soms blindelings huizen te kopen, zonder dat ze er interesse in hebben om in die huizen te gaan wonen of ze zelfs maar voor verhuur geschikt te maken.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Emigratie en dalend geboortecijfer zorgen voor perfecte demografische storm in Portugal

Portugal wordt nu al geconfronteerd met een probleem waarmee de rest van Europa wellicht de komende decennia te maken krijgt. Een snel krimpende bevolking zet er de economische groei en de betaalbaarheid van de pensioenen immers onder zware druk.

[...]