Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 11666 tot 11670
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Dilemma voor platinamijnen in Zuid-Afrika

De prijs van platina kan verder onder druk komen te staan als platinaproducenten in Zuid-Afrika nog langer wachten met het sluiten van verlieslatende mijnen, dat beweren de Zuid-Afrikaanse vermogensbeheerder Momentum Asset Management en de Franse bank Natixis. Volgens de World Platinum Investment Council (WPIC) kan de totale platinaproductie van Zuid-Afrika dit jaar met 30% stijgen ten opzichte van een jaar geleden, toen stakingen de productie van veel mijnen lam legde.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Goudreserves Rusland groeien 2% in juni

De Centrale Bank van Rusland heeft in juni weer een flinke hoeveelheid goud ingekocht. De goudreserves groeiden met 2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Deze landen beschikken over enorm veel goud

De goudsector is een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Sinds het jaar 2011 bevindt de goudsector zich in een neerwaartse trend en deze trend is de afgelopen dagen nog eens extra versterkt. Het is daarom ook niet vreemd dat veel beleggers de goudsector de rug toekeren. Toch lijkt de goudsector op dit moment goedkoper dan ooit te zijn.

Zo verschenen de afgelopen dagen al meerdere berichten over banken die de goudsector bestempelen als ‘ondergewaardeerd’. Allemaal waren ze het er wel over eens dat de goudprijs te rap in tempo was gestegen en dat daardoor een correctie niet kon uitblijven. Deze correctie zou echter in de nabije toekomst wel eens voorbij kunnen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Over een contrair signaal gesproken: journalist verkiest een steen boven goud

Net als je denkt dat het niet meer erger kan worden voor de goudmarkt volgt er een nieuwe crash. Gelukkig duiken er ook alsmaar meer contraire signalen op.

Signalen die er op duiden dat iedereen goud heeft opgegeven. En als deze mensen hun goud verkocht hebben is het neerwaartse risico beperkt. Bovendien zullen ze allemaal hun goud terugkopen eens de prijs stijgt.

Welke signalen zien contraire investeerders?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Moody’s: QE zorgt voor Europese huizenbubbel

Moody’s Analytics heeft gewaarschuwd voor het feit dat het denkt dat het maandelijkse opkoopprogramma van 60 miljard euro van de Europese Centrale Bank, mogelijk kan zorgen voor het creëren van een bubbel in de huizenmarkten van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Noorwegen. Dat meldt the Financial Times.

In het artikel meldt de FT dat de stijgende prijzen en het maandelijkse opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank het risico hebben vergroot op bubbel op de huizenmarkten. De prijsstijgingen worden ondersteund door de snelle groei in steden zoals Londen, Oslo en München, waar vastgoed steeds meer overgewaardeerd wordt, zo staat in het artikel.