EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
30
kliks
29
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
26
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11666 tot 11670
Geplaatst op: donderdag 8 oktober 2015

De eerste barst in het plafond..? Deutsche Bank schrijft 5,6 miljard euro af

De Deutsche Bank gaat over het derde kwartaal 5,6 miljard euro afschrijven. Dat meldt de bank nabeurs in een persbericht. Volgens de bank is dat een gevolg van de de strengere regelgeving bij banken, de weinig rooskleurige vooruitzichten voor de verkoop van de Postbank en moet ook worden afgeschreven op bezittingen in Azië. Vermoedelijk wordt de uitbetaling van dividend over het ganse jaar geschrapt. Het aandeel zakt nabeurs met ruim 7%.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 8 oktober 2015

Duitse Bundesbank volop bezig met repatriëring goud, onheil op komst ?

Momenteel is de Duitse Bundesbank volop bezig met het repatriëren van de eigen goudvoorraad. Men zou denken dat een goede huisvader dit kostbare edelmetaal thuis zou bewaren als veilige schat om problematische jaren te overbruggen maar niets is minder waar.

Diverse landen hebben hun goudvoorraden laten bewaren in de kluizen van onder andere de Federal Reserve of The Bank of England. Nu het er naar uitziet dat er nog diverse moeilijke decennia aankomen en de veiligheid van goud nog amper is gewijzigd ten opzichte van een eeuw geleden beginnen meer en meer landen hun goudstaven te repatriëren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 8 oktober 2015

Gaat de zilverprijs ‘outperformen’?

De zilverprijs heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Sinds de top van 2011 is het edele metaal met ruim 70 procent gedaald en er zijn analisten die van mening zijn dat we nog dieper kunnen gaan zakken. De afgelopen dagen is de zilverprijs echter flink in waarde gestegen en op dit moment noteert de zilverprijs sinds het begin van de maand zelfs 10 procent hoger. Uiteraard betekent dit niet direct dat de bodem daadwerkelijk ook is gezet. De zilverprijs is namelijk op dit moment vooral bezig met het herstellen van de schade die het de afgelopen weken heeft opgelopen.

Maar zoals de beursgeschiedenis ons leert moeten we vooral alert zijn wanneer een bepaalde sector flink in waarde daalt. Op die momenten zijn er immers vaak ‘koopjes’ te doen. Op de bovenstaande grafiek kunt u zien hoe de zilverprijs presteert ten opzichte van de S&P 500 index. We zien dat er een duidelijke divergentie is ontstaan tussen de zilverprijs en de S&P 500 index. Een dergelijke divergentie zagen we ook tijdens de late jaren ’90. Ook toen was de zilverprijs zwaar ondergewaardeerd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 7 oktober 2015

Succesvol worden: 20 dingen die u niet moet doen

De mens heeft een bepaalde drang om succesvol te worden. Bij de ene is die drang al groter dan de andere. Succesvol worden is niet gemakkelijk, u moet wel bereid zijn om bepaalde dingen te laten vallen. De beste manier om goede dingen in uw leven uit te nodigen, is door er plaats voor te maken.

De mens heeft een bepaalde drang om succesvol te worden. Bij de ene is die drang al groter dan de andere. Succesvol worden is niet gemakkelijk, u moet wel bereid zijn om bepaalde dingen te laten vallen. De beste manier om goede dingen in uw leven uit te nodigen, is door er plaats voor te maken.

Iedereen heeft recht op succes. U moet er alleen tijd voor maken. Bekijk wat u tegenhoudt om succesvol te zijn en concentreer u op wat u wel nodig hebt.

B.I. vond 20 zaken die u moet laten vallen als u succesvol wilt worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 7 oktober 2015

61 procent van de huizenbezitters tussen de 30 en 40 jaar onder water

De huizenmarkt kampt volgens De Nederlandsche Bank nog steeds met kwetsbaarheden. De totale Nederlandse hypotheekschuld van huishoudens is met ruim 95 procent van het bbp nog steeds één van de hoogste ter wereld. Daarnaast stond aan het eind van het eerste kwartaal van 2015 nog 61 procent van de huizenbezitters tussen de 30 en 40 jaar onder water. De buffers van deze huishoudens zijn doorgaans onvoldoende om een restschuld weg te werken, wat hun financiële planning en eventuele verhuiswensen kan frustreren.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs