EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
41
kliks
24
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11676 tot 11680 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 2 december 2015

Column Kees de Kort | Damned if you do, damned if you don't

De rente verhogen is geen goed idee. De rente laag houden ook niet. Mario Draghi en Janet Yellen hebben zich in een onprettig dilemma gemanoeuvreerd, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

De rente verhogen is geen goed idee. De rente laag houden ook niet. Mario Draghi en Janet Yellen hebben zich in een onprettig dilemma gemanoeuvreerd, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

In Portugal trekt de groei aan, neemt de werkloosheid iets af en worden de tekorten wat kleiner, maar Portugal zit wel met een schuldenprobleem. "De opgetelde schulden van Portugal, dus overheid, particulieren en bedrijfsleven, zijn opgeteld 380 procent - 380 procent! - van het nationaal inkomen", zegt Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

0,05%: Sparen brengt niets meer op

De opbrengsten van een spaarrekening blijken weldra tot een absoluut minimum te worden herleid. Grootbank KBC heeft immers aangekondigd de basisrente van de spaarrekening van 0,10 procent naar 0,05 procent te zullen verlagen.

De bank zegt door het aanhoudend lage renteklimaat tot de maatregel gedwongen te zijn. Daarmee zakt de basisrente tot het laagste niveau uit de geschiedenis. Algemeen wordt verwacht dat ook de andere grootbanken het voorbeeld van KBC zullen volgen. De getrouwheidspremie blijft wel stabiel op 0,1 procent.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

Mario Draghi kan niet anders dan stimulus opvoeren

December wordt de maand waarin de Amerikaanse en de Europese centrale banken een belangrijke rol gaan spelen. De Europese economie is goed aan het groeien dankzij de ondersteuningsmaatregelen van de ECB.  Komende donderdag zal ECB-voorzitter Mario Draghi bekend maken of deze maatregelen uitgebreid zullen worden.

De verwachtingen zijn alleszins hooggespannen nadat Mario Draghi al enkele keren heeft duidelijk gemaakt dat de Europese Centrale Bank er alles aan zal doen om de economie groeiende te houden en de inflatie zo snel mogelijk omhoog te krijgen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

Goudprijs en Amerikaanse dollar index in hevig gevecht met elkaar

De Amerikaanse dollar index, een mandje van buitenlandse valuta waar tegenover de dollar beweegt en waarvan de euro het grootste deel uitmaakt, zette opnieuw een sterke rally neer de laatste weken. Op dit moment test het de psychologische barrière van 100 punten voor de tweede keer dit jaar. Het wordt belangrijk om te volgen wat er nu gaat gebeuren want ook goud bereikt een belangrijk niveau.

In maart van dit jaar bereikte de Amerikaanse dollar index een nieuw hoogtepunt van 100,04 punten. Daarna consolideerde de rally en viel de index terug tot 93 punten. Maar met het vooruitzicht van een Amerikaanse renteverhoging door de Federal Reserve zette de dollar index een nieuwe rally in met een voorlopig hoogtepunt van 100,22 punten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 1 december 2015

De eerste €100.000 is het moeilijkste

Wie rijk wil worden moet ergens beginnen. Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffett, zegt dat iedereen die rijk wil worden kost wat kost eerst een aandelenportefeuille moet bouwen van €100.000. Daarna wordt het alleen maar gemakkelijker.

De eerste €100.000 is het moeilijkste om een blijvende welvaart op te bouwen. En toch slagen de meeste mensen daar niet in, ook al hebben ze een mooi inkomen. Dit komt omdat ze veel te veel geld uitgeven in plaats van dat ze sparen of investeren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs