Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11676 tot 11680
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Olieprijs naar laagste niveau sinds 2008: $42 per vat

De olieprijs is deze week gezakt naar een nieuw dieptepunt van $42 per vat, het laagste niveau in zeven jaar tijd. De olieprijs blijft dalen door een aanhoudend overschot op de oliemarkt, dat volgens het Internationaal Energie Agentschap ook in 2016 een neerwaartse druk zal geven op de prijs van een vat olie. Ook zijn er door de devaluatie van de Chinese munt twijfels ontstaan over de kracht van de Chinese economie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Frankrijk kwakkelt, Duitsland groeit lekker door

De Franse economie is in het tweede kwartaal na drie kwartalen van groei weer stilgevallen. In Duitsland zet de groei juist door.

De op een na grootste economie van de eurozone, de Franse, stagneerde vorig kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. In die periode werd nog een groei van 0,7 procent gerealiseerd. Economen voorspelden in doorsnee voor afgelopen kwartaal een plusje van 0,2 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Laagste olieprijs in jaren

De olieprijs is vandaag tijdens de vroege handel naar het laagste niveau in jaren gezakt. Er is nog steeds een overaanbod aan olie, terwijl er ongerustheid is over de economische groei in China, een belangrijke afnemer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Groei Franse economie valt stil

De Franse economie is in het tweede kwartaal na drie kwartalen van groei weer stilgevallen. Dat blijkt uit een eerste schatting die het Franse statistiekbureau vrijdag heeft gepubliceerd.

De op een na grootste economie van de eurozone stagneerde vorig kwartaal ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. In die periode werd nog een groei van 0,7 procent gerealiseerd. Economen voorspelden in doorsnee voor afgelopen kwartaal een plusje van 0,2 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

Spanningen binnen Syriza over besparingsplan lopen op

Syriza, de partij van de Griekse premier Alexis Tsipras, toonde zich gisterenavond in het parlement erg verdeeld over het derde hulpprogramma voor Griekenland. Parlementsvoorzitter Zoé Konstantopoulou haalde hard uit naar de minister van Financiën Euclide Tsakalotos, die het plan met de schuldeisers heeft onderhandeld. Oud-minister van Energie Panagiotis Lafazanis riep zelfs op een "nationale beweging tegen besparingen" op te richten. Een regeringsbron merkte op dat Lafazanis zichzelf hiermee buiten de partij plaatst.