Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11676 tot 11680
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Waarom de prijzen van olie, goud en koper wegzakken

Tenzij u dit jaar tot nu toe onder een steen leefde, kan het u niet zijn ontgaan: de koersen van grondstoffen, van koper tot aluminium en van goud tot olie, staan onder druk. Waar de grondstoffenindex van het CRB op het laagste niveau sinds 2009 noteert, raakt die van Bloomberg zelfs niveaus die we het laatst in 2002 zagen.

Dat zet vraagtekens bij de stand van de wereldeconomie. David Kelly, hoofd global strategy bij JPMorgan Funds, voorziet nog geen grote problemen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Iran wil 169 miljard euro ophalen met olie- en gasprojecten

De Iraanse regering heeft ambitieuze plannen voor de olie- en gasindustrie in het land na het opheffen van de westerse sancties.

De komende vijf jaar mikt Teheran op projecten op energiegebied met een waarde van 169 miljard euro, zo liet de Iraanse minister van Industrie, Mijnbouw en Handel donderdag weten op een conferentie in Wenen.

Volgens de Iraanse overheid gaat het om bijna vijftig olie- en gasprojecten die Teheran tot en met 2020 zou willen ondertekenen. Later dit jaar zal meer bekend worden gemaakt over welke projecten het gaat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Trojka wordt kwartet en reist vandaag naar Athene

Na de goedkeuring door het Griekse parlement van twee hervormings- en besparingspaketten, maakt de Griekse regering zich op voor onderhandelingen over nieuwe financiële hulp. Experten van de schuldeisers komen morgen naar Athene, zo melden Griekse media.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Laat het maar snel augustus zijn voor de goudbelegger

Het is allemaal één grote farce geworden.

En dan bedoel ik dus alles he.

Niets is nog echt. De wereld is één grote leugen.

Er wordt zelfs nog amper moeite gedaan om het allemaal te verstoppen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Zomaar een slim ideetje: Griekenland aan de renminbi

De Ierse econoom David McWilliams is niet te spreken over het Griekse akkoord dat er nu ligt. Waarom is die euro zo heilig voor het land? Waarom zo’n hoge prijs betalen?

McWilliams legt uit dat de Grieken nu tegen 10 tot 15 jaar bezuinigingen aankijken. Er zijn amper groeivooruitzichten. De bevolking zal uit voornamelijk toeristeneuro’s een mager bestaan moeten schrapen.

Er is ook geen kapitaal in Griekenland. Prijzen dalen overal. Duitsers en andere buitenlanders zullen de hotels voor een appel en een ei opkopen. De winsten vloeien weer naar Duitsland, waardoor het handelsoverschot nog verder groeit. De Griekse werknemers kopen vervolgens met hun loon weer geïmporteerde goederen, aldus McWilliams.