Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 11686 tot 11690
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

13 augustus: de dreigende valuta-oorlog en 7 andere dingen die je moet weten

De vrees over een verdere verzwakking van de Chinese munt lijkt verdwenen. Maar Aziatische landen nemen maatregelen voor het geval China een valuta-oorlog ontketent. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Wat nou crisis? De Griekse economie groeide gewoon in tweede kwartaal

De Griekse economie is in het tweede kwartaal tegen de verwachting in gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die het Griekse statistiekbureau donderdag heeft gepubliceerd.

De Griekse economie was vorig kwartaal volgens de eerste schatting 0,8 procent groter dan in de eerste drie maanden van 2015. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014 werd een plus van 1,5 procent gemeten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Amerikaans schaliegas wordt nieuwe energiebron voor Belgiƫ

Amerikaans schaliegas komt binnenkort voor het eerst naar West-Europa en vormt dus ook voor Belgiƫ een nieuwe aardgasbron. Dat schrijft de krant De Tijd vandaag.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Perth Mint verkocht in juli meer goud en zilver

De Australische Perth Mint heeft in juli aanzienlijk meer goud en zilver verkocht dan in voorgaande maanden. De verkoop van goud steeg naar 51.088 troy ounce, het hoogste niveau sinds oktober 2014. Ook de zilveren beleggingsmunten van de Perth Mint waren populair, daarvan rolde in totaal 746.700 troy ounce van de band. Dat was het hoogste volume in een maand sinds november vorig jaar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Europeanen kochten in tweede kwartaal meer goud

European hebben in het tweede kwartaal meer goud gekocht, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. De toegenomen vraag naar goud beperkte zich tot Europa, want elders in de wereld nam de vraag naar gouden sieraden en beleggingsgoud juist wat af. Wereldwijd zakte de vraag naar goud in het tweede kwartaal met 12% naar 914,9 ton. Dat was het laagste niveau in zes jaar tijd.