Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 11691 tot 11695
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Neen, de FED zal de rente niet verhogen

Al maanden lang wordt gespeculeerd over nakende renteverhogingen bij de Amerikaanse Centrale Bank. Velen hadden gedacht en gehoopt dat in september de rente al zou stijgen, maar die kans slinkt.

De Amerikaanse FED moet naast prijsstabiliteit zich volgens haar mandaat ook buigen over de werkloosheid. Terwijl de ECB enkel over inflatie gaat, moet de FED dus ook maatregelen nemen die de werkgelegenheid aanzwengelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 augustus 2015

Jim Rogers houdt vertrouwen in commodities

Olieprijzen hebben deze maand een nieuw dieptepunt bereikt sinds 2009 en de prijs van koper is dit jaar al 20 procent gedaald. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen momenteel pessimistisch zijn over de commoditysector. Maar de legendarische investeerder Jim Rogers houdt vertrouwen in een herstel van grondstoffenprijzen. 

“Bij grondstoffen draait het allemaal om vraag en aanbod. Momenteel zien we dat bedrijven hun productie terugschroeven. Dit leidt tot een daling van de voorraden. We zien nu al voorraadproblemen bij enkele agricultuurproducten”, aldus de grondstoffengoeroe in een interview met BBC’s radio 4.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Chinese renteverlaging reeds uitgewerkt, beurzen opnieuw in de min

De recentste renteverlaging die werd ingesteld door de Chinese Centrale Bank heeft slechts zeer korte duur effect gehad. Na een korte heropleving/stabilisatie sloot de Shanghai Stock Exchange opnieuw met negatieve cijfers. Wat deze maal wel opvallend is, zijn de Chinese beschuldiging aan het adres van de Verenigde Staten voor deze situatie.

Ook vandaag laat de economische gezondheid van China de financiële markten wereldwijd niet los. Onder andere de DAX daalde opnieuw onder de 10000ptn grens net als de CAC40 welke opnieuw de 4500ptn grens opzoekt. Waar China eerder een onverwachte renteverlaging aankondigde lijkt men nu wel degelijk in een bear-markt terechtgekomen zijn, één met een groot negatief potentieel.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Zilverprijs noteert op 6 jaars dieptepunt

De zilverprijs is vandaag naar een zes jaars dieptepunt gezakt. Na de top in 2011 van ruim $48 per ounce staat de zilverprijs nu 71% lager. De fundamentals duiden op een....

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Het rommelt op de valutamarkt

Sinds de devaluatie van de Chinese yuan is het bijzonder onrustig geworden op de valutamarkt. Op dit moment richten speculanten zich op de Hong Kong dollar en de Saoedische rial, twee valuta die al jaren gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar.