Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 11691 tot 11695
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Trojka wordt kwartet en reist vandaag naar Athene

Na de goedkeuring door het Griekse parlement van twee hervormings- en besparingspaketten, maakt de Griekse regering zich op voor onderhandelingen over nieuwe financiële hulp. Experten van de schuldeisers komen morgen naar Athene, zo melden Griekse media.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Laat het maar snel augustus zijn voor de goudbelegger

Het is allemaal één grote farce geworden.

En dan bedoel ik dus alles he.

Niets is nog echt. De wereld is één grote leugen.

Er wordt zelfs nog amper moeite gedaan om het allemaal te verstoppen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Zomaar een slim ideetje: Griekenland aan de renminbi

De Ierse econoom David McWilliams is niet te spreken over het Griekse akkoord dat er nu ligt. Waarom is die euro zo heilig voor het land? Waarom zo’n hoge prijs betalen?

McWilliams legt uit dat de Grieken nu tegen 10 tot 15 jaar bezuinigingen aankijken. Er zijn amper groeivooruitzichten. De bevolking zal uit voornamelijk toeristeneuro’s een mager bestaan moeten schrapen.

Er is ook geen kapitaal in Griekenland. Prijzen dalen overal. Duitsers en andere buitenlanders zullen de hotels voor een appel en een ei opkopen. De winsten vloeien weer naar Duitsland, waardoor het handelsoverschot nog verder groeit. De Griekse werknemers kopen vervolgens met hun loon weer geïmporteerde goederen, aldus McWilliams.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Prijzen grondstoffen naar laagste niveau sinds 2002

De prijzen van grondstoffen zakten deze week naar het laagste niveau sinds 2002. Niet alleen de prijzen van olie en edelmetalen zijn gedaald, ook andere metalen en de zogeheten ‘soft commodities’ zijn aanzienlijk goedkoper geworden. Een lagere olieprijs, zwakkere economische groei in opkomende markten en een sterke dollar drukken de prijzen omlaag.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Goudvoorraad ETFs terug op niveau 2008

De goudvoorraad van het grootste goud-ETF ter wereld is door de recente daling van de goudkoers gezakt naar het laagste niveau sinds september 2008. Terwijl grote beleggers hun posities in goud afbouwen zien we dat particulieren juist goud kopen. Vooral als de goudprijs daalt zien we nieuwe koopjesjagers op de markt komen.