Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 1171 tot 1175
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Chinese economie groeit gestaag verder in tweede kwartaal

De economie van China is in het tweede kwartaal met 6,9 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder.

Daarmee lag het groeitempo van de tweede economie van de wereld op een vergelijkbaar niveau als in de eerste drie maanden van dit jaar.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Italië denkt aan ‘nucleaire optie’: 200.000 tijdelijke EU-visa voor vluchtelingen

Binnen de Italiaanse regering gaan stemmen op om ‘de nucleaire optie’ in gang te zetten en gebruik te maken van een weinig bekende richtlijn in de EU-wetgeving. Dat meldt de Britse krant The Times. Die zou het land de mogelijkheid bieden 200.000 tijdelijke visa uit te reiken aan immigranten die vanuit Noord-Afrika in Italië arriveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Crisis vergeten. Economie raakt oververhit!

Na het monetaire beleid van de centrale banken, zijn te veel overheden nu aan het inzetten op stimulering van de economie. Het blijft de omkering van Keynes: Wanneer het goed gaat met de economie, gaan politici de boel nog verder opstuwen en dus oververhitten. Dat risico loert om de hoek, onder andere in de Verenigde Staten maar ook in Europa.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Turkije keert Navo de rug toe, koopt Russisch raketafweersysteem

Turkije betaalt 2,5 miljard dollar voor de aankoop van een Russisch S-400 Trioemf luchtafweersysteem, een meer geavanceerde concurrent van de Amerikaanse Patriot.

Volgens het persagentschap Bloomberg toont de transactie aan dat Turkije zich stilaan van de Navo afwendt, de militaire verdragsorganisatie waarvan het ruim zes decennia lang lid is.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Goudprijs onder zware druk

Natuurlijk had ik het liever anders gezien, en hád ik het voorzien, dan zou ik niet al eerder tegen een hogere koers goud hebben gekocht. Laat ik dat vooral vooropstellen. Helaas kan ik dat soort zaken niet met zekerheid voorspellen. Het is misschien een schok, maar ik ben ook gewoon menselijk.

De dip in de goudprijs heeft te maken met het enorme vertrouwen dat beleggers hebben.