Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 11711 tot 11715
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

De 12 wetten van de goudprofeten

De goudprijs is in vrije val. Sommigen kunnen het edelmetaal niet snel genoeg  dumpen; anderen blijven hardnekkig vasthouden aan hun geloof in goud.

Barry Ritholtz beschrijft dit gedrag als ‘goldbuggery’. Goldbugs vormen volgens hem een religieuze sekte die de volgende twaalf ‘regels’ als hun levensideologie beschouwen:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

België kent sterkste toename van staatsschuld binnen eurolanden

De staatsschuld van alle eurolanden bij elkaar is in het eerste kwartaal sterker gegroeid dan de economie, en kwam uit op 92,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat is 0,9 procentpunt meer dan eind vorig jaar, meldde statistiekbureau Eurostat. België kende de sterkste toename van de staatsschuld, met 4,5 procent tot een forse 111,0 procent van het bbp (447,8 miljard euro).

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Wereldhandel neemt verder af

De wereldhandel is in mei verder gekrompen. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) woensdag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Zilver of chocola?

Wat zou je kiezen als een onbekende man op straat aan jou de keuze biedt tussen een gratis chocoladereep en gratis zilverbaar? Precies dat experiment werd onlangs in de Verenigde Staten uitgevoerd door Mark Dice. Blijkbaar was de chocoladereep erg populair, want alle deelnemers in de video lieten het zilver links liggen en gingen voor de zoete traktatie…

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Goudprijs zakt onder de 1.000 per troy ounce

De goudprijs zakte vanmorgen door de grens van €1.000 per troy ounce en is daarmee terug op het niveau van begin dit jaar. Verschillende experts zijn het er over eens dat we de bodem nog niet gezien hebben en dat een verdere prijsdaling het meest waarschijnlijk is. Desondanks blijven landen als Rusland en China goud kopen.