Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11711 tot 11715
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

China’s devaluatie raakt één land in het bijzonder

De meeste beleggers hoopte een aantal maanden geleden op een rustige zomer. Inmiddels weten zij dat deze zomer een van de heftigste was uit de afgelopen jaren. Zo werden de beleggers een aantal maanden geleden nog in de ban gehouden door het Griekse drama, en ook de Chinese beurzen wisten voor heel wat nervositeit te zorgen. Beleggers zagen de Chinese beurzen in een paar dagen tijd met tientallen procenten omlaag gaan. En China blijft ook nu nog steeds in het radarveld van de beleggers bewegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Noorwegen in de problemen: druk op staatsfonds om aandelen te dumpen

Noorwegen: het land van melk en honing. Gekend voor zijn stabiliteit, olierijkdommen, grote sociale zekerheid en… het grootste pensioenfonds ter wereld!

Een socialistisch utopia, waar hoge belastingen en een grote overheid hand in hand gaan met economische groei. Maar aan dat mooie verhaaltje komt nu misschien een einde.

Dankzij haar olierijke gronden had Noorwegen de jackpot gewonnen. Jaar na jaar kon de overheid probleemloos haar rekeningen betalen en van het geld dat overbleef legde ze een pensioenfonds aan voor slechtere tijden.

Niet zomaar een soort van zilverfonds, maar een écht pensioenfonds waar écht geld in zit. 766 miljard euro om precies te zijn! In haar eentje bezit het 1,8% van ALLE Europese aandelen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Renteverhoging in september kan leiden tot recessie

Vorige week ontvingen we zeer goed nieuws vanuit Amerika dat de banengroei in de maand juli was uitgekomen op 215.000. Dit is uiteraard een stuk boven het gemiddelde van 208.000 banen. Ondanks dit rooskleurige cijfer is het herstel van de Amerikaanse economie op sommige terreinen nog steeds fragile te noemen. Ondanks dat laten de peilingen zien dat de kans op een renteverhoging in september verhoogd is van 50 naar 58 procent.

Business Insider laat echter weten dat zij zich zorgen maken over een eventuele renteverhoging in september. Het belangrijkste voor hen is de zeer lage inflatie waaronder Amerika gebukt gaat. De Federal Reserve Economic Data (FRED) maakte recent bekend dat de inflatie de afgelopen tien jaar rond het break-even punt heeft bewogen. Dit is uiteraard een stuk lager dan het beoogde doel van 2 procent.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Steeds meer valse zilveren munten in omloop

Helaas heeft de hogere zilverprijs van de laatste jaren en de grote vraag naar munten ook minder aangename gevolgen. Vanuit China komen er de laatste jaren ook steeds meer vervalsingen van meest bekende beleggingsmunten op de markt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Edwards: Daling yuan zal vloedgolf van deflatie ontketenen

Normaal verschijnen zijn memo’s altijd op vrijdag, maar SocGen strateeg Albert Edwards is er deze week vroeg bij. En dat is geen verrassing. Een maand geleden schreven we al dat de Chinezen volgens de strateeg de grip op de zaak hadden verloren. Hij was nu net bezig met een memo over de onvermijdelijke devaluatie van de yuan toen de gebeurtenissen hem inhaalden. Daarmee krijgt Edwards gelijk op een van zijn grote non-consensus calls van de afgelopen jaren.

Wat nu? Tijd om wakker te worden, zo stelt Edwards: