Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 11716 tot 11720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Exit Duitsland uit euro om Europa te redden ?

Niet Griekenland, maar Duitsland is het probleem binnen de euro. Het klinkt als de omgekeerde wereld maar bij een diepere analyse lijkt dit een niet zo vreemd idee te zijn. De uitvoering ervan zou sneller kunnen gaan dan velen vermoeden indien er geen werk gemaakt wordt van een volledig Europese integratie.

De laatste ronde aan onderhandelingen tussen Griekenland en zijn Europese schuldeisers toonde pijnlijk duidelijk aan dat landen met een dergelijke economie nooit hadden mogen toetreden tot deze muntunie. Ironisch gezien zou het goed zijn voor de overige landen als Duitsland de muntunie zou verlaten in plaats van Griekenland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Rusland dreigt met importstop bloemen

Rusland heeft gezinspeeld op een importstop van alle bloemen uit Nederland. Volgens bronnen kan het dreigement worden gekoppeld aan de inspanningen die onder andere Nederland doet om de waarheid over vlucht MH17 boven tafel te krijgen, waaronder het voornemen om een internationaal tribunaal in te stellen.

Als officiële reden voor het voorgestelde importverbod stelt Moskou dinsdag dat bloemen uit Nederland vol met ongedierte zitten die een ,,ernstig gevaar” vormen voor de Russische economie en landbouw.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Record aantal shortcontracten op goud

De goudkevers werden gisteren even flink opgeschrikt door de flinke neerwaartse beweging bij de goudprijs. De goudprijs daalde flink in waarde en op dat moment kwam er veel pessimisme naar boven bij de goudbeleggers. De oorzaak van deze daling is niet heel goed aan te wijzen.

Zo zijn er namelijk meerdere oorzaken voor de hand liggend. Zo zijn de economen er van overtuigd dat de waarschuwing van de Amerikaanse centrale bank voor een renteverhoging de doorslag heeft gegeven om goudcontracten te sluiten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

De schuld van Griekenland zal kwijtgescholden worden. Jammer voor Duitsland.

De Duitsers spreken in de eurocrisis met een gespleten tong. Merkel liet aanvankelijk weten dat een (gedeeltelijke) schuldkwijtschelding voor Griekenland “zonder Duitsland zal gebeuren”.

De Minister van Financiën heeft een week geleden al duidelijk laten verstaan dat hij zijn ontslag overweegt. Zeker bij een nieuwe schuldverlichting houdt Schäuble het voor bekeken.

Merkel begint natuurlijk erg ongeloofwaardig te worden. Zij verkondigt steeds de zachte lijn van Berlijn, terwijl Schäuble de harde opvatting van de Bundesbank aanhangt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Blijft Europa profiteren van de groeiende wereldhandel?

Zowel de Verenigde Staten als Europa hadden in het eerste kwartaal van doen met een terugval van de handelscijfers. Terwijl de VS meer te maken had met een afnemende export, had Europa te maken met een toenemende import. Voor de VS blijft de trend ongunstig vanwege de sterkere dollar. Maar of de Europese export profiteert van de zwakkere euro is nog maar de vraag en hangt af van de concurrentiekracht van Europa.

Zijn beleidsmakers in Europa in staat die te vergroten door structurele hervormingen door te voeren? Op die vraag geven Jeremy Lawson en James McCann, hoofdeconoom en Europees econoom bij Standard Life Investments een antwoord in een note.