Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11716 tot 11720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Russische recessie verergert in tweede kwartaal 2015

Rusland kampt met lage  olieprijzen, een verzwakte economie en hoge inflatie. De economische cijfers van het laatste kwartaal bevestigen dit enkel net als de prognoses dat het einde van de Russische recessie nog lang niet is bereikt.

Waar de slechte Russische situatie reeds enkele maanden bekend is, wordt deze zelfs door Rusland zelf niet meer ontkent. Alexei Ulyukayev vat het samen als “de dynamiek van het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal dwingt ons om serieus na te denken”. Waar hij tegelijk zegt dat de prognoses voor het derde kwartaal beter zijn bevestigt hij wel dat de gehele jaarprognose zal moeten herzien worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

IMF eist (grote) schuldsanering Griekenland bij nieuw akkoord

Premier Tsipras stemt voor hervormingen die hij ooit fel bevochten heeft en Europa geeft ondertussen meer leningen aan het failliete Griekenland dan het in zijn ergste nachtmerries vreesde. Welkom in de Griekse Saga welke ondertussen een volgende hindernis lijkt genomen te hebben. Hier kan u enige duiding vinden bij de overeenkomst die Europa en Griekenland deze week overeen kwamen.

Na 18u onderhandelen zijn Europa en Griekenland het uiteindelijk eens geworden over bijkomende hervormingen. Zoals zo vaak is Brussel “optimistisch” in de hoop de markten te misleiden, de vraag is echter voor de zoveelste maal als Griekenland wel degelijk de hervormingen zal vervolmaken. Wat wel een lichtpunt te noemen is, is de overeenkomst om deze te willen doorvoeren. Iets wat enkele maanden geleden nog niet mogelijk geacht werd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Iemand zette zojuist $ 1 miljard in op koper

Iedereen lijkt nu in paniek over China. “Kijk eens hoe slecht het daar gaat!” Die beleggers zouden eens wat vaker bij de dokter langs moeten gaan. Want Dr. Copper, oftewel de koperprijs, roept al drie jaar dat er iets niet helemaal snor zit met de wereldeconomie en de grootste grondstoffenconsument.

Het lijkt er op alsof niemand nog wat met koper te maken wil hebben. Maar is dat zo? Nee, zegt Dave Forest van Oilprice.com. De activiteit in de sector neemt juist toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Goldman & HSBC kopen 7,1 ton fysiek goud

Om nog maar een uitspraak van Charlie Munger erbij te pakken:

Enerzijds lazen we eind juli de volgende uitspraak van Jeffrey Currie, hoofd grondstoffen bij zakenbank Goldman Sachs:

Dan HSBC. Hun analisten verlaagden eind juli ook de vooruitzichten voor goud. Redenen? Onder meer vermeende zwakke fysieke vraag vanuit China en India. En toen bleek opeens een aantal dagen later de goudimport van India in april en mei met 61% te zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar, tot 155 ton.

Goed, dat is wat deze banken zeggen. Maar wat doen ze zelf? Goldman en HSBC namen volgens Avery Goodman op 6 augustus een levering van 7,1 ton fysiek goud in ontvangst. Via de COMEX futuresmarkt, voor eigen rekening. Voor een totale waarde van zo’n $ 250 miljoen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Merkel geeft zegen aan Grieks akkoord

Het principeakkoord dat dinsdag is gesloten over een nieuw steunpakket voor Griekenland is een stap in de goede richting. Dat liet een woordvoerder van bondskanselier Angela Merkel woensdag weten.

Dinsdag werd bekend dat de technische gesprekken over de voorwaarden voor een nieuw steunpakket voor Griekenland zijn afgerond, op een paar details na. Berlijn gaf aan het akkoord als een ,,substantieel resultaat” te beschouwen, maar dat de overeenkomst nog verder bestudeerd moet worden voordat het Duitse parlement ermee kan instemmen.