EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11716 tot 11720
Geplaatst op: woensdag 7 oktober 2015

61 procent van de huizenbezitters tussen de 30 en 40 jaar onder water

De huizenmarkt kampt volgens De Nederlandsche Bank nog steeds met kwetsbaarheden. De totale Nederlandse hypotheekschuld van huishoudens is met ruim 95 procent van het bbp nog steeds één van de hoogste ter wereld. Daarnaast stond aan het eind van het eerste kwartaal van 2015 nog 61 procent van de huizenbezitters tussen de 30 en 40 jaar onder water. De buffers van deze huishoudens zijn doorgaans onvoldoende om een restschuld weg te werken, wat hun financiële planning en eventuele verhuiswensen kan frustreren.

Lees verder op Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst op: woensdag 7 oktober 2015

Vijfde grootste goudproducent kan eindelijk nog eens juichen

Goed nieuws voor de goudmijnaandelen. Niet alleen goud bouwt aan een momentum, ook het aandeel van Kinross Gold klom deze week stevig uit het dal, met een sprong van 8% in New York.

Goed nieuws voor de goudmijnaandelen. Niet alleen goud bouwt aan een momentum, ook het aandeel van Kinross Gold klom deze week stevig uit het dal, met een sprong van 8% in New York.

Aanleiding is de roemloze aftocht van een gerechtelijk onderzoek naar corruptie in Kinross’ West-Afrikaanse activiteiten, dat in 2013 werd bevolen. Het investeerdersvertrouwen kreeg daardoor een enorme boost.

Na ruim twee jaar gooien de Amerikaanse autoriteiten de handdoek. Het blazoen van Kinross is vlekkeloos. (Of Kinross is verdomd goed in het verdoezelen van haar gesjoemel. Maar men is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.)

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 7 oktober 2015

Financiële sector blijft volgens IMF kwetsbaar

De onrust in de financiële sector kan de komende jaren een stevige rem zetten op de wereldwijde economische groei.

De onrust in de financiële sector kan de komende jaren een stevige rem zetten op de wereldwijde economische groei.

Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een woensdag gepresenteerd rapport.

Daarin waarschuwt het fonds dat na jaren van crisis de stabiliteit van de financiële sector nog altijd niet is verzekerd en dat de kans op nieuwe problemen groot blijft. Het grootste gevaar komt daarbij, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, niet uit de Verenigde Staten of de eurozone, maar van de opkomende markten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 7 oktober 2015

de Chinese munt is populair

In augustus nog devalueerde China haar munt, de yuan. Dat verhindert echter niet dat de Chinese munt steeds populairder wordt voor internationale betalingen. Deze stond reeds in de top vijf in 2014. Nu steeg het een plaatsje waardoor de Japanse yen werd voorbijgestoken.

Het IMF bekijkt om de vijf jaar welke munten ze het privilege verschaffen van officiële reservemunt. De chinezen zouden hier maar al te graag deel van uitmaken en zijn goed op weg. Op die manier kunnen ze de status van China als economische grootmacht nog eens extra bevestigen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 7 oktober 2015

Olieprijs stijgt fors, 50 dollar-grens doorbroken

Over de olieprijzen zijn we uiteraard nog niet uitgepraat vermits er voldoende tumult is in deze sector. De scherpe daling van eind 2014 halveerde de prijs van 115 dollar per vat naar een dieptepunt van 48 dollar per vat. Gedurende 2015 maakten de olieprijzen gekke sprongen maar de afgelopen dagen zit de Noordzee-olie in een stijgende trend waarbij de 50 dollar-grens doorbroken werd.

Als we naar de prijs kijken van een vat Brentolie, dan zien we dat deze de afgelopen paar dagen enkel maar aan het stijgen is. De opwaartse trend houdt nu al 4 dagen stand, van vrijdag +0,9 procent naar maandag +2,3 procent en dinsdag +5,6 procent winst.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs