Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 11721 tot 11725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Hebben we nu de bodem bij de goudsector te pakken?

De goudsector begon aan het begin van dit jaar nog zo veelbelovend. Toch hebben de mijnaandelen deze trend niet weten vast te houden; de afgelopen maanden zijn deze aandelen flink door de mand gezakt. Het technische beeld is echter nog steeds onveranderd.

We kunnen op de bovenstaande grafiek zien dat de belangrijkste ETF binnen de goudsector nog steeds beweegt binnen een neerwaartse trend. De afgelopen week hebben we opnieuw de onderkant van het trendkanaal bereikt, en hebben we deze opnieuw positief getest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

China speelt een zeer gevaarlijk spel

Vannacht liet de centrale bank van China weten dat ze haar munt heeft gedevalueerd om zo de munt haar eigen weg te laten gaan op de valutamarkt. Dit kon eerst niet omdat het verboden zat aan de dollar. Dit kan echter weleens het begin zijn van een zeer gevaarlijk spel wat de Chinese overheid op hoog niveau aan het spelen is.

De afgelopen twee dagen heeft er namelijk al een flinke kapitaalvlucht plaatsgevonden op de valutamarkt. Veel beleggers trekken weg uit China omdat zij bang zijn dat de Chinese overheid verdere maatregelen gaat nemen om haar valutamunt verder in waarde te laten dalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Eurogroep buigt zich vrijdag over akkoord

De eurogroep, de vergadering van de ministers van Financiƫn van de eurozone, komt vrijdag om 15 uur bijeen om zich uit te spreken over het technisch akkoord dat Griekenland bereikt heeft met zijn geldschieters. De woordvoerder van eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem heeft dat vandaag bekendgemaakt op Twitter.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De superioriteit van goud opnieuw bewezen

De Chinese economie koelt af en dat stemt de hoge heren in Beijing zenuwachtig. De grootste devaluatie in ruim 20 jaar zou de export moeten opkrikken. Dat gaat natuurlijk ten koste van de economische ontwikkeling van de modale Chinees, en de uitbouw van een stabiele Chinese middenklasse.

De devaluatie is miniem, slechts 1.8 % t.o.v. de sterke dollar. Onvoldoende om de export te kickstarten en de rode exportcijfers (-8% t.o.v. vorig jaar) van het bord te vegen. Maar wel al ruim voldoende voor burgers om zich te wapenen tegen inflatie: een nieuwe run on gold lijkt ingezet.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Kraft Heinz schrapt 2.500 banen in VS en Canada

De Amerikaanse voedingsmiddelengigant Kraft Heinz, die ontstond na de fusie tussen Kraft Foods en H.J. Heinz, schrapt circa 2.500 banen in de Verenigde Staten en Canada. Dat maakte het bedrijf bekend. Volgens de leiding kan er effectiever worden gewerkt en moet de organisatie vereenvoudigd worden.