EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 11731 tot 11735
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Voor het eerst sinds 2011 minder dan 5 miljoen Spanjaarden werkloos

De werkloosheid in Spanje is vorig kwartaal flink afgenomen. Voor het eerst in vier jaar tijd zaten er minder dan vijf miljoen mensen in het land zonder werk.

Concreet zaten er 4,95 miljoen mensen zonder werk, van 5,43 miljoen een jaar eerder. Het werkloosheidspeil stond desondanks nog steeds op een hoog niveau, met 21,2 procent in het derde kwartaal.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

EU-Hof: Bitcoin is wettig betaalmiddel en dus vrijgesteld van btw

De virtuele valuta bitcoin is een wettig betaalmiddel en moet dus vrijgesteld worden van btw. Dat zegt het Europees Hof van Justitie vandaag in een nieuw arrest.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Vastgoed in Franse skigebieden vier keer goedkoper dan in Zwitserland

De Franse skiresorts Val d'Isère, Méribel, Chamonix en Courchevel hebben in de index voor wintersport-immobiliën van de vastgoedgroep Knight Frank de eerste vier plaatsen in beslag genomen. Daarmee laten de Franse locaties een veel optimistischer geluid horen dan de Zwitserse skigebieden.

Een zwakkere euro en de striktere Zwitserse wetgeving hebben er immers voor gezorgd dat de internationale publiek zich vooral op Frans vastgoed richt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Failliet Saoedi-Arabië betekent einde petrodollar

Met $700 miljard valutareserves en een overheidsschuld van slechts 2% van het bbp zou men niet direct zeggen dat Saoedi-Arabië er slecht voor staan. Maar schijn bedriegt. De situatie is zelfs zo erg dat het IMF voorspelt dat Saoedi-Arabië binnen 5 jaar failliet zal zijn.

Grote boosdoener is uiteraard de lage olieprijs. Saoedi-Arabië leeft van maar ook naar een hoge olieprijs. Om een Arabische lente te voorkomen hebben ze de laatste jaren de geldbeugel fors moeten open trekken om de burgers tevreden te houden.

Dat zorgt er momenteel voor dat Saoedi-Arabië voor het eerst in lange tijd geld tekort heeft. Wanneer de Saoedi’s zich ook nog zouden gaan mengen in de oorlog in Syrië, kan het overheidsbudget helemaal ontsporen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015

Rusland: Poetin heeft het in Syrië bij het rechte eind

Verschillende Russische columnisten hebben de voorbije weken hun steun uitgesproken voor de militaire acties van Rusland in Syrië. Een overzicht.

“Hij die het luidst roept om de dief te stoppen, is vaak zelf de rover,” schrijft Yevgeny Shestakov in de Rossiyskaya Gazeta. “Als de Verenigde Staten roepen roept dat Rusland beter uit de regio kan wegblijven, vergeten de Amerikanen blijkbaar dat ze zelf geen legitiem mandaat hebben voor hun luchtaanvallen boven Syrisch grondgebied."

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs