Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 11741 tot 11745
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Griekse beurs blijft maandag dicht

Waar de Griekse banken maandag weer de deuren openen, blijft de aandelenbeurs in Athene nog gesloten. Dat liet een woordvoerster van de Athens Stock Exchange zondag weten. Volgens haar is er nog ,,verdere regulering” nodig alvorens de handel op de effectenbeurs kan worden hervat.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Duitse handelsmissie aangekomen in Iran

Een Duitse handelsdelegatie is zondag aangekomen in Iran. Daarmee is het Duitsland de eerste westerse grootmacht die het land in het Midden-Oosten aandoet, nadat Iran een akkoord had bereikt over kernactiviteiten.

Duitsland wil de economische en politieke banden snel aanhalen, nadat Iran lange tijd gebukt ging onder sancties vanwege het nucleaire programma. In het kielzog van de Duitse minister van Economische zaken, Sigmar Gabriel is een delegatie van functionarissen en vertegenwoordigers vanuit het Duitse bedrijfsleven mee afgereisd.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Zilverprijs naar 5-jaars dieptepunt

De zilverprijs is deze maand alleen al 8% gedaald. Sinds 2011 daalde de prijs met 70%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Varoufakis: “Nieuw Grieks akkoord is grootste macro-economische blunder ooit”

Voormalig Grieks MinFin Yanis Varoufakis blijft de gemoederen bezig houden. Hij stapte eerder deze maand op na uitlatingen over parallelle valuta’s. Of premier Alexis Tsipras offerde hem op om de Europese gesprekspartners tegemoet te komen.

Hoe dan ook, uit beeld was de econoom en professor daarmee allesbehalve. Varoufakis stemde als parlementslid deze week tegen het akkoord, dat hij al “erger dan Versailles” noemde. Dat verhinderde niet dat het Grieks parlement akkoord ging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

De deal met Iran is ‘Bad Timing’

Afgelopen week werd bekend dat Amerika een overeenkomst heeft bereikt met Iran. De nucleaire deal zorgde voor veel opgeluchte mensen. Toch denkt Michael Cohen, commodity analist bij Barcvlays, daar heel anders over. Hij ziet deze deal met Iran als ‘Bad Timing’.

Uiteraard heeft dit wat uitleg nodig. Michael Cohen houdt zich namelijk bezig met de commoditysector en deze sector heeft de afgelopen maanden flink waarde moeten inleveren. De absolute uitschieter binnen deze sector was de olieprijs. De olieprijs is namelijk flink in waarde gedaald en Michael Cohen is bang dat er daar de komende tijd geen verandering in gaat komen.