Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 11741 tot 11745
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Brazilië nadert junkstatus bij Moody's

Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever over Brazilië. Moody's verlaagde gisteren de rating van het land naar Baa3, amper één niveau boven de junkstatus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

VS waarschuwen China na valutastap

De Verenigde Staten waarschuwen Peking dat het beter is om de markt de waarde van de munt te laten bepalen. Dat is eerder ook beloofd door het land. Voor een oordeel over de gevolgen van de valutastap van China is het echter nog te vroeg, aldus een overheidswoordvoerder vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Welvarende Chinezen sluizen geld in duizelingwekkend tempo land uit

China – grondstoffen – dollar. Dat is zo’n beetje de gouden driehoek waar de markten nu op draaien. We schreven al eerder dat de kapitaalvlucht in China grootse vormen aanneemt. Chinezen verkopen hun yuans massaal voor dollars. Hoe groot die vlucht is laat econoom Ed Yardeni vandaag overzichtelijk zien.

In onderstaande grafiek is de blauwe lijn het Chinese handelsoverschot over de voorgaande 12 maanden. De rode lijn zijn de Chinese valutareserves over dezelfde periode. Deze bestaan hoofdzakelijk uit dollars. En goud is even buiten beschouwing gelaten – vooropgesteld dat de Chinese goudrapportage klopt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Deze divergentie bij de goudprijs is verbazingwekkend

Technische beleggers zijn vaak op zoek naar divergenties. Divergenties wijzen namelijk vaak op een aanstaande bodem of top. Vaak wordt er dan gekeken naar het verschil tussen de beweging bij een indicator en de koers op de grafiek zelf. Maar ook andere vormen van divergenties zijn vaak erg nuttig. Ook bij de goudprijs hebben we op dit moment te maken met een divergentie zoals we die al eens eerder hebben gezien.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er in het jaar 2000 sprake was van een divergentie tussen de ARCA Gold BUGS Index (HUI) en de goudprijs. We zien namelijk dat de HUI in november 2000 te maken had met dalende koersen, terwijl de goudprijs zelf zijwaarts bleef bewegen. Er was dus een duidelijke divergentie tussen beiden, die vlak daarna leidde tot een bodem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Grootste devaluatie in 20 jaar voor Chinese Yuan

In een poging van Chinese beleidsmakers om de Chinese export te ondersteunen werd de Chinese Yuan dinsdag gedevalueerd. Een actie die niet onopgemerkt bleef buiten de grootste economie in Azië. Over gans de wereld stonden de beurzen onder druk door de grootste devaluatie in 20 jaar van de Yuan.

Het zat er al een tijdje aan te komen eigenlijk. De economische cijfers over de laatste maanden van China waren om het op z’n zachtst te zeggen erg zwak. Dit weekend viel waarschijnlijk de druppel, met name de dalende exportcijfers met wel 8% op jaarbasis. Dit dwong de Chinese centrale bank tot actie en zij zag hiervoor slechts 1 oplossing: de Yuan devalueren.