Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 11746 tot 11750
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Goudprijs zakt naar laagste punt in vijf jaar

De goudprijs is maandagmiddag gedaald tot 1.112,65 Amerikaanse dollar per troy ounce (31,1 gram), het laagste punt sinds maart 2010.

De daling wordt volgens de Financial Times veroorzaakt doordat Aziatische fondsen binnen enkele minuten voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar aan goud hebben verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Zijn goudmijnaandelen oversold?

Goudbulls hebben een paar zware jaren achter de rug. Waar momenteel echter nog meer pijn zit, is bij de goudmijners.

In onderstaande grafiek is te zien inhoeverre goudmijners uit de pas lopen ten opzichte van goud zelf. Daaruit valt goed op te maken dat goudmijnaandelen momenteel op hun goedkoopste niveau staan ten opzichte van goud sinds op zijn minst de jaren ’80.

Na een jarenlange redelijk zijwaartse beweging, begonnen goud en goudmijnaandelen uit de pas te lopen sinds de dalingen van de goudprijs in 2013 en 2014. Hoewel de goudprijs dit jaar maar op een kleine min staat, dankzij de sterke dollar die zorgt voor een lagere goudprijs. Anderzijds waren de onrust in Griekenland en die in China juist goed voor de vraag naar goud als veilige haven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Waarom banken bang zijn voor PayPal – en diens concurrenten

PayPal gaat maandag naar de beurs. Beleggers ruiken kansen met de uitdager van de gevestigde financiële instellingen. Maar er zijn meer kapers op de kust.

Toen veilingsite EBay in 2002 PayPal kocht, betaalde het 1,2 miljard dollar voor het toen nog maar 4 jaar oude bedrijf. Nu schatten analisten de waarde van PayPal op zo’n 45 miljard dollar.

PayPal is afgelopen vrijdag afgesplitst van EBay, dat zelf nog ‘maar’ 30 miljard waard is. Beide bedrijven gaan nu afzonderlijk verder.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

BKR: Bijna 800.000 mensen met een betalingsachterstand

Opnieuw is het aantal mensen met een betalingsachterstand toegenomen. Dit jaar zijn er tot nu 7039 mensen bijgekomen die hun betalingsverplichtingen niet nakomen.

Dit blijkt uit de maandag verschenen halfjaarlijkse kredietbarometer van Bureau Krediet Registratie (BKR).

In totaal zijn er per 1 juli 777.767 mensen met een betalingsachterstand op een afgesloten lening. De afgelopen jaren nam het aantal mensen dat in de financiële problemen kwam steeds toe. In 2013 was de stijging het grootst. In dat jaar kwamen er 31.435 mensen met een betalingsachterstand op geleend geld bij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Griekse banken zijn weer open. Wat nu?

Sinds vanmorgen zijn de banken in Griekenland weer open, na meer dan drie weken van noodgedwongen vakantie. Maar, wat nu? Niemand blijkt te weten hoe het echt verder moet.

De Grieken kregen al een soort overbruggingskrediet om nu tijdelijk, enkel op korte termijn, aan de verplichtingen te voldoen. Ook de Griekse banken zelf zijn nog steeds bijzonder wankel. De jongste maanden vond een geruisloze bank run plaats.